Διαβάστε πρώτα το Α΄μέρος που είναι εδώ
Ένα ακόμη σημείο που μας δείχνει ότι οι ΚΥΚΛΩΠΕΣ έχουν ένα πολιτισμικό επίπεδο, πέρα από το σημείο της ανθρωποφαγίας, είναι και η περιγραφή του άντρου του όπου όλα είναι τακτοποιημένα και υπάρχουν κατασκευές που φτιάχτηκαν επίτηδες για να διατηρήσουν τα τρόφιμα σε καλή κατάσταση. Δείτε το κομμάτι:
"καρπαλίμως δ᾽ εἰς ἄντρον ἀφικόμεθ᾽, οὐδέ μιν ἔνδον
εὕρομεν, ἀλλ᾽ ἐνόμευε νομὸν κάτα πίονα μῆλα.
ἐλθόντες δ᾽ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα.
ταρσοὶ μὲν τυρῶν βρῖθον, στείνοντο δὲ σηκοὶ
ἀρνῶν ἠδ᾽ ἐρίφων: διακεκριμέναι δὲ ἕκασται
ἔρχατο, χωρὶς μὲν πρόγονοι, χωρὶς δὲ μέτασσαι,
χωρὶς δ᾽ αὖθ᾽ ἕρσαι. ναῖον δ᾽ ὀρῷ ἄγγεα πάντα,
γαυλοί τε σκαφίδες τε, τετυγμένα, τοῖς ἐνάμελγεν."
Όπως βλέπετε στο παραπάνω κομμάτι μας λέει ακόμη ότι δεν έχει μέσα προγόνους, τους γονείς του δηλαδή. Άρα λογικά αναφερόμαστε σε κάποιους που μοιάζουν, πλην του ύψους τους στους ανθρώπους.
Υπάρχει ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον κομμάτι που μιλά για το ότι δεν σπέρνουν τίποτα. Ας το δούμε:
"οἵ ῥα θεοῖσι πεποιθότες ἀθανάτοισιν οὔτε φυτεύουσιν χερσὶν φυτὸν οὔτ᾽ ἀρόωσιν, ἀλλὰ τά γ᾽ ἄσπαρτα καὶ ἀνήροτα πάντα φύονται, πυροὶ καὶ κριθαὶ ἠδ᾽ ἄμπελοι, αἵ τε φέρουσιν οἶνον ἐριστάφυλον, καί σφιν Διὸς ὄμβρος ἀέξει."
Λέει ότι δεν καλλιεργούν απολύτως τίποτα και χρησιμοποιούν όσα φυτρώνουν από μόνα τους. Η πραγματικότητα του τόπου τους είναι η εξής απλή. Ο συγκεκριμένος τόπος είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από μια όαση. Είναι ένας τόπος που κυριολεκτικά έχει τα πάντα από μόνος του. Ένας διατροφικός παράδεισος ακόμη και σήμερα. Άρα δεν καλλιεργούν γιατί δεν χρειάζονταν να καλλιεργούν προφανώς και όχι γιατί ήταν υποδεέστεροι των άλλων. Βλέπετε ότι αν γνωρίζουμε για τα διάφορα γεγονότα τις πραγματικές τους διαστάσεις μπορεί ν' αλλάξουμε την αρχική μας εντύπωση.
Αναφορικά με το διαφαινόμενο ύψος του οφείλω να πω, σεβόμενος πρωτίστως και πάντοτε τα αρχαιολογικά ευρήματα, ότι υπήρξαν πληθυσμοί πραγματικά μεγάλου ύψους. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και που κάποτε ανάρτησα και εγώ είναι ψεύτικες.Προϊόν του Photoshop μια και οι φωτογραφίες αυτές έγιναν στα πλαίσια ενός διαγωνισμού για να φανεί η ικανότητα του προγράμματος από την μια και φυσικά να μπορούν να διακωμωδήσουν αργότερα τα πραγματικά ευρήματα.
Υπάρχουν σκελετοί ήδη 2,5 -2,6 μέτρων αλλά υπάρχουν μέχρι τώρα εργαλεία και άλλα ευρήματα που ταιριάζουν σε ανθρώπους πολλών μέτρων(υπολογίζουν γύρω στα 10) και πολύ σύντομα ίσως να έχουμε και σκελετούς. Σχετικά στο http://www.youtube.com/watch?v=VSmkcn1hJWI&feature=related
Ας πάμε τώρα στα μάτια.
Ο αριθμός τους φαίνεται από την ίδια την λέξη ΚΥΚΛΩΠΑ, ΚΥΚΛΩΨ και λοιπά.
Όταν θέλουν να μιλήσουν για τα (2)μάτια πάντα βρίσκουμε την λέξη: ΩΠΑ(Ιλιάδα 9-373/15-147/3-158 Οδύσσεια 1-411/22-405/23-107). Γιατί τα μάτια είναι δύο και όχι ένα. Μάλιστα αν θυμάστε ο Αχιλλέας αποκαλεί τον Αγαμέμνωνα ΚΥΝΩΠΑ για να τον χαρακτηρίσει. Πάντα λοιπόν πέρα από την γραμματική ανάλυση χρησιμοποιείται η λέξη ΩΠΑ. Έτσι οι ΚΥΚΛΩΠΕΣ είχαν δύο μάτια αλλιώς θα ήταν ΚΥΚΛΟΠΕΣ μια και όπως σας είπα το Ω είναι δύο ΟΟ, εξού και το ΔΥΩ(2).
Μα η αλήθεια αυτή περί των δύο ματιών τους δεν σταματά μόνο στην λέξη αυτή μια και κάποιος δικαίως θα ισχυριστεί ότι αφού είχαν δύο μάτια γιατί τότε όταν ο Οδυσσέας του έβγαλε
ένα μάτι και τυφλώθηκε;
Ας λύσουμε και αυτήν την παρεξήγηση ξεκινώντας από το αντίστοιχο κομμάτι:
"οι μὲν μοχλὸν ἑλόντες ἐλάινον, ὀξὺν ἐπ᾽ ἄκρῳ, ὀφθαλμῷ ἐνέρεισαν: ἐγὼ δ᾽ ἐφύπερθεν ἐρεισθεὶς
δίνεον, ὡς ὅτε τις τρυπῷ δόρυ νήιον ἀνὴρ τρυπάνῳ, οἱ δέ τ᾽ ἔνερθεν ὑποσσείουσιν ἱμάντι
ἁψάμενοι ἑκάτερθε, τὸ δὲ τρέχει ἐμμενὲς αἰεί.
ὣς τοῦ ἐν ὀφθαλμῷ πυριήκεα μοχλὸν ἑλόντες
δινέομεν, τὸν δ᾽ αἷμα περίρρεε θερμὸν ἐόντα.
πάντα δέ οἱ βλέφαρ᾽ ἀμφὶ καὶ ὀφρύας εὗσεν ἀυτμὴ
γλήνης καιομένης"
Βλέπετε ότι όλες οι αναφορές έχουν Ω που σημαίνει ότι για όλα όσα μιλάει είναι διπλά, άκρω(δύο άκρες),οφθαλμώ(δύο οφθαλμούς), τρυπάνω(διπλή διαδικασία),τρυπώ(δύο τρύπες) βλέφαρα αμφί και όφρύας (αμφί σημαίνει παράλληλα άρα δύο τουλάχιστον).
6 σχόλια:
Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι και οι Ώμοι και τα Ωτα που είναι δύο γράφονται με Ω
τι πλούτος είναι αυτή η ελληνική γλώσσα...
λυπάμαι που δε γνωρίζω αρχαία, αλλά όπως λέει και ο γιος μου, ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσω να μαθαίνω.
μάλλον πρέπει να το ξεκινήσω. είναι ντροπή μας να λέμε ότι η ελληνική γη είναι πλουσια και να ξεχνάμε τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας!
γειά σου παυσανία. τι κάνει η οικογένεια;
Ο γιός σου έχει δίκιο. Στο http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus:text:1999.04.0057
θα βρεις ενδιαφέροντα πράγματα.Λέξεις και τις αναφορές τους στα Ομηρικά κείμενα(για τα υπόλοιπα μην ασχοληθείς γιατί θα σε μπερδέψουν μόνο). Όσο για εμάς από υγεία καλά. Ετοιμάζομαι να επιστρέψω το καλοκαίρι για καλά πια.Ελπίζω ότι έτσι θα λύσω και το πρόβλημα με το γεφύρι της Άρτας.
Επειδή ο γνωστός ... έκανε πάλι την εμφάνισή του και τον έσβησα, μια και ο λόγος του συνεχίζει να θυμίζει οχετο, έθεσε όμως ένα δυο ερωτήματα όπως το γιατί το οφθαλμός και ο όφρυς γράφετε με ο. Αν διαβάσει το κείμενο θα δει ότι το οφθαλμό γράφεται οφθαλμώ και το όφρυς είναι οφρύας μια και όπως ξέρουν και οι ..γάτες τόσο τα φρύδια όσο και τα βλέφαρα που ξέχασε μες στην χαρά του ότι μ' έπιασε αποτελούνται από δεκάδες μικρα τριχίδια και άρα δεν είναι ΔΥΩ. Όσο για τα οπίσθιά σου (κώλος) που μου γράφεις γιατί έχει Ω ενώ είναι ένας τώρα κατάλαβα ότι μάλλον το πρόβλημα σου είναι σοβαρό μια και η κωλοστομία είναι σοβαρή ασθένεια. Στους υπόλοιπους υγιείς χωρίζεται στα δύο μέρη.
Η κολοστομία, γραφεται με όμικρον από το αγγλικό κόλον που είναι το παχύ έντερο.
Ευχαριστώ για την διόρθωση το έγραψα όμως με Ω,χωρίς να ξέρω πως γράφεται η ασθένεια, για να κάνω λογοπαίγνιο με την λέξη(κώλος) που μου έγραψε ο άλλος.
Δημοσίευση σχολίου