Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Παγκόσμια πρώτη.Η καταγωγή των ανθρώπων

Έχω πει πολλές φορές ότι όταν κάτι το ξέρουμε όλοι τότε δεν το περιγράφουμε αλλά το υπονοούμε. Για παράδειγμα όλοι οι άνθρωποι έχουν δυο(2) μάτια.Ποτέ δεν θα πούμε σε μια περιγραφή ενός ανθρώπου το "έχει δυο μάτια" αλλά είναι πολύ πιθανό ως βέβαιο ότι θα πούμε ότι "τα μάτια του" και όχι "το μάτι του" ή αν έχουν διαφορά θα πούμε "το ένα του μάτι είναι....." υπονοώντας πάντοτε ότι έχει περισσότερα από ένα και μάλιστα αν δούμε τις εκφράσεις αυτές προσεχτικά θα δούμε ότι εννοούμε "δυο μάτια" μόνο.
Μπορείτε αν θέλετε να παρατηρήσετε αυτά που λέτε και που λένε οι άλλοι και να διαπιστώσετε ότι οι αναφοράς σας είναι διατυπωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να καταλαβαίνουν την ακριβή έννοια των λεγομένων σας ακόμη και αυτών που απλά υπονοείται γιατί όλοι το γνωρίζουν.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα αρχαία κείμενα. Την εποχή που γράφτηκαν υπήρχαν οι κοινές γνώσεις. Αυτό που όλοι ξέρανε και γι' αυτό κανείς δεν έμπαινε στον κόπο να τα εξηγήσει για τις επόμενες γενιές μια και ήταν πανκοίνως γνωστά, όπως το ότι έχουμε δύο μάτια.
Στο θέμα λοιπόν της καταγωγής όλοι ήξεραν ότι ήρθαμε ως άποικοι εδώ, σε κάποιο από τα αποικιακά κύματα και φυσικά κανείς δεν χρειαζόταν να το επαναλάβει επισταμένα μια και όλοι το γνώριζαν. Όμως η "γλώσσα" και δη η αρχαία ελληνική που θέλει για να εκφραστεί απόλυτη ακρίβεια και λεπτομέρεια τοποθετούσε "εν τη ρίμη του λόγου" λέξεις και έννοιες που υπονοούσαν το γνωστό γεγονός όπως είδαμε πιο πάνω. Έτσι βρίσκουμε σκόρπια στοιχεία εδώ και εκεί για τον τόπο-πλανήτη καταγωγής, που σημειωτέον τώρα δεν υπάρχει αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ο πιο χαρακτηριστικός απ' όλους ο λόγος του Ησίοδου αλλά και του Ομήρου που κάνει και αυτός αναφορές.
Θα δώσω όπως πάντα παραδείγματα και φαντάζομαι ότι μπορείτε να βρείτε πολλά άλλα δικά σας.
Οδηγός μας πάντα η ακριβής απόδοση.
Όλοι έχετε ακούσει για τις Σειρήνες του Οδυσσέα που είναι βέβαια ίδιες με αυτές του Ορφέα. Αυτό που βέβαια δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν και σήμερα αλλά είπαμε αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Η ονομασία Σειρήνες προέρχεται από το επίθετο Σείριος που προέρχεται από τα ρήματα Σειραίνω=στεγνώνω λόγω ζέστης και Σειριάω= Ηλιοκαίγομαι, και έτσι οι Σειρήνες μας δεν είναι βέβαια οι όμορφες κοπέλες με τα ελκυστικά τραγούδια αλλά οι Στεγνές και Ηλιοκαμένες. Αντίστοιχα Σείριος σημαίνει ο καυτός.
Τι θα μας βοηθήσει αυτό; παρακολουθήστε την σκέψη μου:
Ο Ησίοδος όπως βέβαια και ο Όμηρος και ο Ορφέας ονομάζουν το αστέρι του "Μεγάλου Κυνός" και συγκεκριμένα το "α του Μεγάλου κυνός" Σείριο. Μια ονομασία που παραμένει ως τις ημέρες μας. Ας δούμε και ένα χαρακτηριστικό κομμάτι:
"Έργα και Ημέρες" στίχος 609 "Εύτ' αν δ' Ωρίων και Σείριος ες μέσον έλθη ουρανόν"
Όπου ο Ησίοδος αναφέρεται σαφέστατα στο Αστέρι Σείριος. Μέχρι εδώ όλα καλά θα πει κάποιος μιλάει για το αστέρι και;
Λίγο πιο πάνω, αλλά και σε άλλα μέρη, αναφέρει για παράδειγμα:
στίχος 587 -588"επεί κεφαλήν και γούνατα Σείριος άζει, αυαλέος δε τε χρως υπό καύματος" δηλαδή "επειδή το κεφάλι και τα γόνατα ο Σείριος καίει, στεγνώνοντάς τα και χρωματίζοντάς τα(κάνοντας τα ηλιοκαμένα) από την ζέστη."
Στο σημείο αυτό ο Ησίοδος δεν αναφέρεται πια στον πλανήτη Σείριο που βρίσκεται 8,57 έτη φωτός μακριά αλλά στον Ήλιο που αποκαλεί Σείριο.
Φυσικά ως κάτοικοι αυτού του πλανήτη, τώρα πια, μπορούμε να ονομάσουμε το άστρο που γύρω του περιστρέφεται η Γη Σείριο γιατί έχουμε την εμπειρία των ζεστών καλοκαιριών. Για έναν άλλο όμως αστέρα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, λόγω απόστασης, αν είναι καυτός η όχι πως τον αποκαλούμε Σείριο δηλαδή καυτό. Εκτός αν το γνωρίζουμε και αυτή η γνώση μπορεί να προκύψει από εμπειρία και μόνο.Δηλαδή με λίγα λόγια πριν ζούσαμε σε πλανήτη που περιστρέφονταν γύρω από τον αστέρα α του Μεγάλου Κυνός. Μάλιστα για τους φίλους που θέλουν και μπορούν να τον προσδιορίσουν τους δίνω τις "συντεταγμένες" του πλανήτη αυτού για το που ήταν μια και δεν είμαι σίγουρος ότι εξακολουθεί να υπάρχει.
Έχουμε και λέμε λοιπόν :
Αν Ε η ενέργεια του Ηλίου και S η μέση απόσταση από την Γη τότε Ε/S=E1/S1 όπου Ε1 η ενέργεια του Σείριου και S1 η ζητούμενη απόστασή του από τον αστέρα αυτόν έτσι ώστε οι συνθήκες ζωής να είναι παρόμοιες. Υπολογίζω ότι η θέση πρέπει να είναι σε απόσταση
517×109 m ή 517 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Στο δικό μας πλανητικό σύστημα η απόσταση αυτή είναι όσο απέχει από τον Ήλιο ή ζώνη Αστεροειδών περίπου.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Μεταφραστές και λάθη.Παγκόσμια πρώτη

Αν και μετά από κάθε ανάρτηση νιώθω ότι δεν έχω τίποτα άλλο να γράψω εν τούτοις προσπαθώ να βρω θέμα για μια ακόμη πρωτότυπη ανάρτηση. Έχω καλομάθει να γράφω παγκοσμίως πρώτες αναρτήσεις και θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο και σήμερα. Βέβαια όλα δεν μπορούν να είναι εντυπωσιακά με την ευρεία έννοια αλλά με την στενή, ναι είναι.
Σήμερα λοιπόν θα δούμε μόνο ένα μικρό κομματάκι που μπορεί να ανατρέψει το κόσμο που γνωρίζουμε, αυτό βέβαια δεν αφορά τους αναγνώστες μου. Θέλω να σημειώσω ότι τέτοια υπάρχουν χιλιάδες αλλά κανείς δεν τα δίνει σημασία.Να λοιπόν ένα πεδίο δόξης λαμπρό για όλους.Συνεχίζω λοιπόν.
Στην σημερινή ανάρτηση θα ξεκινήσουμε ανάποδα. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βλέπετε ένα ...ιπτάμενο αντικείμενο που δεν γνωρίζεται το όνομά του.Ένα Α.Τ.Ι.Α.Πάτε λοιπόν στην αστυνομία ή σε κάποιους φίλους για να μην σας περάσουν για τρελούς και προσπαθείτε να το περιγράψετε. Αυτό που τελικά θα περιγράψετε θα είναι:
α) Το σχήμα αν είναι ευκρινές
β) Τον τρόπο πτήσης αν πρόκειται για σχηματισμό αλλά κυρίως
γ) Τον θόρυβο που έκανε, συνδυασμένο ίσως με την εξαγωγή αερίων και φυσικά την αίσθηση της ταχύτητάς του.
Αυτό το τελευταίο είναι αυτό που θα σας διασφαλίσει, σήμερα ότι δεν είναι αεροπλάνο.
Αν είστε τυχεροί και το δείτε από κοντά θα παρατηρήσετε και άλλα εξωτερικά χαρακτηριστηκά, όπως το σύστημα στήριξης, τα πόδια του δηλαδή.
Αν πάλι στην εποχή σας δεν υπάρχουν πτητικά πια μέσα θα πείτε απλά ότι πετούσε.
 Βλέπετε εδώ και μια ωραία απογείωση ενός πυραύλου. Όπως βλέπετε ο άσπρος καπνός που εξάγεται και γεμίζει σχεδόν την εικόνα είναι σίγουρα μέσα σε αυτά που θα περιγράψετε πρώτα αν κληθείτε να αφηγηθείτε στους άλλους το γεγονός αυτό.
Αν αναρωτιέσται τι σχέσουν έχουν όλα αυτά με τα θέματα που ασχολούμαι τότε μάλον δεν είστε φανατικός αναγνώστης μου και παρακαλώ να το αλλάξετε αυτό.Συνεχίζω:
Όλα αυτά που πολύ λογικά πιστεύω έχουμε καταδείξει τα έχει περιγράψει με την ίδια ακριβώς λογική και το πρώτο ίσως κείμενο που περιγράφει μια επαφή τρίτου ή τέταρτου τύπου που δεν είναι άλλο από τα κείμενα του Ησιόδου.
Ο Ησίοδος δεν γράφει όσα γράφει τυχαία αλλά μετά από την επαφή με τις Μούσες, που έχουμε πει τι ήταν να μην επανέλθω.
Αυτήν την πρώτη του επαφή την περιγράφη αρκετά παραστατικά αλλά και με σεβασμό προς αυτές. Άλλωστε αυτές αντιπροσωπεύουν την δύναμη και θέληση, αν και δεν επενέβαιναν, των "θεών" επί της Γης.
Πριν μπούμε στο κείμενο ας δούμε μερικές παρεξηγήσεις που έγιναν κατά την διάρκεια των αιώνων.
α) Η λέξη "Θεός" προέρχεται από το ρήμα "θέω" που σημαίνει τρέχω με μεγάλη ταχύτητα αλλά κυριολεκτικά σήμαινε τρέχω στον ουρανό με μεγάλη ταχύτητα. Εξού και οι λέξεις θέα, θέατρο, αμφιθεατρικό, θεάζω κλπ.Όλες μιλούν για κάτι που είναι ψηλά.
β) Οι διάφοροι μεταφραστές μετέφεραν την δική τους πραγματικότητα και έτσι ΠΟΤΕ τα αρχαία κείμενα δεν αποδίδονται επί λέξη αλλά κατά το δοκούν ή όπως λένε "ότι του φανεί του λολο-Στεφανή".
γ) Η λέξη "αοιδή" και "αοιδός" δεν σημαίνει τραγουδιστής.Προέρχεται από το "α" το στερητικό και το ρήμα "Οίδα" που σημαίνει γνωρίζω και άρα αοιδή είναι η αναφορά των μη γνωστών δηλαδή των αγνώστων και άρα οι αοιδοί είναι αυτοί που λένε είτε τα μελλούμενα 
Αφού το διευκρινήσαμε ας δούμε και τα επίμαχα κομμάτια από την Θεογονία:
α)Στίχοι 5-10
"ακροτάτω Ελικώνι χορούς ενεποιήσαντο καλούς, ιμερόεντας, επερρώσαντο δε ποσσίν.Ένθεν απορνύμεναι, κεκαλυμμέναι ηέρι πολλή εννύχιαι στείχον περικαλλέα όσσαν ιείσαι"
Δες τε το για λίγο πριν μπείτε στην απόδοση γιατί έχει άλλη αξία.
"Στην κορυφή του Ελικώνα "χορούς"(μια και δεν γνωρίζουμε την ακριβή σημασία) προετοίμασαν "καλούς" μεγάλης διάρκειας, ανυψώνοντας κάθετα (σαν έμβολο μια και έρραος=έμβολο) τα πόδια.Από κει ξεκινώντας καλυμμένες σε νέφος μεγάλο, μέσα στην νύχτα, στοιχισμένες άριστα, σαν βέλη (έφυγαν).
και
β)στίχοι 41-42
"εριγδούποιο θεάν οπί λειριοέσση σκιδνάμενη, ηχεί δε κάρη νιφόεντος Ολύμπου"
Δηλαδή
"Με μεγάλο θόρυβο πετά από την εξαγωγή άσπρη ορμητική(ουσία) διακοπτόμενη,που ηχεί στις κορυφές του χιονισμένου Ολύμπου"
Αν δείτε λοιπόν την εικόνα που παρουσιάζει ο Ησίοδος μόνο κοπέλλες που χορεύουν δεν περιγράφει.
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι εκτός από εμένα και εσάς τώρα θα ενδιαφερθεί και κάποιος άλλος γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο να πείσεις αδρανείς ανθρώπους να κινηθούν.
Κάποια στιγμή ίσως θα μπορούσα να σας μιλήσω για τις αντιδράσεις τους απέναντί μου.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Επιτέλους τέλος αλλά και Παγκοσμίως Πρώτη για νέες αποκαλύψεις

Φίλοι μου
Μετά από αμέτρητες διορθώσεις και αναγνωσεις τελείωσα θέλω να πιστεύω με το βιβλίο και είμαι έτοιμος να τυπώσω πια. Φυσικά ο κυκαιώνας αυτός λόγω άγνοιας θα είναι μεγάλος αλλά αξίζει τον κόπο να ταλαιπωρηθώ λιγάκι.
Βέβαια ως ανόητα ρομαντικός σήμερα έστειλα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο e-mail σε δυο καθηγητές της Προϊστορίας για να συνεργαστούν αν θέλουν μαζί μου με την προοπτική να γίνει το πιο γνωστό ίδρυμα στον κόσμο. Μάλλον είμαι πολύ ρομαντικός για να πιστεύω ότι θα μου απαντήσουν αλλά είπα να προσπαθήσω.
Σήμερα λοιπόν θα ήθελα να δώσω μερικές ειδήσεις, δυστυχώς χωρίς επεξηγήσεις, για να γιορτάσω την ημέρα.
Είδηση Πρώτη
Οι πρόγονοί μας, αναφέρομαι στην γενιά των Αργοναυτών και των Ηρώων του Τρωικού πολέμου,  στους γονείς και παπούδες τους, ήρθαν ως άποικοι στον πλανήτη μας πρίν από περίπου 20000 χρόνια. Αν αναρωτιέσται αν ήταν οι πρώτοι η απάντηση είναι όχι.Δεν γνωρίζω όμως αν ήταν οι τελευταίοι.
Ήρθαν μερικές χιλιάδες μόνο και εξαπλώθηκαν σε όλον τον πλανήτη. Μια επισήμανση όμως.Τους έφεραν κάποιοι άλλοι. Ναι σωστά καταλάβατε.Οι Θεοί.
Έτσι τα υψηλής τεχνολογίας αντικείμενα που διέθεταν ήταν ελάχιστα και μοιρασμένα σύμφωνα με την διάθεση των Θεών που για κάποιο διάστημα ήταν οι αληθινοί ηγέτες. Κάποια χρόνια μετά την άφιξη οι Θεοί έφυγαν, μάλλον, αφήνοντας πίσω τις "Μούσες". Κατά καιρούς βέβαια οι Μούσες και ίσως και άλλοι έρχονται, ως τις μέρες μας.
Είδηση Δεύτερη
Τα ελληνικά βασίλεια όπως είπα εξαπλώθηκαν σε όλον τον κόσμο.Το μεγαλύτερο αυτών το Άργος που είχε μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό ακόμη το Ρωμαϊκό σε πλήρη ανάπτυξή του.
Δυο ακόμη βασίλεια:
Αυτό των Αιτωλών που βρισκόταν στην χερσόνησο της Κορέας.Δώρο στον αναγνώστη μου από εκεί. Καλή σου ημέρα φίλε συνέλληνα.
Το δεύτερο των Λοκρών στην περιοχή γύρω από τον ποταμό Potomac και το μαντείο των Δελφών στην Pennsylvania. Αυτό ως δώρο για τους φίλους στις ΗΠΑ που ζούνε σε πολύ ιστορικές για τον Ελληνισμό-Ανθρωπότητα περιοχές.
Καλό σας Βράδυ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Η "κρατούσα άποψη"

Έχω κατακαιρούς γράψει για την μονολιθικότητα των επιστημόνων.Ιδιαίτερα όταν αρχίζουν να πιστεύουν ότι φθάνουν τα όρια της αυθεντίας. Τότε ακόμη και κάθε αβέβαιη σκέψη αναδεικνύεται σε θέσφατο που η παραβίαση του αποτελεί αιτία πολέμου γι΄αυτόν και τους παρατρεχάμενούς του.
Δεν συζητώ βέβαια για τα στημένα συμπεράσματα που με γνώμονα την αυθεντία τους εκτοξεύουν καταπιέζοντας τους πάντες.

Δυστυχώς η βασική αρχή Θεωρία-Πείραμα-απόδειξη έχει χάσει την θέση της ως απαραβίαστη. Τώρα η κάθε θεωρία δεν αναφέρεται ως έτσι αλλά ως πεποίθηση αληθείας ή ως "κρατούσα άποψη" που όμως δεν σημαίνει τίποτα. Στην πραγματικότητα 2-3 "αυθεντίες" ένωσαν την άγνοιά τους και έκαναν μια κρατούσα θεωρία με βάση τα ονόματά τους και όχι τις αποδείξεις των λεγομένων τους.
Αφορμή για όλα αυτά μια ακομη διάψευση που βέβαια δεν είναι η πρώτη ούτε η μονη ούτε η τελευταία βέβαια. Η ανακοίνωση αφορά την πεποίθηση για το ύψος της θάλασσας και την δίνω ολόκληρη από www.in.gr:
Ένα μυστήριο γεννιέται
Υπό αμφισβήτηση η κρατούσα άποψη για τη στάθμη των θαλασσών
Καθώς ο πάγος κάλυπτε σταδιακά τον πλανήτη, η στάθμη θα έπρεπε να υποχωρεί
Ουάσινγκτον


Πριν από 80.000 χρόνια, όταν η Γη βρισκόταν στην αρχή της τελευταίας περιόδου των παγετώνων, η στάθμη της Μεσογείου ανέβηκε μυστηριωδώς και έφτασε ένα μέτρο ψηλότερα από ό,τι βρίσκεται σήμερα, επιβεβαιώνει μελέτη στη Μαγιόρκα.
Η ανακάλυψη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science, ίσως αναγκάσει τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν τα μοντέλα τους για τις περιοδικές μεταβολές στο κλίμα της Γης.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι κάθε 100.000 χρόνια η Γη εισέρχεται σε μια περίοδο των παγετώνων. Το περιοδικό αυτό φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί οριστικά, πιθανώς όμως οφείλεται σε περιοδικές μεταβολές του άξονα περιστροφής και της τροχιάς του πλανήτη.
Η τελευταία παγετώδης περίοδος ξεκίνησε πριν από περίπου 125.000 χρόνια και έληξε πριν από περίπου 11.000 χρόνια, οπότε άρχισε να υποχωρεί το παχύ κάλυμμα πάγου που έφτανε μέχρι την Κεντρική Ευρώπη.
Οι πάγοι που σκέπαζαν τον πλανήτη για όλο αυτό το διάστημα συγκρατούσαν αρκετό νερό ώστε να ρίξουν τη στάθμη της θάλασσας έως και 100 μέτρα, εκτιμούσαν οι επιστήμονες.
Όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι, πριν από 80.000 χρόνια η στάθμη άρχισε να ανεβαίνει απότομα, αντί να συνεχίσει να πέφτει, αναφέρει η ομάδα του Δρ Τζέφρι Ντοράλ του Πανεπιστημίου της Αϊβα στις ΗΠΑ.
Ο Ντοράλ εξέτασε αποθέσεις ασβεστίτη πάνω σε σταλακτίτες που βρέθηκαν σε μια παράκτια σπηλιά στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Οι αποθέσεις αυτές, κατάλοιπα του θαλασσινού νερού, αποκαλύπτουν ότι η στάθμη ίσως ανυψωνόταν με τον απίστευτο ρυθμό των δύο μέτρων ανά αιώνα.
Κανένας γνωστός μηχανισμός δεν επαρκεί για να εξηγήσει αυτή την απότομη μεταβολή, επισημαίνουν οι ερευνητές.
Το φαινόμενο υπάρχει περίπτωση να μην οφείλεται σε μεταβολές του κλίματος, αλλά σε μετακινήσεις των τεκτονικών πλακών που ανύψωσαν τη Μαγιόρκα. Αν όμως διαψευστεί και αυτή η υπόθεση, οι επιστήμονες θα πρέπει να αναθεωρήσουν το πώς ερμηνεύουν το αρχείο με τις καταγραφές της στάθμης από το μακρινό παρελθόν έως σήμερα."
Το σημαντικό της ανακοίνωσης δεν είναι απλά το σπάσιμο της αυθεντικότητας κάποιον αλλά ανατρέπει όλα τα μοντέλα που βασίστικαν σε κάποιες αναπόδειχτες πεποιθήσεις και που βέβαια επηρεάζει καίρια την άποψη για την ιστορία και το πως διαμορφώθηκε η ζωή πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Όπως βλέπετε όλα όσα διδάσκονταν στα πανεπιστήμια τόσα χρόνια δεν ήταν παρά μια μεγάλη απάτη, ένα ψέμμα .
Φανταστείτε πόσα ακόμη έχουμε να ακούσουμε.
καλημέρα. 

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Η Σπηλιά του Χείρωνα Κένταυρου

Όλοι έχετε ακουστά για την σπηλιά του Χείρωνα και βέβαια ίσως σας γεννήθηκε η απορία γιατί ζούσε σε σπηλιά.
Η απάντηση δεν έχει να κάνει με το αν ήταν άνθρωπος, ανθρωπόμορφος, μισός-μισός ή οτιδήποτε άλλο. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό βρίσκεται στην ίδια την σπηλιά αυτή καθεαυτή.
Ενώ όλοι, φαντάζομαι έχουμε στο μυαλό μας τις σπηλιές ως χώρους κρύους και σκοτεινούς η πραγματικότητα για πολλές από αυτές απέχει παρασάγγας. Πολλές σπηλιές είναι ο ιδανικός τόπος κατοικίας γιατί έχουν μια σταθερή μέση θερμοκρασία χειμώνα καλοκαίρι μεταξύ 11 και 18 βαθμούς, μικρή υγρασία, φυσικό φωτισμό λόγω των πετρωμάτων που υπάρχουν στην οροφή του σπηλαίου που μεταφέρουν το φως στο εσωτερικό της σπηλιάς.
Έτσι με πολύ λίγα πράγματα μπορεί κανείς να ζήσει ευχάριστα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Αυτό έκανε και ο Χείρωνας.
Διάλεξε λοιπόν μια τέτοια σπηλιά, άνοιξε και μερικά παράθυρα, έχτισε και την πόρτα και ωπ!!!! το τέλειο σπίτι και μάλιστα μεγάλων διαστάσεων.
Για όσους λοιπόν παρακολουθούν το μπλογκ μου θα ήθελα να τους κάνω σήμερα ένα δώρο.
Δεν γιορτάζω κάτι αλλά βλέποντας με πόση υπομονή περιμένετε και συνεχίζεται να επισκέπτεσθε την σελίδα μου θα ήθελα να σας δώσω την χαρά να πείτε:
"Είδα πρώτος την "Σπηλιά του Χείρωνα"".
Ορίστε λοιπόν:



Αυτές λοιπόν είναι οι αυθεντικές φωτογραφίες από την "Σπηλιά του Χείρωνα" και εσείς οι αναγνώστες μου είστε οι πρώτοι που τις βλέπετε.
Αυτά και πολλά-πολλά ακόμη συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο μου.
Υ.Γ Συγνώμη που δεν επεξηγώ το πως και γιατί αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε.