Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΕΡΟΣ και ΕΡΩΣ μια λέξη μια (θλιβερή) ιστορία

Αγαπητοί φίλοι
Επιστρέφω μετά από λίγο καιρό απραξίας μια και μια μετακόμιση έπρεπε να γίνει και καταλαβαίνεται ότι ούτε καιρός αλλά ούτε και τρόπος υπήρχε για να επικοινωνήσω μαζί σας.
Η αλήθεια είναι ότι σήμερα γράφω περισσότερο για να σας πω ότι επέστρεψα αλλά δεν μπορούσα να γράψω μόνο γι' αυτό και έτσι θα μιλήσουμε για ΕΡΟΣ και ΕΡΩΣ αυτές τις δυο λεξεις-εικόνες. Τις ονομάζω λέξεις-εικόνες γιατί αυτό πραγματικά είναι οι "λέξεις", η ηχητική και γραφική απόδοση των εικόνων.
Αν αναρωτηθείτε πως ξεχώριζαν το Ο από το Ω η απάντηση έρχεται και από την γραμματική που ανοήτως κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, όπου το μεν Ο είναι βραχύ και το Ω μακρύ και φυσικά αυτό βρίσκει εφαρμογή σήμερα στις λεγόμενες Λατινογενείς γλώσσες και κυρίως στα Γερμανικά και τα Ολλανδικά όπου είναι κοινός τόπος το διπλό Ο(ΟΟ)(πχ DOOR, VOOR κλπ).
Υπάρχουν και στην Αγγλική αλλά δεν προφέρονται συνήθως ως καθαρό ΟΟ αλλά ΟΟΥ ή ΟΥ ή ΟΥΟΥ.[Υπενθυμίζω ότι η "μεγάλη εικόνα" είναι ότι όλες οι γλώσσες είναι μετεξέλιξη της μιας τηγλώσσας των Ομήρου,Ορφέα,Ησιόδου(και των δύο)].
Ας επιστρέψουμε όμως στον ΕΡΟ(Ω)ΤΑ.
Ο ΕΡΟΣ και ο ΕΡΩΣ είναι ένα καθαρά φυσικό φαινόμενο και ως φυσικό φαινόμενο έχει την προέκτασή του σε κάθε τι που ζει και κινείται μέσα στην φύση και άρα και στον άνθρωπο. Από το σημείο αυτό όμως ως το να θέλουμε να τον μετατρέψουμε σε αποκλειστικό ανθρώπινο συναίσθημα, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε την επίδρασή του και τις αντιδράσεις που δημιουργεί, είναι όχι μόνο λάθος αλλά και ανόητο. Πάρτε για παράδειγμα την βροχή. Αποτέλεσμα της σ' έναν άνθρωπο θα ήταν για παράδειγμα η λόγω της αύξησης της υγρασίας αίσθηση του κρύου ή ακόμη αν είσαι έξω το να γίνεις μούσκεμα να αρρωστήσεις κλπ και φυσικά ένα πλήθος αντιδράσεων από την επαφή μας με την βροχή. Αν η βροχή συνέχιζε να υπάρχει χωρίς όμως να μπορεί να γίνεται αντιληπτή η ίδια από τις αισθήσεις μας αλλά μόνο από τα αποτελέσματά της μπορείτε να φανταστείτε ποια θα ήταν η αντίδραση όλων μας όταν ξαφνικά και αναίτια(οπτικά) γινόμασταν μούσκεμα ή αρρωσταίναμε ή απλά κρυώναμε; Μπορείτε να φανταστείτε το πλήθος των παρεξηγήσεων, των παρανοήσεων, των δοξασιών και των θεωριών που θα αναπτύσσονταν;
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον ΕΡΟ(Ω)ΤΑ.
Η λέξη αυτή καθεαυτή αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στο μαγνητικό πεδίο και τ' αποτελέσματά του είτε αυτό υπάρχει (ΕΡΟΣ) ως αποτέλεσμα της περιστροφής ενός πλανήτη ή ολόκληρου του σύμπαντος, είτε αλλοιώνεται από κάποιο άλλο σώμα που βρίσκεται μέσα σε αυτό (ΕΡΩΣ). Αυτό είναι όλο και όλο. Ούτε άγνωστες δυνάμεις ούτε τίποτε περίεργο. Φυσικά για να μην απογοητεύσω τους ρομαντικούς τ' αποτελέσματα αυτής της αλλοίωσης του πεδίου είναι μοναδικά για τον καθένα και οι αντιδράσεις που μας γεννούν είναι από μικρές ως τεράστιες μια και ο εγκέφαλος φροντίζει να αποκωδικοποιεί το κάθε τι αντιστοίχως.
Το πως μας προέκυψε όλη αυτή η μυθολογία είναι λίγο πολύ γνωστό πια και μονότονο θα έλεγα. Ο ιδρυτής των MEN IN BLACK, ο γνωστός Σαύλος, ήταν και αυτός σφόδρα ερωτευμένος με μια νεαρά. Όμως υπήρχαν δύο εμπόδια:
Αυτός ήταν ο επίσημος ρουφιάνος για το τι συνέβαινε στις πέρα του Ισραήλ κοινότητες και αυτή κόρη του μεγαλοφαρισαίου του εκ μετονομασίας Νικόδημου.
Ετσι αυτή προφανώς παντρεύτηκε κάποιον της "σειράς" της μια και η συμπαθής τάξη των ρουφιάνοι είναι καλή για να μας κάνει την δουλειά αλλά όχι για να τους βάζουμε και στο σπίτι μας και αυτός μην θέλοντας να μείνει με το ..... στο χέρι το έδωσε προς τροφή των σκύλων.
Αυτή η απλή, κατά τ' άλλα, ιστορία γέννησε μια θρησκεία που "έντυσε" τόσα εκκατομμύρια με το σκοτάδι της άγνοιας και μετέτρεψε και μια φυσιολογική διαδικασία σε κάτι το απαγορευμένο από την μια αλλά και στην δημιουργία τόσων και τόσων μύθων και εμποδίων από την άλλη.
Η συνταγή της επιτυχίας των φανατικών συνεχιστών αυτού του μισού ανθρώπου απλή. Οι μη εναρμονισμένοι με αυτούς επιστήμονες κυνηγήθηκαν και εξοντώθηκαν ηθικά ή φυσικά(βλέπε Υπατία ή αλχημιστές κλπ) και τα βιβλία κάηκαν για να ξαναγραφούν από τους απανταχού πρόθυμους που απετέλεσαν και αποτελούν ακόμη και σήμερα, ηθελιμένα ή όχι τους συνεχιστές αυτού που ονομάστηκε καθ' υπερβολή "χριστιανική επιστήμη" ενώ θα του έπρεπαν άλλα ονόματα.
Αυτήν την κοινή τύχη για κάθε επιστήμη περίμενε και την φυσική και ο "ηλεκτρομαγνητισμός" μετατράπηκε σε ανεξήγητο για να δικαιώσει την ρήση ενός παιδικού μου φίλου, ως απάντηση στην βάσανό του συγκεκριμένου μαθήματος στο σχολείο,"Το μαγνητικό πεδίο και οι θρησκευτικές του προεκτάσεις".
Έτσι σήμερα έχουμε το εξής περίεργο και ανόητο φαινόμενο όπου κάθε τι που διαρέεται από ρεύμα, σημάδι ότι βρίσκεται ενεργητικά εντός πεδίου, να εμφανίζει το φαινόμενο του μαγνητισμού εκτός από τον άνθρωπο όπου όσοι το ισχυρίσθηκαν χλευάστηκαν ως ανόητοι ενώ οι χαρακτηρισμοί ήταν για την απέναντι μεριά. Αυτό λοιπόν το ισχυρό αν και ασθενές κατά τις μετρήσεις μαγνητικό πεδίο και οι αλλοιώσεις του δίνουν τα γνωστά αποτελέσματα τόσο του γνωστού μας έρωτα όσο και της φιλίας του μίσους του ενδιαφέροντος και της αδιαφορίας για κάποια παρουσία στον χώρο.
Παρήγορο είναι ότι τα τελευταία χρόνια κάπως αρχίζουν να το αγγίζουν το θέμα και ίσως πολύ σύντομα δούμε να απαλείφονται μια και καλή σύνδρομα και ασθένειες που τόσο ταλαιπώρησαν το σύνολο του κόσμου ενώ θα μπορούσαν να είχαν θεραπευτεί(όπως η μυική ατονία για παράδειγμα, το σύνδρομο Ντάουν οι (ψυχικές) ασθένειες του εγκεφάλου κλπ).
καλημέρα σας

2 σχόλια:

Pausanias είπε...

Δυστυχώς τα προβλήματα μου με την σύνδεση μου συνεχίζονται. Ελπίζω να τα ξεπεράσω σύντομα.

ria είπε...

απολαυστική η σημερινή ανάρτηση φίλε μου.

το πόσο γέλασα στο δεύτερο μέρος της ανάρτησης, δεν περιγράφεται. απλά μόνο θα σου πω ότι μου τηλεφώνησε η απο κάτω μου για να δει αν είμαι καλά!