Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μια λέξη μια ιστορία-Παγκόσμια πρώτη όπως πάντα

Αγαπητοί φίλοι
Άλλη μια ανάρτηση σαν φάρμακο για να μειώσω την ένταση που νιώθω εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς ακόμη δεν μπόρεσα να βρω άκρη στο ερώτημα για ποιόν σκοπό βρίσκω όλα αυτά μια και κάθε προσπάθεια χτυπάει σ' έναν τοίχο ανοησίας.
Ας έρθω όμως στο θέμα μας που είναι ο ΑΙΔΗΣ ή ΑΔΗΣ όπως τον ξέρουμε εμείς. Το που βρίσκεται ως προς την επιφάνεια δεν θα σας το πω ακόμη μια και αν και την κύρια είσοδό του την έχω ήδη εντοπίσει, έχει και άλλες και πληροφοριακά μία στις ΗΠΑ, χρειάζεται να μάθω το γιατί είναι εκεί αλλά αυτά αργότερα.
Το σημερινό μας θέμα αφορά το που ακριβώς βρίσκεται. Για να εντοπίσουμε το ακριβές σημείο θα πρέπει να δούμε τι λένε οι ίδιοι οι "θεοί". Σας μεταφέρω λοιπόν αυτά που ο μεγάλος Όμηρος μεταφέρει ή απλά εντέχνως παραθέτει για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Ιλιάδα-15-191
"ΑΙΔΗΣ Δ' ΕΛΑΧΕ ΖΟΦΟΝ ΗΕΡΟΕΝΤΑ"
ΖΟΦΟΝ--Τι σημαίνει η λέξη αυτή;
Αν κοιτάξετε τα λεξικά θα δειτε ότι σημαίνει δύση. Αυτό είναι λάθος βέβαια γιατί αν σήμαινε Δύση τότε τι σημασία του δίνεται στην προηγούμενη πρόταση; "Γειά σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω" όπως πάντα.
Ομως παρ' όλα αυτά ο ΖΟΦΟΣ σημαίνει και δύση μια και η λέξη αυτή σημαίνει το σημείο, πραγματικό ή οπτικό που ενώνονται δύο σώματα. Ακριβώς την στιγμή της δύσης ο ήλιος και η Γη ενώνονται. Γι' αυτό και ο Οδυσσέας όταν αναφέρεται στην Ιθάκη χρησιμοποιεί την λέξη ΖΟΦΟΣ για να δηλώσει την δύση.
Στην περίπτωση μας βέβαια μιλάμε για τον ΑΙΔΗ που βρίσκεται κάτω από την ΧΘΟΝΑ εξ ου και ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ. Αν βέβαια θυμάστε η ΧΘΟΝΑ είναι το εξωτερικό κομμάτι του πλανήτη μας που κινείται αντίθετα του εσωτερικού τμήματος και η αντίθετη αυτή κίνηση παράγει και την γνωστή βαρύτητα του πλανήτη μας. Αυτό δηλώνει άλλωστε και η έταιρη λέξη ΗΕΡΟΕΝΤΑ.
Άρα στην εντός της ΧΘΟΝΟΣ θέση δεν έχει νόημα η λέξη ΖΟΦΟΣ μια και εκεί η έννοια ΔΥΣΗ δεν έχει κάποιο πραγματικό αντίκρυσμα.
Ερχόμαστε λοιπόν στην πραγματική έννοια και συμπεραίνουμε ότι οι δύο αυτές σφαίρες έχουν κάποιο σημείο όπου "ενώνονται". Αυτό βέβαια το σημείο ή ίσως και σημεία, "ένωσης" δεν μπορεί παρά να αφορά και να βρίσκεται στον πόλο ή στους πόλους(τους φυσικούς εννοώ).
Εκεί λοιπόν βρίσκεται ο ΑΙΔΗΣ.
Αυτό βέβαια γεννά πολλούς συνειρμούς και σκέψεις για το τι ακριβώς είναι και ποιος είναι ο λόγος της εκεί παρουσίας του;
Θα επανέλθουμε όμως στο θέμα αυτό αργότερα.

2 σχόλια:

ria είπε...

αχ τι θα κάνουμε με εσένα!
μας πετάς ένα κοκαλάκι και εμείς τώρα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι;;;

δεν κατάλαβα τη σημασία της λέξης ηερόεντα.

για το γιοφυρι της άρτας, μπορούμε να βοηθήσουμε;

Pausanias είπε...

Αγαπητη φίλη
λυπάμαι που καθυστέρησα να σου απαντήσω αλλά μια γρίπη είναι η αιτία.
Το ΗΕΡΟΕΝΤΑ σημαίνει το άνοιγμα του μαγνητικού πεδίου, δηλαδή το σημείο εκείνο που το μαγνητικό πεδίο είναι σχεδόν ουδέτερο δηλαδή τον μαγνητικό πόλο. Σήμερα βέβαια ο Μαγνητικός με τον Γεωγραφικό πόλο δεν συμπίπτουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν πάντα έτσι.