Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Διαστημικά ευτράπελα και άλλα

Αγαπητοί φίλοι
Ακόμη ένα άρθρο για το διάστημα και την υποτιθέμενη κατάκτηση του διαστήματος.
Ειλικρινά δεν θέλω να πιστέψει κανείς ότι ανήκω και εγώ σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι όσοι εναντιώνονται στην ΝΑΣΑ το κάνουν επειδή την μισούν. Εγώ δεν την μισώ. Μάλιστα είμαι θιασώτης της ανάγκης κατάκτησης του διαστήματος αλλά από εκεί μέχρι να αποδέχομαι τα ψέματά τους απλά και μόνο για να μην χαρακτηριστώ ως κάποιος που την μισή έχει διαφορά.
Έχω δει αμέτρητα videos της πλευρά των αμφισβητιών και οι λεπτομέρειες είναι τόσο πολλές που από μόνες τους εγείρουν σοβαρότατο θέμα. Οι θεωρίες ότι η επιφάνεια της Σελήνης φέγγει σαν λάμπα δεν στέκει γιατί μικρά πετραδάκια κάνουν σκιά ενώ σε αυτήν την περίπτωση έπρεπε να φωτίζουν ως λάμπες.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η διαφορά των όγκων. Υποτίθεται ότι η Γη φαίνεται από την Σελήνη κάπως έτσι:


 Αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό για έναν πολύ απλό λόγο. Ο όγκος μιας σφαίρας δίνεται από τον τύπο:
V= 4/π‧r3
Επίσης γνωρίζουμε ότι η ακτίνα της Σελήνης είναι περίπου το 1/4 της ακτίνας της Γης. Αυτό σημαίνει, χωρίς πολλούς λογαριασμούς ότι η διαφορά όγκων είναι 1/64 (4Χ4=16Χ4=64). Φανταστείτε λοιπόν το φεγγάρι 64 φορές μεγαλύτερο από την Γη δηλαδή (64Χ64=4096) 4000 φορές μεγαλύτερο απ ότι είναι τώρα, μια και είναι 64 φορές μικρότερο από την Γη, για να δείτε πως θα έπρεπε να φαίνεται η Γη από την Σελήνη. Αυτό που υποδηλώνουν όλες οι δήθεν εικόνες είναι πως θα φαινόταν αν η Γη είχε τον όγκο της Σελήνης και η Σελήνη τον όγκο της Γης.
Δεν αφήνω απ' έξω την πραγματικότητα ούτε με τις ζώνες Van Allen ούτε με την μη δυνατότητα καύσης σε κενό αέρος που επίσης είναι μια πραγματικότητα που έχει υποδειχτεί από πολλούς με λεπτομέρειες. Θέλω όμως να καταθέσω, χωρίς να έχω κάποια υποχρέωση, στο γιατί έγιναν τόσα λάθη και θα μπορούσε να λυθεί όλο αυτό αν ήθελαν.
Πιστεύω ότι η τεχνική δυνατότητα ήταν αυτή που τους επέβαλε να κάνουν λάθη. Σήμερα με το green room και τα CGI μπορούν να κάνουν τα πάντα αλλά τότε όχι.  Τα μοντέλα τους δεν ήταν αποτέλεσμα υπολογιστών που προβάλλονταν σε κάποια οθόνη αλλά μηχανικά με πολύ χαρτόνι, γύψο και άλλα τέτοια υλικά που βλέπουμε άλλωστε στα υποτιθέμενα αυθεντικά videos. Έτσι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μια καθ' όλα πιστευτή ψευδαίσθηση για το σήμερα και περιορίστηκαν σε μια ψευδαίσθηση για το χθες. Ένα χθες όπου ο κόσμος ήταν ακόμη άμαθος σε όλα αυτά τα f/x. Στην συνέχεια αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με τα λάθη τους γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Πιστεύω ότι τα διάφορα "ατυχήματα" ήταν μια ευκαιρία για να βγουν από την δύσκολη θέση.
Τώρα όσον αφορά την λύση και νομίζω ότι όλοι πρέπει να πιέσουμε προς τα εκεί είναι να αποδεχτεί η ΝΑΣΑ να γυρίσει ένα από τα μεγάλα τηλεσκόπια της Γης προς τις υποτιθέμενες θέσεις της στην Σελήνη και να δούμε τα απομεινάρια της προσπάθειάς της που υποστηρίζει ότι υπάρχουν. Τόσο απλά. Γιατί άραγε δεν το κάνει;
Συνεχίζω για λίγο ακόμη για την άλλη γελοιότητα, αυτήν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι υπάρχει αλλά όλο αυτό το δήθεν πήγαινε- έλα δεν πείθει κανέναν. Έχω ένα video από μια υποτίθεται ζωντανή αναμετάδοση. Η εν λόγω αστροναύτης, στα πλαίσια του ρόλου της κουνιέται πάνω κάτω υποτίθεται λόγω της μικρότερης βαρύτητας. Όμως πίσω της, στο background υπάρχουν κρεμασμένα σημαιάκια, πιθανά χάτινα ή πλαστικά, χωρών που μένουν ακίνητα (φυσικά γιατί η κυρία δεν βρίσκεται σε κάποιον Δ.Δ.Σ αλλά το πίσω είναι απλά φωτογραφία, ένα ακόμη λάθος).


Αλήθεια! Αν σε ένα μέρος όπως ο Δ.Δ.Σ που έχει το 90% της βαρύτητας της Γης οι πάντες ανεβοκατεβαίνουν στην Σελήνη που έχει μόνο το 17% πως μέναν στο έδαφος άνθρωποι και μηχανήματα χωρίς να δένονται από κάποιο ακίνητο και σταθερό σημείο;
Κλείνω με ένα ακόμη video. Εδώ θα δούμε την άλλη συνεχιζόμενη, λόγω της τότε τεχνικής αδυναμίας που λέγαμε, γελοιότητα όπου παρουσιάζουν υποτιθέμενα videos από τον Δ.Δ.Σ χωρίς αστέρια ακόμη και όταν είναι νύχτα. Προφανώς η ΝΑΣΑ υιοθετεί την θέση ότι τα αστέρια βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από την Γη αποτελώντας κάποιον φωταγωγημένο θόλο και δεν είναι ήλιοι σκορπισμένοι στο σύμπαν.
     
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: