Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αφρικανική κοιτίδα και άλλες ελαφρότητες

Αγαπητοί φίλοι
Σήμερα το θέμα μας είναι πιο ελαφρύ στην αρχή, μια και αναφερόμαστε στα των ειδικών και στις ανόητες και αστήρικτες ανακοινώσεις τους. Θα ήθελα μάλιστα σε όσους διαφωνούν να μου γράψουν τις διαφωνίες τους.
Διάβασα και διαβάσαμε φαντάζομαι την είδηση ότι κατέληξαν οι "ειδικοί" ότι ο άνθρωπος έφυγε από την Αφρική γύρω στο 150000πχ. Που στηρίζουν τώρα αυτήν την πεποίθησή τους; ΠΟΥΘΕΝΑ.
Όσοι βιαστούν να με κατηγορήσουν να ξαναδιαβάσουν την είδηση. Τι λέει λοιπόν; Απλά ξαναβγήκε στην επιφάνεια μια γνωστή είδηση ότι βρέθηκαν σημάδια "ανθρώπινης" παρουσίας στην Αραβική χερσόνησο. Αυτή είναι η πραγματική είδηση. Τώρα από αυτό μέχρι το ότι έφυγαν από την Αφρική έχει μία απόσταση. Από που και ως που το ένα συνδέεται με το άλλο;
Είναι σαν το γνωστό ανέκδοτο με τους δύο φίλους που όταν συναντιούνται ρωτάει ο ένας τον άλλο πότε βγήκε από το νοσοκομείο. "Μα δεν πήγα ποτέ στο νοσοκομείο!" διαμαρτύρεται ο άλλος" ποιος σου το είπε;" "κανείς" απαντά ο άλλος"είδα τον γαϊδαρό σου απ' έξω.Δηλαδή αν τον έβλεπες έξω από το νεκροταφείο θα πει ότι πέθανα;"
Κάπως έτσι κολλημένοι με την θεωρία περί κοιτίδας από την Αφρική όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν αντίστοιχα. Είναι κάτι αντίστοιχο με την θεωρία των Ινδοευρωπαίων και των ανύπαρκτων Κουργκανών. Στο επόμενο σημείωμα σκέφτομαι να αναπτύξω μια αντίστοιχη θεωρία που θα στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα αλλά θα είναι μια πατάτα-απάτη.
Συνεχίζω λοιπόν για τα περί Αφρικής.
Είναι λογικό η άγνοια αλλά και η έλλειψη πειστηρίων να γεννά την ανάγκη για πιθανές θεωρίες που θα εξηγούν την πραγματικότητα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι θεωρία και μόνο.
Υπάρχουν πειστήρια γι' αυτήν την θεωρία; Όχι παρά μόνο ενδείξεις που μπορούν να έχουν πολλές άλλες εξηγήσεις αλλά όπως ξέρετε η συμμορία που λυμαίνεται την γνώση αποτελείται από μαφιόζους, παραδόπιστους και δεκάδες απρόσωπους ανόητους που είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τα πάντα αρκεί να ενταχθούν στο άρμα κάποιου. Όσοι είναι ανεξάρτητοι είναι εκτός βέβαια. Αντίστοιχα συμβαίνουν και στα άλλα θέσφατα όπως η Δαρβινική θεωρεία, η Αιγυπτιολογία και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
Αντίστοιχης αξιοπιστίας θα ήταν μια θεωρία που θα αναπτύξω αναλυτικά με πειστήρια που θα αναφέρονταν σε έναν αρχαίο λαό που ξεκίνησε από ...ας πούμε τα Κιούρκα και μετέδωσε σε όλον τον κόσμο την τέχνη του οικίζειν και τους έβγαλε από τις σπηλιές.
Συνεχίζεται...

2 σχόλια:

ria είπε...

για τον αρχάνθρωπο των πετραλώνων τι έχεις να πεις;;;

ο καημένος ο πουλιανός παλεύει να ακουστεί στη χώρα των κωφών!

Pausanias είπε...

Αγαπητή φίλη
Αρχικά για να είμαι ακριβής θα πρέπει να ξέρω τα ακριβή γεγονότα και τα γιατί αλλά αυτό που με θλίβει είναι ότι μετέφεραν την συζήτηση από την ουσία που είναι οι ανακαλύψεις του στο ποιος είναι ο κυρίαρχος στον χώρο. Πιστεύω ότι επίτηδες μετέφεραν την συζήτηση σε αυτό το επίπεδο και την πάτησε ο Πουλιανός σε αυτό. Έπεσε στην παγίδα που του έστησαν. Έτσι απομονώθηκε και χάθηκε η ουσία.
Είναι σαν να παράγεις από ....αυγά καθαρή τεράστια ενέργεια και μαλώνεις για το ποιος θα φυλάει τις κότες. Άλλωστε το σύστημα πάντα θα το ελέγχουν(και θα το δημιουργούν) τα μηδενικά γιατί αλλιώς όλοι θα δουν...τις τρύπες.