Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

Η "κρατούσα άποψη"

Έχω κατακαιρούς γράψει για την μονολιθικότητα των επιστημόνων.Ιδιαίτερα όταν αρχίζουν να πιστεύουν ότι φθάνουν τα όρια της αυθεντίας. Τότε ακόμη και κάθε αβέβαιη σκέψη αναδεικνύεται σε θέσφατο που η παραβίαση του αποτελεί αιτία πολέμου γι΄αυτόν και τους παρατρεχάμενούς του.
Δεν συζητώ βέβαια για τα στημένα συμπεράσματα που με γνώμονα την αυθεντία τους εκτοξεύουν καταπιέζοντας τους πάντες.

Δυστυχώς η βασική αρχή Θεωρία-Πείραμα-απόδειξη έχει χάσει την θέση της ως απαραβίαστη. Τώρα η κάθε θεωρία δεν αναφέρεται ως έτσι αλλά ως πεποίθηση αληθείας ή ως "κρατούσα άποψη" που όμως δεν σημαίνει τίποτα. Στην πραγματικότητα 2-3 "αυθεντίες" ένωσαν την άγνοιά τους και έκαναν μια κρατούσα θεωρία με βάση τα ονόματά τους και όχι τις αποδείξεις των λεγομένων τους.
Αφορμή για όλα αυτά μια ακομη διάψευση που βέβαια δεν είναι η πρώτη ούτε η μονη ούτε η τελευταία βέβαια. Η ανακοίνωση αφορά την πεποίθηση για το ύψος της θάλασσας και την δίνω ολόκληρη από www.in.gr:
Ένα μυστήριο γεννιέται
Υπό αμφισβήτηση η κρατούσα άποψη για τη στάθμη των θαλασσών
Καθώς ο πάγος κάλυπτε σταδιακά τον πλανήτη, η στάθμη θα έπρεπε να υποχωρεί
Ουάσινγκτον


Πριν από 80.000 χρόνια, όταν η Γη βρισκόταν στην αρχή της τελευταίας περιόδου των παγετώνων, η στάθμη της Μεσογείου ανέβηκε μυστηριωδώς και έφτασε ένα μέτρο ψηλότερα από ό,τι βρίσκεται σήμερα, επιβεβαιώνει μελέτη στη Μαγιόρκα.
Η ανακάλυψη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science, ίσως αναγκάσει τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν τα μοντέλα τους για τις περιοδικές μεταβολές στο κλίμα της Γης.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι κάθε 100.000 χρόνια η Γη εισέρχεται σε μια περίοδο των παγετώνων. Το περιοδικό αυτό φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί οριστικά, πιθανώς όμως οφείλεται σε περιοδικές μεταβολές του άξονα περιστροφής και της τροχιάς του πλανήτη.
Η τελευταία παγετώδης περίοδος ξεκίνησε πριν από περίπου 125.000 χρόνια και έληξε πριν από περίπου 11.000 χρόνια, οπότε άρχισε να υποχωρεί το παχύ κάλυμμα πάγου που έφτανε μέχρι την Κεντρική Ευρώπη.
Οι πάγοι που σκέπαζαν τον πλανήτη για όλο αυτό το διάστημα συγκρατούσαν αρκετό νερό ώστε να ρίξουν τη στάθμη της θάλασσας έως και 100 μέτρα, εκτιμούσαν οι επιστήμονες.
Όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι, πριν από 80.000 χρόνια η στάθμη άρχισε να ανεβαίνει απότομα, αντί να συνεχίσει να πέφτει, αναφέρει η ομάδα του Δρ Τζέφρι Ντοράλ του Πανεπιστημίου της Αϊβα στις ΗΠΑ.
Ο Ντοράλ εξέτασε αποθέσεις ασβεστίτη πάνω σε σταλακτίτες που βρέθηκαν σε μια παράκτια σπηλιά στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Οι αποθέσεις αυτές, κατάλοιπα του θαλασσινού νερού, αποκαλύπτουν ότι η στάθμη ίσως ανυψωνόταν με τον απίστευτο ρυθμό των δύο μέτρων ανά αιώνα.
Κανένας γνωστός μηχανισμός δεν επαρκεί για να εξηγήσει αυτή την απότομη μεταβολή, επισημαίνουν οι ερευνητές.
Το φαινόμενο υπάρχει περίπτωση να μην οφείλεται σε μεταβολές του κλίματος, αλλά σε μετακινήσεις των τεκτονικών πλακών που ανύψωσαν τη Μαγιόρκα. Αν όμως διαψευστεί και αυτή η υπόθεση, οι επιστήμονες θα πρέπει να αναθεωρήσουν το πώς ερμηνεύουν το αρχείο με τις καταγραφές της στάθμης από το μακρινό παρελθόν έως σήμερα."
Το σημαντικό της ανακοίνωσης δεν είναι απλά το σπάσιμο της αυθεντικότητας κάποιον αλλά ανατρέπει όλα τα μοντέλα που βασίστικαν σε κάποιες αναπόδειχτες πεποιθήσεις και που βέβαια επηρεάζει καίρια την άποψη για την ιστορία και το πως διαμορφώθηκε η ζωή πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Όπως βλέπετε όλα όσα διδάσκονταν στα πανεπιστήμια τόσα χρόνια δεν ήταν παρά μια μεγάλη απάτη, ένα ψέμμα .
Φανταστείτε πόσα ακόμη έχουμε να ακούσουμε.
καλημέρα. 

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr