Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Μια λέξη μια ιστορία-Ονόματα αριθμών-Παγκόσμια πρώτη.

Αγαπητοί φίλοι
Όπως είδατε, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, επιβεβαιώθηκε αυτό που είπα μια και η θεωρία περί εξαφάνισης των δεινοσαύρων από κομήτη αναιρέθηκε από ένα και μόνο γεγονός: κάποιος αναθεώρησε εν μέρη τον τρόπο χρονολόγησης. Αμέσως σκόρπισαν τα πάντα ως άνεμος. Βέβαια μέχρι να γίνει αυτό κοινός τόπος θα περάσει λίγος χρόνος.
Ξαναλέω, για να μην παρεξηγηθώ, ότι οι θεωρίες είναι απαραίτητες αρκεί να συνειδητοποιούν όλοι ότι είναι μια υπόθεση που χρειάζεται, μέχρι να επαληθευτεί απόλυτα, να την αντιμετωπίζουν ως έτσι.
Βέβαια για να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη θεωρία χρειάζεσαι ορισμένες προύποθέσεις:
α) να έχεις ρίζες από ένα συγκεκριμένο τόπο
β) να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλη πατάτα
γ) να έχει την δυνατότητα να γίνει οικονομικός τζίρος γύρω της
δ) να είναι όσο το δυνατόν μακρύτερα από την αλήθεια.
Βέβαια οι θεωρίες τέτοιου είδους δεν είναι μόνο ιστορικές αλλά σε όλα τα πεδία μια και αν "στρίψεις ανεπαίσθητα" λάθος τότε τα αποτελέσματα όλα θα είναι λάθος. Φυσικά όταν η πρώτη προϋπόθεση από τις παραπάνω καλύπτεται απόλυτα τότε ότι και να γίνει τα αποτελέσματα θα είναι πάντα "σωστά". Χαρακτηριστική περίπτωση ο κύριος Αϊνστάιν. Ότι έχει πει και είναι δικό του, όχι τα κλεψιμέικα από Μάξγουελ, Καραθεοδωρή και άλλων, είναι λάθος. Παρ' όλα αυτά τόσα χρόνια επιμένουν να στηρίζουν τις λανθασμένες θέσεις τους και μάλιστα φιλόδοξα τίποτε προσπαθούν συνεχώς να τις αποδείξουν. Αυτά βέβαια είναι γνωστά αλλά δυστυχώς αναγκάζομαι να τα επαναλαμβάνω συνεχώς.
Ας αφήσουμε όμως για λίγο την γκρίνια και ας δούμε και μερικά στοιχεία εντυπωσιακά, ελπίζω που βέβαια είναι σχετικά και με τα προηγούμενα.
Όπως σας έχω ξαναπεί τα γράμματα δεν είναι τίποτα περισσότερο από εντολές προγραμματισμού ώστε έννοια ο ήχος και η εικόνα που δημιουργεί κάθε σύνολο-λέξη να ταυτίζονται ΑΠΟΛΥΤΑ.
Ας υποθέσουμε ότι αυτό είναι έτσι και άρα κάθε λέξη προσδιορίζει μια συγκεκριμένη έννοια εικόνα. Ποια είναι όμως η έννοια εικόνα για τους αριθμούς;
Πως μπορείς να περιγράψεις έναν αριθμό; Το σκεφτήκατε ποτέ; Για σκεφτείτε το για λίγο τι θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει έναν αριθμό; Μάλιστα αν μπείτε σε αυτήν την διαδικασία και βρείτε μερικές αντιστοιχίσεις μπορείτε να καλύψετε το άπειρο των αριθμών;
Φυσικά θα πρέπει να τα αντιστοιχίσετε με γεγονότα που θα είναι μόνιμα και δεν θα αλλοιώνονται με τον καιρό.
Κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις φυσικά είναι υποκριτικές και φιλοδοξούν να σας αποπροσανατολίσουν και μόνο. Στην πραγματικότητα οι διαφορετικοί αριθμοί είναι ελάχιστοι και φυσικά ακόμη και οι μονοψήφιοι δεν είναι εννιά αλλά πολύ λιγότεροι μια και αριθμοί όπως το οχτώ ή το εννιά για παράδειγμα είναι πολλαπλάσια μικρότερων. Έτσι γεννιούνται και οι ανάγκες για θεωρίες όπως οι ΠΡΩΤΟΙ αριθμοί για παράδειγμα.
Ας δούμε λοιπόν δυο τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα ονομάτων:
Το δύω(2) και όχι ΔΥΟ, το τρίς(3) και το τέσσερα(4).
Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνουν.
Το ΔΥΩ λοιπόν τι σημαίνει;
Το ΔΥΩ λοιπόν είναι η εικόνα του ήλιου και της Γης. Για μας τους κατοίκους της Γης θα είναι μόνιμη εικόνα και πάντα 2.
Το ΤΡΙΣ αντιπροσωπεύει τις τρεις υλικές και μοναδικές διαστάσεις του χώρου που δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ όσες και αν προσπαθούν να ανακαλύψουν οι ειδήμονες.
Το ΤΕΣΣΕΡΑ;
Τι φαντάζεσται μοναδικό υπάρχει στην φύση που είναι 4;
Το DNA. Τέσσερεις είναι οι βάσεις που το αποτελούν και αυτό σημαίνει το τέσσερα.
καλημέρα σας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το τέσσερα δεν είναι δύω επί δύω ;

Αλκηστις

ria είπε...

για το ένα;;;;

γιατί όχι και κάτι για το ένα;

Ανώνυμος είπε...

Γεία σου φίλε Παυσανία και θερμά συγχαρητήρια για την έρευνα σου. Την σελίδα σου την ανακάλυψα χθες και ήθελα απ'την πρώτη στιγμή να αρχίσω τις ερωτήσεις, παρόλαυτα θεώρησα σωστό να διαβάσω όλες τις δημοσιεύσεις σου πρώτα για να έχω πλήρη εικόνα. Τέτοιο συνεχόμενο διάβασμα δεν έχω κάνει ούτε για εξετάσεις. Αφού τελείωσα θα σου στείλω τις απορίες μου στο email που έχεις παραθέσει σε παλαιότερα σχόλια.

Pausanias είπε...

Αγαπητοί φίλοι απαντήσεις:
Άλκηστις
Το Τέσσερα υπάρχει ως αριθμός μέσα στον Όμηρο και γι' αυτό το συμπεριέλαβα ενώ το δύω επί δύω το βρίσκω μόνο αργότερα.
Ρία
Για το ένα δεν έχω βρει μια σίγουρη λέξη εκτός από το Πρώτος. Δεν θέλω να δίνω αυθαίρετες ερμηνειες
και γι' αυτό μόλις βρω έκφραση που σίγουρα εκφράζει το ένας θα το δώσω.
Ανώνυμος
Αγαπητέ φίλε ευχαρίστως να απαντήσω στις απορίες σου εφ' όσον μπορώ.Θέλω μόνο να ξέρεις ότι νεότερα κείμενα διόρθωσαν λάθη του παρελθόντος μια και αυτά που γράφω είναι κατά την διάρκεια της έρευνάς μου που ευτυχώς συνεχίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παυσανία όμως στην Ιλιάδα αναφέρονται και το οκτώ και το εννιά που είναι όπως και το τέσσερα συνθετοι αριθμοί, άρα κάτι άλλο πρέπει να υπάρχει.

ὄζῳ ἐπ᾽ ἀκροτάτῳ πετάλοις ὑποπεπτηῶτες

ὀκτώ, ἀτὰρ μήτηρ ἐνάτη ἦν ἣ τέκε τέκνα·

Αλκηστις

Pausanias είπε...

Αγαπητή φίλη.
Χαίρομαι για την άμεση αντίδραση μόνο που δεν είπα εγώ ότι δεν υπάρχουν το οχτώ και το εννιά(Ησίοδος πχ). Άλωστε υπάρχει και το δέκα(δύωδέκα) και το εκατό αλλά δεν γνωρίζω ακόμη τι σημαίνουν αν και προσπάθησα αλλά είναι δύσκολο όπως καταλαβαίνεις. Ούτε και για το δύω επί δύω διαφωνώ μια και γνωρίζουν μαθηματικά και φυσικά υπάρχουν όλοι οι αριθμοί. Μίλησα για τους βασικούς νούμερα αριθμούς και πως αυτοί παράγονται αντιπροσωπεύοντας ταυτόχρονα σταθερές στην φύση. Ίσως να μην το έκανα ξεκάθαρο αρκετά και λυπάμαι αν σε παραπλάνησα έστω και χωρίς να το θέλω.
Θα επανέλθω όμως και με άλλους αριθμούς μόλις μπορέσω να τους αποκρυπτογραφίσω.