Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ομηρικό ζήτημα 4: Το στρατόπεδο των Αχαιών ή και οι τυφλοί ανάβλεψαν

Αγαπητοί φίλοι
Όσο ψάχνει κανείς στις λεπτομέρειες των ομηρικών κειμένων τόσο και ανακαλύπτει τα εγκλήματα των φοβισμένων αυτών ανθρώπων που υποδουλώνουν την σκέψη τους μόνο και μόνο για μια θεσούλα και συνεχίζουν και υποστηρίζουν τις γνωστές ανοησίες περί Τροίας στο Χισσαρλίκ κλπ. Θα ήθελα να μάθω ένα μόνο στοιχείο που ταυτίζεται με αυτόν τον χώρο πέρα από τα πλαστά ονόματα!
Επειδή κανείς δεν έχει τι να απαντήσεις συνεχίζω με μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια από τον χώρο αυτό που ο τυχοδιώκτης Γερμανός ονόμασε ως Τροία.
Όπως είδαμε εχθές(η προηγούμενη ανάρτηση) ο όγκος των πλοίων (1172)των Αχαιών μαζί με το σύνολο των στρατιωτών (120-150 ανά πλοίο) που στρατοπέδευε γύρω τους χρειάζονταν 44 χμ. μήκος παραλίας. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να το αμφισβητήσεις κανείς. Ακόμη και αν αρχίσουν τις περικοπές και  φανταστούν ότι αυτοί κοιμόντουσαν ο ένας επάνω στον άλλο σε πολυόροφες κατασκευές πάλι τα χιλιόμετρα που χρειάζονται είναι πάρα πολλά.
Δείτε έναν χάρτη με το μέρος που υποτίθεται τράβηξαν τα πλοία τους οι Αχαιοί, όπως ήταν την εποχή του Μ.Αλεξάνδρου, πριν δηλαδή τις επιπλέον επιχωματώσεις.

Αυτό το μέρος που θεωρούν ότι στρατοπέδευσαν οι Αχαιοί μια και τα υπόλοιπα μέρη ήταν βραχώδη,έχει πλάτος λιγότερο από 10 χμ και για του λόγου το αληθές δείτε και μια απόσταση που μέτρησα στην εν λόγω περιοχή από το freemaptools.com.
  φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνεται ότι ακόμη και σαρδέλες να ήταν περισσότερο χώρο θα ήθελαν.
Το θέμα φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Έχει μια ακόμη πιο σπαρταριστή συνέχεια που θα μείνει ως μνημείο των απανταχού ηλιθίων που κάνουν τους ειδικούς.
Συνεχίζεται...
Παυσανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: