Το ιστολόγιο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν χώρο έρευνας χωρίς προκαθορισμένα αποτελέσματα και αγκυλώσεις.Σας καλούμε να συμμετάσχετε σ' αυτό το ταξίδι
Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009
Νέο email στον κ. Χρηστάκη
Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009
Το e-mail προς την κ.Τσιποπούλου
Παραθέτω το e-mail που της έστειλα το οποίο θα κοινοποιήσω κιόλας γιατί κάποιος πρέπει να σταματήσει πια αυτήν την κωμωδία με τις ανεύθυνες δηλώσεις. Διαβάστε το
Κυρία Τσιποπούλου
Έμαθα από τις εφημερίδες και δυστυχώς από τα μέσα σε όλη την Ευρώπη για τις δηλώσεις που κάνατε για την καταγωγή των Κρητών ότι είναι Σημιτικό φύλο και άλλα τέτοια, επιτρέψτε μου να πω, ανιστόρητα.
Επειδή αφορισμούς μπορεί να κάνει ο καθένας θα ήθελα κατ' αρχήν να σας απευθύνω μερικά ερωτήματα χωρίς να περιμένω βέβαια απάντηση αλλά πιστέψτε με θα είστε ευτυχής αν μπορέσετε να τα "αγγίξετε" με τις τεράστιες, όπως ισχυρίζεστε, γνώσεις σας πολύ δε μάλλον αν καταφέρετε να τα απαντήσετε. Όμως θα δείξει η διαδικασία αυτή ότι μάλλον απέχετε πολύ από το θεωρείτε τον εαυτό σας όχι μόνο ειδικό αλλά και απλό γνώστη της αρχαίας ιστορίας τόσο των Κρητών όσο και των άλλων Ελλήνων.
Αρχίζω λοιπόν με απλά και προχωρώ σε ποιο σύνθετα:
α)Στην Γ' ραψωδία της Οδύσσειας ο Όμηρος μέσω του Νέστορα περιγράφει στους στίχους 291-296 την περιοχή της Γόρτυνας όπου εκεί βρίσκονται :η πόλη της Φαιστού, ο Ιαρδάνος ποταμός και ένας λεπτομερώς περιγραφόμενος βράχος. Μπορείτε να τα υποδείξετε;
β)O "Τάλως" ο περίφημος χάλκινος τριγίγαντας υπήρξε; Μήπως υπάρχει και σήμερα; Μπορείτε να τον υποδείξετε;
γ)Η Κρήτη την εποχή του Ομήρου είχε 100 πόλεις(όχι χωριά) μήπως ξέρετε που βρίσκονται και πως αυτό είναι δυνατόν;
δ)Πως εξηγείτε το γεγονός ότι ο Οδυσσέας μετά την χώρα των Κικόνων, που βρίσκεται στην Θράκη όπως μας λέει ο Ορφέας στα Αργοναυτικά, πήγε στην Κρήτη;Πως το εξηγείται αυτό;
ε)Αν όλα τα προηγούμενα τα θεωρείτε ως ανοησίες και φαντασίες τότε ποιος είναι ο ανόητος της υπόθεσης;
στ)Αν σας δηλώσω ότι οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε θα μπορέσω να απαντήσω, δημόσια βέβαια και όχι ιδιωτικά, σε όλες αυτές τις ερωτήσεις με αποδείξεις και άπειρα στοιχεία τι έχετε να πείτε τώρα για τις δηλώσεις σας και τις γνώσεις σας;
Κλείνοντας μια και φαντάζομαι ότι δεν θα κάνετε το λάθος να με προκαλέσετε θα σας δώσω το χρόνο να ανακαλέσετε δημόσια τις δηλώσεις σας πριν κάνω εγώ τι δικές μου. Μέχρι τότε όμως σας πληροφορώ ότι θα κοινοποιήσω το e-mail μου αυτό στα ΜΜΕ μια και δεν είναι μια μεταξύ μας διαφορά αλλά ένα θέμα που ενδιαφέρει τόσο εμάς στην Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.
Παυσανίας
Υ.Γ Θα μου επιτρέψετε να σας συστηθώ με ψευδώνυμο μια και η δημοσιότητα δεν είναι το ζητούμενο
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009
Πως είπαμε πως λέγεται;
Σάββατο 20 Ιουνίου 2009
Λίγο υπομονή
Σάββατο 13 Ιουνίου 2009
Ηρακλής 2
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009
Ποιος ήταν ο ΗΡΑΚΛΗΣ;
Μήπως κάτι συμβαίνει 2
Έπειτα από ημέρες ανεπιτυχών προσπαθειών, το ρομπότ Phoenix της NASA κατάφερε να ρίξει το πρώτο δείγμα αρειανού εδάφους μέσα στον θερμαινόμενο θάλαμο όπου θα αναλυθεί. Η ομάδα της αποστολής πανηγύρισε όταν επιβεβαίωσε την ξαφνική επιτυχία τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας). «Ο φούρνος είναι γεμάτος» ανακοίνωσε ο Ουίλιαμ Μπόιντον του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στο Τούσον, όπου σχεδιάστηκαν τα πειράματα. Το δείγμα ήταν υπερβολικά συμπαγές και σβωλιασμένο για να χωρέσει μέσα από τη «σχάρα» του οργάνου TEGA και το Phonix προσπαθούσε από την Παρασκευή να ταρακουνήσει το χώμα με μια συσκευή δόνησης. «Δεν κατανοούμε πλήρως γιατί το έδαφος είναι τόσο συνεκτικό και έχει την τάση να κολλάει» σχολίασε ο Μπόιντον. Το δείγμα τελικά έσπασε πιθανώς επειδή ξεράθηκε πάνω στη σχάρα, εξήγησε. Τους τρεις μήνες που προγραμματίζεται να διαρκέσει η αποστολή το στατικό ρομπότ της NASA θα χρησιμοποιεί έναν βραχίονα 2,4 μέτρων για να μεταφέρει δείγματα εδάφους σε μια σειρά από θαλάμους. Κάτω από την επιφανειακή σκόνη οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρίσκεται ένα στρώμα πάγου. Οι ατμοί που αναδύονται από το χώμα με σταδιακή θέρμανση μέχρι τους 1.000 βαθμούς Κελσίου εδάφους θα αναλυθούν για να διαπιστωθεί μεταξύ άλλων αν ο Αρης διαθέτει τα οργανικά συστατικά που θα απαιτούνταν για την εμφάνιση μικροβιακής ζωής. Τεστ αυτού του είδους στο αρειανό έδαφος δεν έχουν πραγματοποιηθεί από την εποχή των αποστολών Viking τη δεκαετία του 1970. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press |
Μήπως κάτι πρόκειται να συμβεί;
Διαβάζω από το in.gr το παρακάτω άρθρο για το χώμα του Άρη. Καμιά τοξικότητα κανένα πρόβλημα.Θα μπορούσαμε να καλιεργήσουμε λαχανάκια βρυξελλών υποστηρίζουν από την ΝΑΣΑ και αναρωτιέμαι όλα αυτά περί μη ύπαρξης ατμόσφαιρας και περι τοξικών και άλλων συνθηκων που υποτίθεται ότι υπάρχουν στον Άρη δεν αποτυπώνονται στο έδαφος του πλανήτη; Είναι δυνατόν;
Ακόμη μια απορία.
Γιατί συνεχίζουν και χρωματίζουν όλες τις φωτογραφίες του Άρη; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν βλέπουμε το κανονικό τους χρώμα ή απλά έτυχε;
Δείτε λοιπόν το άρθρο για να απολαύσετε τον τρόπο με τον οποίο ξεπερνάνε τόσο εύκολα τα ψέμματα τόσων χρόνων και μιλάνε για ένα απόλυτα "γήινο" χώμα.
Το άρθρο
Το επιφανειακό χώμα στον αρκτικό κύκλο του Αρη μοιάζει πολύ με το έδαφος της Γης και καλύπτει τις προϋποθέσεις για την υποστήριξη ζωής, διαπίστωσε η αποστολή Phoenix της NASA.
«Δεν υπάρχει τίποτα στο χώμα που θα απέκλειε τη ζωή. Μοιάζει μάλιστα πολύ φιλικό [...] δεν υπάρχει τίποτα τοξικό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σαμ Κουνάβις, επικεφαλής του πειράματος σε ένα από τα όργανα του ρομπότ, το οποίο είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει την ύπαρξη πάγου νερού.
«Είναι το είδος του χώματος που μπορεί να έχετε στην αυλή σας, δηλαδή αλκαλικό. Θα μπορούσες να καλλιεργήσεις σπαράγγια» είπε ενθουσιασμένος.
Στο τελευταίο του πείραμα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός της Γης, το Phoenix χρησιμοποίησε το ρομποτικό του βραχίονα για να πάρει ένα κυβικό εκατοστό εδάφους, από βάθος τριών εκατοστών, και να το μεταφέρει σε έναν μικρό θάλαμο, όπου το δείγμα αναμείχθηκε με νερό από τη Γη και αναλύθηκε.
Οι επιστήμονες της αποστολής διαπίστωσαν «έκπληκτοι» ότι το επιφανειακό χώμα δεν είναι όξινο, αλλά αλκαλικό, με pH 8 έως 9. «Βρήκαμε επίσης συστατικά αλάτων τα οποία δεν είχαμε ακόμα χρόνο να αναλύσουμε και να ταυτοποιήσουμε, περιλαμβάνουν όμως μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο και χλώριο» ανέφερε ο Δρ Κουνάβις.
Τα αποτελέσματα αυτά προήλθαν από ένα δεύτερο πείραμα, στο οποίο ένα δείγμα εδάφους θερμαίνεται μέσα σε έναν θάλαμο μέχρι τους 1.000 βαθμούς Κελσίου και τα αέρια αναλύονται από το όργανο TEGA. To ρομπότ έχει επίσης εξετάσει δύο δείγματα με το οπτικό του μικροσκόπιο.
Τα αποτελέσματα των πειραμάτων επιβεβαιώνουν ότι το έδαφος είχε έρθει σε επαφή με υγρό νερό. Ο Δρ Κουνάβις διευκρίνισε πάντως ότι τα αποτελέσματα του «υγρού» πειράματος είναι προκαταρκτικά και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε βιαστικά συμπεράσματα.
Το Phoenix, που προσεδαφίστηκε κοντά στο βόρειο πόλο του Αρη στις 25 Μαΐου, είναι σχεδιασμένο να ελέγξει αν ο Κόκκινος Πλανήτης διαθέτει τα συστατικά που θεωρούνται απαραίτητα για την εμφάνιση μικροβιακής ζωής. Δεν μπορεί όμως να ελέγξει άμεσα για αρχαία ή σύχρονα μικρόβια στο έδαφος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press