Η αλφάβητος όπως ίσως έχετε καταλάβει δεν ήταν ένα σύστημα γραφής που αναπτύχθηκε από μια πρωτόγονη μορφή γραφής αλλά ήρθε έτοιμο στην Γη μαζί με τους μελλοντικούς κατοίκους της. Φυσικά η έλευση αυτή δεν έγινε ούτε πριν από 3000 ή 4000 ή 5000 χρόνια αλλά τουλάχιστον πριν 19000-20000 χρόνια με σκοπό να επανααποικήσουν την Γη. Είναι το γνωστό από τον Ησίοδο γένος των ηρώων και ημιθέων. Έτσι και κατέκλυσε την Γη μια και οι νεοφερμένοι κατώκησαν το σύνολο του πλανήτη. Όσον αφορά τα διάφορα άλλα αλφάβητα, που θεωρητικά μόνο υπάρχουν, αυτά είναι ή κρυπτογραφικά, όπως τα ιερογλυφικά για να προστατέψουν τα κατ' αυτούς μυστικά είτε παραφθορά του αρχικού, σανσκριτικά, ή μορφών του, αραβικά,Σιμητικά κλπ.
Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι όταν ο Έκτορας τονίζει ότι χρειάστηκε μεταφραστές για τους συμμάχους του τι θα γίνεται τώρα που έχουν περάσει αλλα 18500 χρόνια.
Άρα οι προσπάθειες που κάνουν πολλοί μικρόνοοι για να αποδείξουν ότι οι "Έλληνες" δεν είχαν γραφή είναι εκ τούτου αστεία.Το ίδιο αστεία τελικά αν και δικαιολογημένη η απάντηση από μεριάς αρκετών και εμού συμπεριλαμβανομένου ως πριν λίγο καιρό, για να αποδείξουν ότι οι άλλοι δεν είχαν γραφή. Η Ιστορία είναι απόλυτη σε αυτό.Η γραφή ήταν κοινό κτήμα εξ ου και οι τόσες παρανοήσεις.Το διαφορετικό ήταν η χρήση και εδώ η ζωντανή αυτή παγκόσμια βιβλιοθήκη και παρακαταθήκη που λέγεται "Ελλάδα" και "Έλληνες" έχει την πρωτοκαθεδρία μια και για χιλιάδες χρόνια ήταν το κέντρο,το πολιτισμικό και γνωσιολογικό καταφύγιο θα λέγαμε, του παγκόσμιου αυτού πολιτισμού.Αυτό εξηγεί και την γνωστική και πολιτισμική υπεροχή.
Ας δούμε λοιπόν επ' ευκαιρίας ένα ακόμη παράδειγμα από την απόδοση του Ησιόδου και συγκεκριμένα από την ασπίδα για να δείτε την αστειότητα των αρνητών της ύπαρξης αλφαβήτου στους Έλληνες.
Στίχοι 28-29:
"ώς ρα θεοίσιν ανδράσι τ' αλφηστήσιν αρής αλκτήρα φυτεύσαι"
Δείτε τώρα και την γνωστή κωλοτούμπα άλλου σημαίνοντος φιλολόγου:
"δηλαδή να δημιουργήσει κάποιον που να σώσει από τα βάσανα τους θεούς και τους φιλόπονους ανθρώπους"
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.Πέρασε και δεν ακούμπησε ο κύριος καθηγητής. Δεν είναι περίεργο που τα παιδιά μίσησαν τα αρχαία.Με τέτοιους δασκάλους ξεχνάς και αυτά που ξέρεις.
Ας έρθουμε λοιπόν στην απόδοση.Πριν απ' όλα να τονίσω ότι το κομμάτι αυτό αναφέρεται στην σκέψη του Δία να έρθει σε επαφή με την Αλκμήνη ώστε να γεννηθεί ο Ηρακλής, εξ ου και το "φυτεύσαι".
Λέει λοιπόν:
"έτσι ώστε για τους θεούς και τους ανθρώπους να δημιουργήσει ένα ταιριαστό (ή κοινό) προστάτη φυτεύοντας (τον)" .Το "αρής" είναι από το "αραρίσκω" που σημαίνει ταιριάζω με κάποιον άλλον και το "αλκτήρας" είναι ο προστάτης.
Να λοιπόν που παντού στα κείμενα το "αλφάνω" σημαίνει δημιουργώ και όχι κερδοσκόπος ή χαρτοπαίκτης
5 σχόλια:
Εύγε Παυσανία,φίλε μου καλέ!!
Το αναρτώ...αυθορεί και παραχρήμα...!!!
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Σημαίνει πολλά για μένα η φράση σου αυτή
Ε, άμα ξέρεις αρχαία δεν έχεις ανάγκες τους καθηγητάδες της πλακας. αλλίμονο σε μας που αναγκαζόμαστε να διαβάζουμε τα αρχαία κείμενα και να μας σερβίρουν ότι θέλουν αφού δεν έχουμε ιδία άποψη...
χρονια πολλά και ευχές στην οικογένεια!!!
Αγαπητή φίλη
Πίστεψε με ότι ούτε και εγώ έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση απλά προσπαθώ να μάθω. Παρέα λοιπόν με τα λίγα μου αρχαία,πολλά λεξικά και λογική επεξεργασία ξεκίνησα και συνεχίζω.Αυτό είναι και το βαθύτερο μήνυμα που προσπαθώ να περάσω.
Η γλώσσα, έστω και βαθιά μέσα μας καλυμμένη με χιλιάδες αλλοιώσεις, μας είναι γνωστή και με λίγη προσπάθεια θα την επαναφέρουμε.
Εύχομαι να λειτουργήσει το μπλογκ αυτό ως πρόκληση.
κοιτα που θα βγουμε με τις ιδιες αποψεις στο τελος.οντως το αλφαβητο ηρθε στην γη απτους μελλοντικους κατοικους της
Δημοσίευση σχολίου