Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Τα διαστημικά ταξίδια και τα χαμένα μίλια

Αγαπητοί φίλοι
Μάλλον με έχει κυριεύσει το νέο αυτό θέμα με τα χαμένα μίλια αλλά είναι καταπληκτικό το πόσο ανόητοι είναι κάποιοι που πιστεύουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν ολόκληρο τον κόσμο για πάντα.
Ίσως πιστεύετε ότι το έχουν καταφέρει αλλά το κειμενάκι αυτό το διαψεύδει. Είναι μια φωνή που προκαλεί όλους μας να σκεφτούμε και φυσικά να αντιδράσουμε στα ψέμματα που μας σερβίρουν ενίοτε οι διάφοροι ...
Ας μπούμε λοιπόν στο θέμα μας.
Είναι λογικό ότι οι τύποι που σχεδίασαν το μεγάλο αυτό κόλπο να κάλυψαν πολλές λεπτομέρειες αλλά... όχι όλες. Αυτές τις μικρές λεπτομέρειες ψάχνουν όλοι. Μία από αυτές, τα χαμένα μίλια, θα αναδείξω και σήμερα.
Ξεκινήσαμε στο προηγούμενο σημείωμα με την δήθεν αποστολή του Apollo 11. Αυτό φανέρωσε ένα έλλειμμα 1.500.000 μιλίων. Σας το εξήγησα εδώ . Το ωραίο είναι ότι το σημείο αυτό ούτε το πρόσεξαν ή αφού έκαναν την "πατάτα" αναγκάστηκαν να το συνεχίσουν. Έτσι όλες οι "αποστολές" τους έκαναν, υποθετικά, εκατομμύρια μίλια για να περάσει η ώρα τους. 
Φυσικά στο κόλπο αυτό μπήκαν και οι Κινέζοι που ήδη "έστειλαν" δύο Chang'e, το 3 και το 4, υποθετικά βέβαια στην Σελήνη. Το λάθος που δεν έκαναν αυτοί ήταν ότι, επειδή η επιστήμη εξελίσσεται και όλο και κάποιος σημαντικός αστροπαρατηρητής θα θελήσει να το ψάξει, αυτοί δήλωσαν ότι προσγειώθηκαν στην σκοτεινή πλευρά για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Οι Αμερικάνοι όμως, στηριζόμενοι στο ότι μπορούν να έχουν ολόκληρο hollywood στα πόδια τους και στο ότι όλοι οι αστέρες των ειδήσεων και οι πρόθυμοι "ειδικοί" θα πουν αυτό που πρέπει, δεν εγκύπτουν στις ενοχλητικές λεπτομέρειες. Έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν χοντροειδή λάθη πιστεύοντας ότι αυτή η αχλή της απάτης που έχουν σκορπίσει στον κόσμο θα τους σώζει πάντοτε. Άλλωστε είναι γνωστό ότι έχουν στρέψει τους πάντες να ασχολούνται μόνο με τα μικρά και προσωπικά τους προβλήματα και όχι με τα ευρύτερα. Έτσι κανείς δεν θα βλέπει τις απάτες τους. Αν όμως κάποιος τολμήσει να έχει διαφορετική άποψη οι χρήσιμοι "ειδικοί" θα τον χρήσουν γραφικό ή οπαδό μιας θεωρίας συνωμοσίας. Με αυτό τον τρόπο και να θέλει κάποιος δεν μπορεί. Πολύ απλά. 
Ας μπούμε όμως στο κυρίως θέμα ξανά. Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι ένας γνωστός σας παίζει μπάλα στο ερασιτεχνικό σωματείο της γειτονιάς σας. Όλα σας τα χρόνια τον βλέπετε εκεί. Δεν ήταν άλλωστε ικανός για κάτι περισσότερο. Όταν προσπαθούσε να πάει σε μια μεγαλύτερη ομάδα πάντοτε αποτύγχανε. Όπως είχατε παρατηρήσει δεν έλεγε και πολλά σαν ποδοσφαιριστής. Ξαφνικά έρχεται μια μέρα στο καφενείο και αναγγέλλει σε όλους σας ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έπαιξε για την Barcelona. Σας δείχνει φωτογραφίες με την φανέλα σε κάποιο γήπεδο και έχει μαζί του και αναμνηστικά της Barcelona. Την επόμενη Κυριακή τον βλέπετε στο ερασιτεχνικό να "σέρνεται", ποδοσφαιρικά. Την μεθεπόμενη εβδομάδα πάλι στο καφενείο με φωτογραφίες και κάτι απροσδιόριστα video's και να δηλώνει ότι έπαιξε για την Barcelona πάλι
Αν αυτή ήταν μια πραγματική ιστορία υπήρχε περίπτωση να τον πιστέψετε; 
Αν ναι, σταματήστε εδώ το διάβασμα. Αν όχι όμως τότε θα πρέπει να μάθετε τα εξής:
Οι της ΝΑΣΑ δεν είναι ικανοί να φτιάξουν έναν πύραυλο για να πάει μέχρι τον ISS (άλλη πικραμένη ιστορία ή ιστορία μερικής τουλάχιστον απάτης). Όλα αυτά τα χρόνια αλλά επίσημα από το 2011 και μετά χρησιμοποιούν τα ρώσικα Soyuz. Έκαναν πειράματα, προσπάθειες κλπ αλλά όλες κατέληξαν στο κενό. Τώρα πως υποστήριζαν ότι τα προηγούμενα χρόνια κάναν βόλτες στο διάστημα είναι άξιο απορίας. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες (2/3/2019) ή έτερη περίεργη ιστορία του Space X με ξένο βέβαια πύραυλο (έναν Falcon 9 που μπορεί μόνο να φτάσει μέχρι το λεγόμενο low Earth orbit) έστειλαν έναν θαλαμίσκο που πιθανά θα προσδεθεί στον ISS, πιθανά και όχι. 
Αυτήν την "τεράστια" επιτυχία, να πιάνουν ταχύτητες γύρω στα 2,5miles/s, την πανηγύρισαν οι φίλοι της ΝΑΣΑ και ελπίζουν σύντομα να μπορούν να πηγαίνουν ως τον ISS χωρίς τους Soyuz.
Αυτοί λοιπόν που είναι ανίκανοι να στείλουν έναν πύραυλο σε χαμηλό ύψος κατάφερε να στείλει πύραυλο σε άλλους πλανήτες. Πως σας φαίνεται αυτό;
Τα περίεργα όμως δεν τελειώνουν εδώ αλλά συνεχίζονται. Η υποτιθέμενη εκτόξευση στον Άρη με το Insight μέσα, δεν έγινε από το Κανάβεραλ αλλά από μια στρατιωτική βάση την Vandenberg Air Force Base στην Καλιφόρνια. Φυσικά όλα αυτά δεν θα είχαν κάποιο νόημα αν δεν είχαν ειπωθεί μερικές χαρακτηριστικές χοντράδες.
α. Η αποστολή, υποτίθεται ότι, έφυγε στις 5 Μαΐου 2018.
β. Υποτίθεται ότι προσγειώθηκε στον Άρη στις 26 Νοεμβρίου.
γ. Υποτίθεται ότι έκανε, επίσημα, 301.000.000 μίλια.
Όλα αυτά τα ξεκαρδιστικά μας λένε οι Αμερικανοί. Λέω ξεκαρδιστικά γιατί:
α. ΔΕΝ γίνεται να χρησιμοποιήσεις στερεά καύσιμα στο διάστημα και να παράξεις φλόγα. Ακόμη και αν το καταφέρεις, στην πραγματικότητα να "κάψεις" μόνο το υλικό μέσω κάποιων οξειδωτικών, ακόμη και αν σε κάποια απίθανη περίπτωση παράξεις φλόγα, αυτή δεν θα είναι παρά επιφανειακή μια και λόγω του wacuum, δηλαδή του κενού αέρος, δεν θα μπορεί να παράξει καμία πίεση. Άρα είναι άχρηστοι οι πύραυλοι που υποτίθεται κουβαλάνε. Εκεί χρειάζονται τεχνολογίες που ακόμη δεν υπάρχουν.
β. Στο κενό, σύμφωνα με την φυσική, λόγω έλλειψης τριβών ένα σώμα εκτελεί ευθύγραμμη ομαλή κίνηση χωρίς κάποια επιτάχυνση, αν δεν πλησιάζει σε πλανήτες. Έτσι ένας πύραυλος που θα μπορούσε να βγει, υποθετικά, από την Γη θα συνέχιζε να ταξιδεύει με 6,9 miles/sec (6,9 μίλια το δευτερόλεπτο ή 24840 miles/h). Για να αυξήσει την ταχύτητά του δεν συζητάμε αφού είπαμε πιο πάνω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη τεχνολογία. Ανατρέξτε στα διάφορα υψηλού κόστους shi-fi ταινίες που με τους επιστήμονες που διαθέτουν ως συμβούλους έχουν φύγει εδώ και καιρό από την εικόνα των καυσίμων, φλόγες κλπ, και εισάγουν διάφορες πιθανές και απίθανες λύσεις που κάποιες από αυτές θα τις βρούμε μπροστά μας πιθανά.
γ. Για να καλύψει με την ταχύτητα αυτή τα 301.000.000 μίλια χρειάζεται (60Χ60Χ24Χ6,9=596160 ml/day άρα 301.000.000:596160=505 περίπου ημέρες δηλαδή) περίπου 16 με 17 μήνες. Οι τύποι όμως αυτοί δήλωσαν ότι το έκαναν σε κάτι λιγότερο από 7 μήνες (203 ημέρες). Άρα σημαίνει ότι έτρεχε, στον ύπνο τους, με 17,16 miles/sec ή  61781 miles/sec ή ότι σε ένα δευτερόλεπτο κάνει κάτι παραπάνω από δύο(2,25) φορές τον γύρω της Γης.
Γιατί όμως είπαν ένα τόσο τεράστιο ψέμα;
Διότι στην περίπτωση της Σελήνης είπανε ότι έφτασαν με τεράστια ταχύτητα και ότι κατέβασαν ταχύτητα στο 1/10 σε χρόνο dt. Έτσι τώρα διάλεξαν μια ταχύτητα κοντά στην ταχύτητα του Άρη (14,91miles/sec) για να το κάνουν να φαίνεται αληθοφανές.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση.    


 

 

     

Δεν υπάρχουν σχόλια: