Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Η νήσος του Πάσχα

Αγαπητοί φίλοι
Προσπάθησα σε αυτό το ιστολόγιο να κρατήσω όσο μπορώ τα νεύρα μου και τις λέξεις που αυθόρμητα ξεχείλιζαν από το στόμα μου απέναντι σε αυτούς που αποκαλούμε "ειδικούς" αλλά πιστέψτε με πολλές φορές είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Η αυθαιρεσία και η ανοησία όλων αυτών είναι τόσο μεγάλη που ειλικρινά αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να αντιδράσει απέναντι σε μια απύθμενη βλακεία; Τι γλώσσα μπορεί να χρησιμοποιήσει άραγε ένας κοινός σαν και μένα άνθρωπος. Θα σας εκθέσω σήμερα μια σειρά από πραγματικά στοιχεία που βρέθηκαν στην νήσο του Πάσχα και που κατέληξαν στο ανέκδοτο που λέγεται επίσημη ιστορία της Νήσου του Πάσχα.
Η νήσος του Πάσχα βρίσκεται 27ο 07΄52,07S & 109o 21΄04,43W. Ονομάστηκε έτσι από την ημέρα που κάποιοι γνωστοί για τις βιαιότητές τους Ολλανδοί ναυτικοί τυχοδιώκτες το ανακάλυψαν και φυσικά συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποδεκάτιση του πληθυσμού του με σφαγές και με τις ασθένειες που κουβαλούσαν. Το "θεάρεστο" έργο των Ολλανδών συνέχισαν οι διάφοροι ιεραπόστολοι. Αυτά τα μιάσματα με εγκέφαλο μικρότερο από μια μύγα κατέστρεψαν όσα αγάλματα και επιγραφές υπήρχαν επάνω στο νησί. Έτσι οι αποδείξεις της ιστορίας του έχουν πια γίνει κυριολεκτικά σκόνη.
Αυτό όσον αφορά τα τελευταία πραγματικά ιστορικά στοιχεία.
Για τα παλαιότερα βέβαια, όπως προείπα, με τις φιλότιμες προσπάθειες των υπανθρώπων δεν έχουμε καμία βεβαιότητα παρά μόνο σκόρπιες ενδείξεις. Ποιες είναι αυτές.
α) το νησί είναι απομονωμένο μια και το πιο κοντινό σημείο ένα μικρό νησάκι στα δυτικά του το Ducie απέχει 1563 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας. Όσο για την Λατινική Αμερική απέχει γύρω στα 3500 χιλιόμετρα. Η δε πραγματική απόσταση που θα έπρεπε να καλύψουν κάποιοι για να έρθουν από περιοχές όπως η Ν.Ζηλανδία ή άλλα κοντινά νησιά πλησιάζει τις 7000 χιλιόμετρα.
β) Τα σημάδια της αρχαίας κατοίκησης του νησιού δείχνουν ότι οι αρχαίοι κάτοικοί του έμεναν σε σπήλαια που υπήρχαν στο υπέδαφος του νησιού και όχι στην επιφάνεια παρ' όλο που δεν υπάρχει προφανείς λόγος γι' αυτό.
γ) Στο νησί δεν υπάρχουν σημάδια βλάστησης που να συνάδουν με το περιβάλλον που θα περίμενε κάποιος να βρει. Βρέθηκαν όμως 5 ναι πέντε, υπολείμματα από καρύδες.
δ) Στο νησί υπάρχουν τα περίφημα αγάλματα τα ΜΑΟΙ που τα ονομάζουν mata kita rane. Όπως πάντα κανέναν ειδικό δεν έκανε εντύπωση η ταύτιση όχι μόνο σαν φράση αλλά και σαν ενέργεια, οπότε το τυχαίο δεν έχει θέση, με το "μάτια(που) κοιτάν (τον ου)ρανό"
ε) Οι όποιοι εναπομείναντες ντόπιοι κάτοικοι μας πληροφορούν και για ακόμη ένα στοιχείο πέρα από το όνομα των αγαλμάτων. Μας αναφέρουν ότι το όνομα του Θεού ή θεών τους είναι "ΜΑΚΕ-ΜΑΚΕ" ή "ΜΑΚΙ-ΜΑΚΙ" μια και η προφορά αλλοιώνει το φωνήεν.
Τι φαντάζονται λοιπόν οι φωστήρες της επίσημης σκέψεις οι γίγαντες αυτοί της επίσημης διανόησης και κάθε είδους αλλοπρόσαλλης και αυθαίρετης εκδοχής.
Λένε λοιπόν ότι κάποιοι άνθρωποι Πολυνησιακής καταγωγής όπως έδειξε το DNA τεστ, ξεκίνησαν από 7000 χιλιόμετρα μακριά, χωρίς να γνωρίζουν την ύπαρξή του, φόρτωσαν σε κάποιο πλοίο γυναικόπεδα και τρόφιμα και τράβηξαν στα πέλαγα με βάρκα την ελπίδα για ένα ταξίδι στο άγνωστο τουλάχιστον 2 μηνών ή και περισσότερο με αποκλειστικό σκοπό να πέσουν επάνω σ' ένα ακατοίκητο και ιδανικό για κατοίκηση νησί. Αυτό για να το πετύχεις χρειάζεσαι :
α) Πολύ τύχη, περισσότερο τουλάχιστον από του Γκαστόνε για όσους διαβάζαν Ντόναλντ Ντακ, γιατί όταν σε κύκλο 7000 χιλιομέτρων ακτίνας συναντάς τρία μόνο νησιά τότε μπορείς κάλλιστα να κερδίσεις το LOTO που είναι πιο εύκολο για να γλυτώσεις και την ταλαιπορεία.
β) Ένα τεράστιο πλοίο για να κουβαλά προμήθειες, που βέβαια θα είναι και βαρύ και θα κάνει το 3μηνο ταξίδι τουλάχιστον 4μηνο ή και 5μηνο, ίσως ένας μικρός στολίσκος μια και όταν πας για αποικισμό με βάρκα την ελπίδα δεν πας ούτε με τρόφιμα για μια βδομάδα ούτε με τρία-τέσσερα άτομα χρειάζεσαι καμιά σαρανταριά τουλάχιστον όπως δείχνουν και σχετικές έρευνες και βέβαια 40-50 στόματα χρειάζονται τουλάχιστον 20 κιλά την ημέρα φαγητό και 20 νερό που σημαίνει ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 2,5 τόνους φαγητό και άλλους 2,5 τόνους νερό που πέρα από το βάρος του πρέπει να το αποθηκεύσεις κιόλας. Άρα μαζί με το βάρος των ανθρώπων έχουμε περίπου 8 με 9 τόνους φορτίου, χωρίς να συμπεριλάβουμε ρούχα, σκεύη και εργαλεία σε αυτά που βέβαια αυτό σημαίνει έναν μικρό στολίσκο, όπως είπα, που ένα πρωί ξεκίνησε για το πουθενά με μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνει στην μέση της θάλασσας.
γ) Επίσης μπορεί η απόσταση σε ευθεία να είναι 7000 χιλιόμετρα αλλά η πραγματική είναι περίπου διπλάσια μια και πρέπει να ακολουθήσουν τα ρεύματα.
δ) Όσο όμως και αν φαντάζουν δύσκολα τα παραπάνω εκείνο που είναι ανυπέρβλητο είναι η διατήρηση των τροφίμων και του νερού για τόσο τεράστιο διάστημα ακόμη και αν είχαν ανακαλύψει τα ψυγεία.
Αυτή λοιπόν είναι η επίσημη εκδοχή.
Αν τώρα αναρωτηθείτε γιατί να μην πήγαν από την μεριά της Λατινικής Αμερικής η απάντηση δεν διαφέρει και πολύ.
α) Τα ρεύματα είναι αντίθετα και άρα χρειάζεται να διανύσουν πολύ περισσότερα από 7-8 χιλιάδες χιλιόμετρα, στην καλύτερη περίπτωση γύρω στα 24000 χιλ. κάνοντας έναν ακριβή και χωρίς χάρτη κύκλο για να βρουν ένα πολύ μικρό νησάκι στο μέσον του πουθενά.
β) Την ύπαρξη του δεν την γνωρίζουν άρα δεν ξέρουν αν αυτό που ψάχνουν υπάρχει.
γ) Στην περίπτωση αυτή ο μικρός στολίσκος γίνεται μεγάλο εκστρατευτικό σώμα μια και το βάρος των τροφίμων, αν βρούνε τρόπο να τα διατηρήσουν ανέπαφα για 8 με 9 μήνες που θα χρειαστούν, θα διπλασιαστεί.
Όπως βλέπετε η απλή λογική προφανώς δεν εμπεριέχεται μέσα στις γνώσεις τους.
Οφείλω εδώ να παραδεχτώ ότι κάποτε κάποιος ερευνητής με ένα απλό ξύλινο πλοίο έκανε μια διαδρομή από την Λατινική Αμερική ως το νησί του Πάσχα όμως:
Δεν είχε μαζί του τσούρμο γυναικόπεδα και το κυριότερο γνώριζε την ακριβή θέση και την ύπαρξη της νήσου.
Ας έρθουμε τώρα στον "δικό μου" κόσμο.
Όπως έχω ξαναπεί στην δική μου θεώρηση της ιστορίας ο παραλογισμός δεν έχει θέση όπως και η επιμονή σε αστειότητες του τύπου "είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν" ή "αφού δεν μπορούμε εμείς άρα δεν μπορούν και οι άλλοι" γιατί και η στρουθοκάμηλος βάζοντας το κεφάλι της στο χώμα δεν βλέπει κανέναν αλλά σίγουρα όλοι οι άλλοι την βλέπουμε.
Έτσι λοιπόν οι εναπομείναντες στο νησί αυτό όπως και στα άλλα είναι υπολείμματα του μεγάλου παγκόσμιου πολιτισμού που κυριαρχούσε κάποτε στην Γη. Όμως με τις πυρηνικές όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις εκρήξεις που έγιναν στην περιοχή της Αυστραλίας, που πολλές φορές έχω πει ότι ήταν η Ατλαντίδα, αλλά και με φυσικά φαινόμενα που ακολούθησαν ο μεγάλος αυτός πολιτισμός έπεσε σε λήθη και οπισθοδρόμηση. Ομάδες απομονωμένες από τις μεγάλες στεριές, όπως στην περίπτωσή μας, προσπάθησαν να επιζήσουν πρώτον, γι' αυτό και η κατοίκηση εντός του εδάφους όπως και σε άλλα μέρη εντός σπηλαίων για να μειώσουν ή και να μηδενίσουν την επίδραση της ραδιενέργειας που προφανώς παρέμεινε για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια.
Παράλληλα προσπάθησαν να διατηρήσουν όσο μπορούσαν τις δομές της αριστοκρατίας, με το αρχαιοελληνικό νόημα και γι' αυτό διοικούσε ο ικανότερος για την προστασία του νησιού που επιλέγονταν με αγώνα ανάμεσα στους διεκδικητές. Αυτός που θα κατάφερνε να περάσει στο απέναντι νησάκι, σε μια θάλασσα γεμάτη καρχαρίες και να φέρει πρώτος ένα αυγό πουλιών που φώλιαζαν εκεί και που το ονόμαζαν manu-tara.
Φυσικά όταν η στιγμή της απομόνωσης από το σήμερα απέχει περί τα 12000 χρόνια είναι λογικό να έχουν αλλοιωθεί ήχοι-λέξεις και να έχουν χαθεί μνήμες. Ακόμη και το παλαιότερο σύστημα γραφείς σήμερα τους είναι άγνωστο.
Όμως έμεινε μια μικρή ψηφίδα που μας μιλάει για εκείνα τα χρόνια. Αυτή δεν είναι άλλη από το "όνομα" του θεού τους. Μην περιμένετε βέβαια να τον λένε Δία ή Ζεύς ή κάτι παρόμοιο γιατί ούτε αυτά είναι ονόματα αλλά χαρακτηρισμοί ιδιοτήτων και μόνο. Έτσι λοιπόν οι απομονωμένοι κάτοικοι του νησιού του Πάσχα κράτησαν αυτό που κράτησαν και οι Μακεδόνες στο δικό τους όνομα. Δηλώνουν λοιπόν ότι ο Θεός τους είναι ο ΜΑΚΕ-ΜΑΚΕ που θα πει στα ελληνικά ο από μακριά και γι' αυτό τα αγάλματά τους είναι μάτια που κοιτούν τον ουρανό περιμένοντας για την επιστροφή αυτών που έφυγαν μετά την καταστροφή.
Ίσως μάλιστα για να σας δώσω και ...τροφή για σκέψη, η θέση των αγαλμάτων να αναπαριστά κάποιο συγκεκριμένο ....αστερισμό.
Καλημέρα σας

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και οι πυραμιδες των αιγυπτιων σημαδευουν τον ιδιο αστερισμο.περιμενω το αρθρο σου φιλε παυσανια για την μετακινηση των πολων

ria είπε...

τι καλημέρα ρε παυσανία;
με όσα διάβασα, έχω αρχίσει έρευνα στο διαδίκτυο. ηθελα να πάω στα μαγαζιά, αλλά με βλέπω να μελετάω μέχρι το βράδυ!

πως τα καταφέρνεις και μας κάνεις να ψάχνουμε συνέχεια;;;

πως έγραψε το βλαστάρι; εδώ τέλειωσαν οι εξετάσεις!

Pausanias είπε...

Φίλε Βαγγέλη
Πληροφορίες πολλές για την ανατροπή δεν έχω. Εννοώ για το τι έγινε ακριβώς τότε και λίγο μετά εκτός από το ότι όπως μεταφέρουν οι Κέλτες τους έπεσε "ο Ουρανός στο κεφάλι" και όπως μεταφέρουν οι Θράκες κύματα τεράστια πετάχτηκαν από τον σημερινό Β.Παγωμένο Ωκεανό και κατέκλυσαν την περιοχή της ..."Θράκης" και σήμερα Ευρωπαϊκή Ρωσία. Έχω όμως αποδείξεις για το ότι έγινε η ανατροπή. Μέχρι λοιπόν να βρεθεί κείμενο θα έχουμε απλά υποθέσεις.
Φίλη Ρία
Αυτός είναι και ο σκοπός μου. Να σας βάλω και εσάς στην ίδια διαδικασία και να κατακτήσετε την ίδια γνώση με δικές σας ενέργειες.
Ο μικρός έγραψε σχετικά καλά όπως λέει. Υπολογίζει ότι θα μαζέψει γύρω στα 15000 μόρια. Τώρα τι ακριβώς σημαίνει δεν ξέρω. Ευελπιστώ ότι τελειώνοντας το καλοκαίρι τα χαρτιά της τριτεκνίας να έχει αρκετές ελπίδες να πάει κάπου που θέλει. Τώρα αν αυτό είναι καλό ή χαμένος χρόνος δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος. Ελπίζω ότι θα το ξεκαθαρίσει μόνος του μεγαλώνοντας.

Pausanias είπε...

Για τον αστερισμό Βαγγέλη το ψάχνω. Έχω βρει το σημείο του ουρανού που ήταν ο πλανήτης τους αλλά δεν ξέρω σίγουρα σε πιο αστέρι αντιστοιχούσε μια και η θέση τους ως προς την Γη αλλάζει. Η υπόθεση που κάνω είναι ότι ήρθαν από το σύστημα του αστέρα που σήμερα ονομάζουμε Wolf και ανήκει στον αστερισμό του Λιονταριού, το πρώτο κύμα, ενώ οι υπόλοιποι, οι λεγόμενοι σήμερα Αφρικανοί, από το Α' του Μ.Κυνός.
Ίσως να έχουμε και άλλες αφίξεις αλλά δεν έχω ενδείξεις για το αν και από που. Δεν ξέρω και κινέζικα οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο να το βρω.

Ανώνυμος είπε...

οι ντονκον,φυλη της αφρικης,πιστευουν σε θεοτητες που ηρθαν απτο αστερα του σειριου του μ.κυνος,οποτε συμφωνω απολυτα με την αποψη σου.οι γνωσεις των ντονκον για τον σειριο ειναι εξωπραγματικες και αδυνατον να τις γνωριζουν μονο παρατηρωντας τον ουρανο.για το wolf δεν ξερω,δεν το χω ψαξει.προσωπικα,πιστευω οτι η αντροπη αυτη εχει αμεση σχεση με την ατλαντιδα.

Pausanias είπε...

Αυτά όλα που σου γράφω δεν είναι ούτε δικές μου υποθέσεις ούτε δικά μου σενάρια αλλά υπάρχουν μέσα στα αρχαία κείμενα.
Για να κάνω την κατάσταση ακόμη πιο περίεργη αλλά και πιο κοντά στην πραγματικότητα να σου πω ότι οι "θεοί" είχαν στήσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα προστασίας του πλανήτη κάτι σαν ασπίδα, πρόσεχε τι σου λέω, αλλά αυτό επίτηδες ή όχι, δεν ξέρω, έφερε σαν αποτέλεσμα την απώλεια της μνήμης. Έτσι κανείς δεν θυμάται την προ αφίξεως εποχή πλην των θεών και κάποιων ελάχιστων που επιλέγουν οι ίδιοι τους οποίους και τους δίνουν κάτι να αναπνεύσουν που επαναφέρει τις αρχικές δυνατότητες. Έτσι γεννιούνται οι Μάντεις.

Ανώνυμος είπε...

θες να με παραπεμψεις σε καποιο κειμενο που το συμπερανες αυτο?για την ατλαντιδα συμφωνεις?

Pausanias είπε...

Δεν είναι συμπεράσματα φίλε Βαγγέλη αλλά αυτά που λέει ο Ησίοδος στην Θεογονία και τα "έργα". Εγώ τα δικά του λόγια επαναλαμβάνω. Δεν έχω ιδία αντίληψη.
Τώρα για την Ατλαντίδα δεν ξέρω αλλά είναι πολύ πιθανό. Ψάχνω να βρω κάποιους ενδιάμεσα χαμένους κρίκους για να μπορέσω να πω με σιγουριά τι συνέβηκε. Υπάρχει ξέρεις στα κείμενα μια συγκεκαλυμμένη γνώση ήταν και η γενιά του Ησιόδου πιο κοντά στον "Προμηθέα" οπότε κάποια τα δίνει πιο θετικά. Δυστυχώς η μεγάλη αυτή ανατροπή έγινε μετά την εποχή του και συγγράμματα κατοπινά δεν έχουμε σωζμένα παρά πολλές χιλιάδες χρόνια αργότερα. Ίσως η γραμμική να κρύβει αυτό που ψάχνουμε.

Ανώνυμος είπε...

φιλε παυσανια,ξαναδιαβασα την θεογονια.αυτο που ειναι πασιφανες,ειναι οτι η γη εγινε πεδιο μαχων μεταξυ δυο στρατων με ανωτερη τεχνολογια.οι τιτανες που χασανε τον πολεμο αναγκαστηκαν να καταφυγουν στον σειριο που απεχει εννια ετη φωτος.το δευτερο ειανι οτι ακομα και ο ησιοδος γνωριζε οτι η γυναικα ειναι συμφορα για τον αντρα!!!!!διαβασα κατι πολυ ενδιαφερον στο ιντερνετ.επιστημονες που ασχολουνται με την αστρονομια πιστευουν οτι ο τιτανας(δορυφορος του κρονου) εχει την ιδια μορφη με την γη(βουνα,λιμνες,ποταμια) και θα μπορουσε να κατοικειται.λες να ναι προφητικο το ονομα του??

Pausanias είπε...

Αγαπητέ φίλε
Η θεογονία, όπως και το "έργα και ημέρες", αλλά και άλλα κείμενα που όλοι ξέρουν είναι για την "κοινή λογική" του "όλοι ξέρουν" ακατάληπτα. Όχι γιατί πρέπει να έχεις κάτι το ιδιαίτερο για να τα καταλάβεις ή εξειδικευμένες γνώσεις αλλά πρέπει να ξεπεράσεις τα σύνορα που σου βάζει ο ίδιος σου ο εαυτός.
Μόλις το καταφέρεις αυτό τότε όλα θα ανοίξουν μπροστά σου.
Άλλωστε τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά.
Όσο για τον Τιτάνα το έχω ακούσει ότι πιθανόν να έχει τις προϋποθέσεις αλλά σ' έναν κόσμο που φοβάται την αλήθεια δεν ξέρεις τι να πιστέψεις και τι όχι. Μέχρι να αποκτήσω το τηλεσκόπιο που θέλω θα ακούω και εγώ σαν κι εσένα το τι λένε οι άλλοι. Όσο για το όνομα μάλλον είναι συμβατό με τον Κρόνο που είναι ο κύριος πλανήτης.
Εκείνο που είναι εντυπωσιακό τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι γιατί ο Κρόνος ονομάστηκε έτσι και δεν δόθηκε το όνομα του πλανήτη αυτού σε έναν άλλο "θεό" ή "θεά" όπως η Ήρα ή ο Απόλλωνας ή ο Ήφαιστος για παράδειγμα που δεν έχουν καμία αστρονομική αναφορά. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο έρευνας.

Ανώνυμος είπε...

τα ονοματα ποτε δεν δινονται τυχαια και δεν μου κανει καμια αισθηση οτι ολο τι πλανητες και κατα κυριο λογο και τα πλανητικα συστηματα βαφτιστηκαν με ονοματα απτην ελληνικη μυθολογια.οσο δυνατο και να ναι ενα τηλεσκοπιο δεν θα μπορεσεις να δεις μεσα απτην ατμοσφαιρα ενος πλανητη.αυτο που σου θετω ως ερωτημα ειναι το κατα ποσο οι προσεληνες υπηρχαν.εγω εχω αρχισει να πιστευω οτι η ατλαντιδα εχει αμεση σχεση με το ολο θεμα.

Pausanias είπε...

Φίλε Βαγγέλη
Για τους προσέληνες δεν γνωρίζω τίποτα όπως σου είπα. Δεν το θεωρώ απίθανο η Σελήνη να ήρθε μετά απλά δεν έχω κάτι θετικό να συνεισφέρω πέρα από εικασίες.Πάντως όταν ήρθαν στο σύστημα αυτό οι "θεοί" φαντάζομαι ότι δεν ασχολήθηκαν μόνο με τον μικρό αυτόν πλανήτη.
Άρα πολύ πιθανών να αναπτύχθηκαν κοινωνίες και σε άλλους. Πάντως οι ανακοινώσεις των "ειδικών" σε τέτοια θέματα είναι σχεδόν πάντα παραπειστικές. Άλλωστε στον Τιτάνα μιλάνε για ατμόσφαιρα μεθανίου.
Ίσως προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από κάποιον άλλο σημαντικότερο πλανήτη όπως την λάμψη που παρατηρήθηκε στον Δία για παράδειγμα.
Έχεις δίκιο ότι δεν μπορείς να δεις πολλά μέσα αλλά ίσως υπάρχουν έξω οπότε μπορείς να έχεις τις δικές σου αποδείξεις μ' ένα καλό τηλεσκόπιο.