Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Μια λέξη μια ιστορία β΄μέρος

Πολλές φορές το προφανές είναι το πιο δύσκολα αντιληπτό γιατί κρύβεται πίσω από τις εικόνες που του έχεις προσθέσει, μια και το γνώρισες με άλλο πρόσωπο.
Για να λύσω τον περίεργο αυτόν γρίφο έπρεπε να γράψω το προηγούμενο άρθρο και να βρεθώ να ερευνήσω για να το ολοκληρώσω για να αντιληφθώ το αυτονόητο. Έτσι πριν συνεχίσω και συμπληρώσω το άρθρο να δώσω το αυτονόητο.
Πως λέγεται το κεφάλι στα αρχαία ελληνικά; ΚΑΡΑ
Τι σημαίνει η λέξη ΚΑΡΑ-ΤΕ (κεφάλι-χέρι).
Όπως βλέπετε λοιπόν και οι αυτόχθονες της νήσου Οκινάουα και οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ίδια ακριβώς λέξη για το "κεφάλι".
Τσ, τσ, τσ, τσ, τι σύμπτωση!!!!
Συνεχίζω λοιπόν το προηγούμενο άρθρο υποστηρίζοντας ότι η λέξη "θύσθλα" αναφέρεται σε πολεμικά χτυπήματα, το γνωστό μας ΚΑΡΑΤΕ.
Από την γνώση αλλά και την αναγκαιότητα της γνώσης της πολεμικής αυτής τεχνικής-Αρήτειρα- προέκυψε η ανάγκη από την μια της εξάσκησης αλλά και της επίδειξης και του ανταγωνισμού από την άλλη χωρίς φυσικά να υπάρχουν θύματα. Έτσι γεννήθηκε η λέξη "άθλα" που προέρχεται από το γνωστό μας ρήμα "θλαω" και το "α" το στερητικό και βέβαια σημαίνει χωρίς χτυπήματα θλαστικά. Ότι αντιπροσωπεύουν τα αθλήματα δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: