Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Που είναι η Ιθάκη; Νο 3. Ακόμη περιμένω τους ειδικούς

Αγαπητοί αναγνώστες
Αποφάσισα να σας κάνω μια μικρή περιήγηση στην σημερινή Ιθάκη που έχει σήμερα μετακινηθεί λίγο από την αρχαία της θέση. Στην παλιά της θέση έχουν μείνει το λιμάνι και λίγα σπίτια. Όπως θα δείτε παραμένει και σήμερα ορεινή, με δυο λιμάνια και πολύ γοητευτική πραγματικά.
Ας ξεκινήσουμε με ένα γνωστό μας τόπο. Τον λόφο του Ερμή και το πρώτο λιμάνι:Γυρίζοντας την κάμερα βλέπουμε τον δρόμο που οδηγεί κοντά στο παλάτι του Οδυσσέα. Ίσως κάτω από τα δέντρα που κοιτάτε αυτήν την στιγμή να βρίσκεται το παλάτι:Γυρίζοντας λίγο ακόμη την κάμερα βλέπουμε το άλλο λιμάνι:Το ίδιο λιμάνι, που είναι και πιο βαθύ, αν πάμε από μια άλλη γωνία και το δούμε φαίνεται έτσι:
Αυτή λοιπόν είναι η συνέχεια. Εδώ κάπου στο βάθος δεξιά είναι θαμένο το περίφημο παλάτι του Οδυσσέα. Από εδώ ο Τηλέμαχος φορτώνοντας το πλοίο του νύχτα ξεκίνησε για να μάθει νέα του πατέρα του.
Τώρα λοιπόν έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της σημερινής Ιθάκης. Ίσως τώρα, βλέποντας την ομορφιά του τόπου να δικαιολογήσετε τον πόθο του πολυμήχανου αυτού ανθρώπου για επιστροφή.
Καλή ονειροπόληση

Δεν υπάρχουν σχόλια: