Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Ελικόπτερο στον Άρη

Αγαπητοί αναγνώστες
Καλοκαίρι ή χειμώνας δεν έχει καμία σημασία για όλους αυτούς που προσφέρουν ...σανό και απαιτούν να τον καταπιούμε αμάσητο.
Η μεγάλη μας φίλη η ΝΑΣΑ μας δήλωσε ότι θα στείλει ένα Drone στον πλανήτη Άρη. Ας δούμε το video:
Αυτό που βλέπεται είναι ένα ελικοφόρο Drone. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι κινητήρια δύναμή του είναι οι δύο έλικες. Φυσικά οι θαυμαστές καταχάρηκαν, το αναμετάδωσαν με μεγάλη ευχαρίστηση για το τεράστιο επίτευγμα.
Δεν θα μπω σε χαρακτηρισμούς αλλά θα αφήσω σε εσάς τα συμπεράσματα απλά μεταφέροντάς σας επίσημα δεδομένα. Σημειώνω ότι δεν μπαίνω στην διαδικασία να αμφισβητήσω τα στοιχεία αν και μάλλον είναι λανθασμένα αλλά ας τα θεωρήσουμε ως αληθή.
1) Η βαρύτητα στον Άρη είναι στο 1/3 της βαρύτητας της Γης. 
2) Η ατμοσφαιρική πίεση είναι μικρότερη από το 1%- 101.325 Newton/𝐦² για την Γη 636 Newton/𝐦²
3) Η αντιστοιχία της ατμοσφαιρικής αυτής πίεσης με της Γης είναι σαν να βρισκόμαστε σε υψόμετρο 35000 μέτρων.
4) Τα αεροπλάνα πετάνε στα 33.000 feet ή 10058 meters.
5) Η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, αφορά το ύψος που φτάνει το αεροπλάνο, 14000 feet ή 4267meters.
6) Η λειτουργία ενός ελικοφόρου μέσου εξαρτάται από τα ρεύματα αέρα που δημιουργεί από την λειτουργία των ελίκων. Φυσικά χρειάζεται να υπάρχει τουλάχιστον μια συγκεκριμένη πυκνότητα ατμόσφαιρας. Το ρεκόρ ανώτατου υψομέτρου πτήσης είναι του 2003 και το ελικιόπτερο, άδειο έφτασε στα 42500 feet ή 12954 meters.
Αυτά τα παραπάνω χωρίς άλλα σχόλια καθιστούν απαγορευτικό την σκέψη για πτήση όχι μόνο ελικοφορπυ μέσου αλλά και αλεξίπτωτου (άλλη ανοησία).
Παυσανίας 
Υ. Γ κάτι έχουμε πάθει τελικά για να μην αντιδρούμε.

1 σχόλιο:

babkro είπε...

Υπολογισμοί που κάνετε είναι τελείως λάθος. Ποιος φωστήρας έγραψε το άρθρο πραγματικά θα ήθελα να ξέρω. Γνωρίζει το βάρος του ελικόπτερο και βασικά μπορεί να μου αναλύσει λίγο τον τύπο της αντωσης