Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Παγκόσμια πρώτη.Σύγκριση Ελληνικού και Φοινικικού Αλφαβήτου

Επανέρχομαι στα του Αλφαβήτου μια και είναι εκπληκτικό πόσα λάθη έχουν κάνει οι "ειδήμονες", ηθελημένα ή μη, με σκοπό να αποδείξουν ότι το φοινικικό αλφάβητο προηγείται. Βέβαια ο καημός τους δεν είναι το φοινικικό αλλά η σύνδεση του με ένα υποτιθέμενο Σημιτικό φύλο που πρέπει να είναι και σύμφωνα με την χριστιανική αρχαιολογία και ιστορία οι πρώτοι επί της Γης. Έτσι λοιπόν επιστράτευσαν και το αλφάβητο.

Ας δούμε λοιπόν από κοντά αυτόν τον "γίγαντα" που αλί και τρις αλί δεν ενέπνευσε τους "δημιουργούς" του να γράψουν ούτε μια σελίδα. Θα μεταφέρω λοιπόν την άποψη "ειδικών" που έτσι όπως έχουν καταντήσει την λέξη με το άγος τους την μετέτρεψαν σε ύβρη αλλά το ας το προσπεράσουμε αυτό.Δείτε λοιπόν τι λέει η wikipedia για το θέμα:

Τα γράμματα αυτά ονομάζονται και ως σχήμα- προέλθει ως εξής:alef = κεφαλή βοδιού, beth = οικία, gimel = καμήλα, daleth = θύρα he = άγνωστο, βαβ = καρφί,ζαγιν = όπλο, χεθ = περίβολος, tεθ = φράκτης, ιοντ = χείρα, καφ = παλάμη, lαμεντ =βούκεντρο(μαστίγιο), mεμ = ύδωρ, νουν = ιχθύς ή φίδι, σαμεξ = άγνωστο, αγιν = μάτι, πε = στόμα,σαδε = άγνωστο, κοφ = άγνωστο, ρες = κεφάλι, σιμ = δόντι, ταβ = σημείο.

Δείτε τώρα τι λέμε εμείς οι ίδιοι γι' αυτό το θέμα:

«Η σύγχρονη έρευνα επιβεβαίωσε την ακρίβεια του χαρακτηρισμού αυτού, ότι δηλαδή

πρότυπο του ελληνικού αλφαβήτου υπήρξε το φοινικικό ή ορθότερα το βόρειο

σημιτικό αλφάβητο. Αυτό αποδεικνύεται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Το σχήμα όλων σχεδόν των πρώιμων ελληνικών γραμμάτων είναι βασικά το ίδιο με το σχήμα του βόρειου σημιτικού.

Η σειρά των ελληνικών γραμμάτων, όπως τη γνωρίζουμε από πρώιμα αλφαβητάρια και από την αριθμητική τους αξία, είναι αντίστοιχη με τη σειρά του σημιτικού (με λίγες ευκολονόητες εξαιρέσεις).

Τo όνομα των γραμμάτων ενώ στα ελληνικά δεν έχουν κανένα νόημα (άλφα, βήτα κ.λπ.), στις σημιτικές γλώσσες είναι λέξεις με ορισμένη έννοια (aleph = βόδι, beth = σπίτι κ.λπ.).

Υστερα από τή διαπίστωση αυτή, θα φαινόταν αδικαιολόγητη η αρχική κρίση για τη σημασία του ελληνικού αλφαβήτου στην ιστορία του πολιτισμού. Οι Έλληνες όμως πραγματοποίησαν μια βασική μετατροπή στο σημιτικό αλφάβητο, μεταμορφώνοντάς το ριζικά».
(Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών, Τόμ. Β, σελ. 196)

Όπως βλέπετε οι "ειδικοί" μίλησαν. Για όλα αυτά που μπορούσαν να τους ενοχλούν τα θεώρησαν ευκολονόητες εξαιρέσεις. Ποτέ δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσαν να έχουν πάρει οι φοίνικες, που επαναλαμβάνω είναι ελληνικό φύλο, άρα δεν τίθεται θέμα ποιος παίρνει από ποιον μια και η αρχή λογικά είναι ΚΟΙΝΗ. Ο καημός τους όμως είναι άλλος όπως προείπαμε.

Θέλουν πάση θυσία να αποδείξουν ότι οι Σημίτες, αυτό συνονθύλευμα λαών με προεξάρχοντες τους λεγόμενους Ιξός, που όλοι τους ψάχνουν μα κανείς δεν τους βρίσκει για να μην ταυτίσουν τις θηριωδίες τους στον Αιγυπτιακό λαό με τους "καημένους" τους Εβραίους, είναι όπως είπαμε ο πρώτος πολιτισμός. ΄

Όμως ξέρετε, "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια" ακόμη και αν αυτουνού μάκρυναν λίγο περισσότερο. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε περίτρανα το πως και το γιατί του αλφαβήτου μια και των "ειδικών" μόνο οι Ελβετικές τράπεζες μπορούν.

Ας ξεκινήσουμε πάλι από το "περίφημο" Αλφάβητο και την ανοησία τους.

Δείτε λοιπόν μια εικόνα γνωστή σε όλους τους ανθρώπους:




Όπως βλέπετε κάθε γράμμα έχει και μια εικόνα οικεία και κατανοητή δίπλα του που βοηθάει έτσι στην σύνδεση εικόνας-γράμματος στα μικρά παιδιά και κάνει την επαναφορά από την μνήμη πιο εύκολη υπόθεση.Ας δούμε τώρα την σύγκριση των δύο αλφαβήτων έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται από τους υποτιθέμενους "ειδικούς" Μάλιστα όπως λέει ο "ειδικός" στην ιστορία του Ελληνικού έθνους, που είδαμε παραπάνω, όπου μάλλον ήθελε να πει του εβραϊκού, έχουν την ίδια σειρά και πολύ κοντινό σχήμα που είναι αλήθεια. Δείτε λοιπόν τα δύο αλφάβητα και θα ξεκαθαρίσουν όλα πολύ γρήγορα:



Τώρα ας δούμε και τα ελληνικά αλφάβητα όπως καταγράφονται



Από την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι το λεγόμενο φοινικικό Αλφάβητο είναι αδερφάκι των ελληνικών. Ας δούμε όμως και την συνέχεια που είναι πιο ενδιαφέρουσα. Δείτε τώρα και το Εβραϊκό αλφάβητο:



Από μια πρώτη και μόνο ματιά φαίνεται ότι το Εβραϊκό Αλφάβητο δεν έχει καμιά σχέση με το λεγόμενο φοινικικό. Τώρα η μόνη σχέση που έχουν τα Εβραϊκά με τα λεγόμενα Φοινικικά γράμματα είναι τα ονόματα. Πράγματι τα ονόματα των «γραμμάτων» τους είναι τέτοια που φαίνεται ότι τα υιοθέτησαν από εκεί. Πέραν τούτου όμως ουδέν. Καμιά σχέση. Τίποτε από την ίδια την γραφή δεν προδίδει ότι αυτά τα δύο αλφάβητα είχαν ποτέ οποιαδήποτε σχέση. Το μόνο που υπάρχει είναι στο μυαλό κάποιων. Τίποτε άλλο.

Συνεχίζεται αύριο με το β΄μέρος

1 σχόλιο:

Παντελής Βλαχάκης είπε...

Άlef = κεφαλή βοδιού....Realy...?

Όσοι δέν ερευνούν αλλά τους αρέσει να ακούν κάθε είδους παραμυθολογήματα, εκ φύσεως ανοησιολογούν και αναμυγνύουν τα αληθή με τα ψευδή....

'Αλιε ΕΥ, = ΑΛ-ΕΥ Άλιος = ο Ήλιος
Ήλιος.....καί από εδώ λέμε... Ήλιος, Αλάνα, Αλήτης Αλίκη, Αλική, Αλάτι, Αλοή (φωτοστέφανο) Αλόη, "Αλ-ίη-Λουϊα" (Αληλουϊα) και Άλες λέξης πολλές.
(τά Φωνήεντα όπως και τα άφωνα εναλάσοντε μεταξύ τους ανάλογα τα συμφραζωμένα)
Αλιε ΕΥ, Δηλαδή "καλέ μας Ήλιε" (ευ) έτσι αρχίζει το Θεόπνευστο Ελληνικό Αλφάβητο......
Ά = ή Πρωτογενές Ατομική Ηλιάκη ενέργεια...Χωρίς τον τεράστιο αυτό πυρηνικό αντιδραστήρα και ζωοδότη, δεν θά υπήρχε ζωή στη γη Όμως,
Όί ίδιες λέξεις "ΑΛ-ΕΥ" μας παραπέμπουν καί στά ΆΛΕΥΡΑ που είναι καί ζωοτροφές καί γιά τους αφελείς, από εδώ η κεφαλή της Αγελάδας το άλφα....
Το Βήτα "Β" είναι ο κωδικός της Τύρβης, της Βαβούρας, του θορύβου αλλά, αντιπροσωπεύει καί τον αριθμό 2 όπως και τη Γή που ευρισκόμεθα σήμερα.... όπως, ΓΑ-Β-ΡΑ-ΗΛ
= Γαβριήλ κάθε γράμμα ένας κωδικός
ΓΑ = Γή, Β = (ή δεύτερη μας γη, ή ΟΙΚΙΑ μας που σήμερα κατοικούμε) ΡΑ = οι Ηλιακές ακτίνες (RA-YS) Ηλ = ο Ίδιος ο ήλιος επωμένως, ΓΑΓΡΑΗΛ (Γαβριήλ) = Οι Ακτίνες, το μάτι, του Θεού Ηλίου στην δεύτερη μας Πατρίδα γη, στη σημερινή μας κατοικία......!
Γιατί η δεύτερη μας πατρίδα είναι η γη? αυτό μας το αποκωδικοποιεί, ο Ήλιος της Βεργίνας.......