Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Κάθοδος των Δωριέων. Άλλη μια ιστορική πατάτα

Αγαπητοί φίλοι
Έχουμε πει πολλές φορές από αυτό το blog ότι οι φίλτατοι ειδικοί υπερασπίζονται μέχρι τελικής πτώσεως, ειρήσθω εν παρόδω από τα γέλια, τις όποιες ανοησίες έχουν αναφωνήσει οι προηγούμενοι με σκοπό φαντάζομαι να μην διαταράξουν κάτι από την νιρβάνα τους γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ ότι όλα γυρίζουν και γίνονται με κάποια συγκεκριμένη και από πριν επιλεγμένη στοχοθεσία.
Ας αφήσουμε όμως τις σκοτεινές αναζητήσεις για τον καθένα από εσάς και ας πάμε στο νέο "λουλούδι" που φύτρωσε ξαφνικά μέσα μου ξαναδιαβάζοντας για χιλιοστή φορά την Οδύσσεια. Εκεί λοιπόν στο διάλογο που κάνει ο Οδυσσέας με την Πηνελόπη, πριν την αναγνώριση, της λέει μια από τις γνωστές ψευδείς ιστορίες του. Ως τόπο καταγωγής του αναφέρει την Κρήτη, μια αγαπημένη απ' ότι φαίνεται αναφορά ίσως λόγω του μεγάλου μεγέθους της αφού σε αντίθεση με την σημερινή εκείνη είχε 90 πόλεις, κάτι που επαναλαμβάνεται και σε αυτό το σημείο.
Πριν δούμε το σημείο αυτό ας δούμε τι υποστηρίζει σύσσωμη η κάστα των ειδικών. Θέλω να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν φωνές διαφορετικές με ανακοινώσεις και βιβλία αλλά θεωρούνται μάλλον μεμονωμένες μια και η κρατούσα άποψη δεν άλλαξε. Η αφορμή δόθηκε από τον γνωστό μας πια ανόητο τον Ηρόδοτο όπου με μεγάλη ευκολία έγραψε ότι του είπανε ότι  κατέβηκαν οι Δωριείς κλπ,κλπ. Βέβαια αν ο Ηρόδοτος είχε έστω και στοιχειώδεις γνώσεις ή αν κατέφευγε στην τότε Αθήνα, άλλωστε ο Σωκράτης αλλά και ο Πλάτωνας που έζησαν την ίδια εποχή θα μπορούσαν να του παράσχουν πληροφορίες, για να διασταυρώσει τις πηγές του τίποτε από όλα αυτά δεν θα γινόταν. Δυστυχώς δεν το έκανε και έκτοτε τραβάμε ότι τραβάμε. Ο Ηρόδοτος λοιπόν είναι μια καλή πηγή χάους και αφού αυτόν χρησιμοποιούν ως ιστορικό χάος και το αποτέλεσμα. Φυσικά το χάος αυτό ταίριαζε και με τις υπόλοιπες πατάτες, Φοινικικό αλφάβητο πχ και ήρθε και έδεσε.
Είπανε λοιπόν ότι μετά τον Τρωικό πόλεμο ένα νέο ελληνικό φύλο οι Δωριείς κατέβηκαν από τον Βορρά και με αιχμή τα σιδερένια όπλα νίκησαν τους Αχαιούς και εγκαταστάθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά μετά συρρικνώθηκαν στην Πελοπόννησο και μετά ξανά συρρικνώθηκαν στην Σπάρτη.
Αργότερα όταν ο Βορράς δεν τους προέκυπτε είπαν ότι όταν λέμε Βορράς δεν εννοούμε πολύ  Βορρά αλλά να κάπου στην Ήπειρο και μετά είπαν στην Θεσσαλία και μετά ότι δεν βρήκαν κανένα στοιχείο για όλα αυτά αλλά ότι στην Πελοπόννησο μιλάνε μια διάλεκτο που σίγουρα είναι Δωρικά και άρα παρ' όλο που όλα είναι "πίναμε και λέγαμε" έχουν απόλυτο δίκιο και αν κανένας τα αμφισβητεί να βάλουμε κάτω τις... "διπλωματικές" μας να τις μετρήσουμε και άλλα τέτοια πολύ επιστημονικά και όλοι εσιώπησαν που έλεγαν κάποτε.
Ως γνωστόν η επιστημονική έρευνα στηρίζεται μόνο σε αδιάψευστα στοιχεία και "που΄πας ρε Καραμήτρο" εσύ να τα αμφισβητήσεις.
Παρ' όλο όμως αυτόν τον εκφοβισμό ο Όμηρος συνεχίζει να αντιστέκεται και να τους βγάζει την γλώσσα. Ίσως και αυτός να είναι λόγος που τον βγάζουν μισότρελο. Στην Οδύσσεια 19  172-179 αναφέρει:
 ΚΡΗΤΗ ΤΙΣ ΓΑΙΑ ΕΣΤΙ ΜΕΣΩ ΕΝΙ ΟΙΝΟΠΙ ΠΟΝΤΩ
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΙΕΙΡΑ ΠΕΡΙΡΡΥΤΟΣ ΕΝ ΔΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΕΙΡΕΣΙΟΙ ΚΑΙ ΕΝΝΗΚΟΝΤΑ ΠΟΛΗΕΣ
ΑΛΛΗ ΔΕ ΑΛΛΩΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΜΙΓΜΕΝΗ ΕΝ ΜΕΝ ΑΧΑΙΟΙ
ΕΝ ΔΕ ΕΤΕΟΚΡΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΗΤΟΡΕΣ ΕΝ ΔΕ ΚΥΔΩΝΕΣ
ΔΩΡΙΕΕΣ ΤΕ ΤΡΙΧΑΙΚΕΣ ΔΙΟΙ ΤΕ ΠΕΛΑΣΓΟΙ
ΤΗΣΙ ΔΕ ΕΝΙ ΚΝΩΣΣΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΣ ΕΝΘΑ ΤΕ ΜΙΝΩΣ
ΕΝΝΕΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΔΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΑΡΙΣΤΗΣ

Όπως βλέπετε λοιπόν οι Δωριείς πολύ πριν τον Τρωικό πόλεμο υπήρχαν στην Κρήτη, κατοικούσαν εκεί ειρηνικά με τους υπόλοιπους κατοίκους της και δεν περίμεναν το 950πχ για να κατέβουν και να τους κατακτήσουν.
καλημέρα σας


Δεν υπάρχουν σχόλια: