Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Που είναι οι Τρώες ΟΕΟΟΟ!!!(ο σεισμός στην Ιαπωνία έκτακτο)

Αγαπητοί φίλοι
Παραλλάσω λίγο την αρχή μ' ένα εμβόλιμο κομμάτι που αφορά την Ιαπωνία και τον σεισμό εκεί.
Όπως σας είπα και σε προηγούμενο άρθρο εδώ ελέγχω ένα σύστημα παγκόσμιου Ωρολογιού γεγονότων. Φυσικά δεν θα πω ότι προέβλεψα τον σεισμό αλλά θα ήθελα να δώσω μία ημερομηνία αρκετά επικίνδυνη για επανάληψή του αυτήν της 8ης προς 9η Μαΐου.
Ελπίζω να κάνω λάθος, μια και όλα είναι ακόμη πρωτόλυα και γι' αυτό θέλω να είμαι προσεχτικός αλλά κάνω αυτήν την προβολή για να ελέγξω όπως σας είπα το σύστημα που τώρα, σιγά-σιγά προσπαθώ να αναδείξω.
Πίσω όμως στους Τρώες.
Έχω ξαναπεί, για τους σταθερούς αναγνώστες, ότι ακόμη και σήμερα ζούμε τις συνέπειες του Τρωικού πολέμου και προσπαθούμε να βρούμε μάταια μια ισορροπία. Για να καταλάβουμε λοιπόν το σήμερα πρέπει να μάθουμε τι έγινε εχθές, να το κατανοήσουμε, να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να δώσουμε τις πρέπουσες λύσεις.
Εν τούτοις όσοι αποφασίζουν για μας δεν ξέρουν και όσοι νομίζουν ότι ξέρουν απλά κοροϊδεύουν τον εαυτό τους.
Εγώ είναι αλήθεια ότι προσπάθησα αλλά ξέρετε ότι το όνομά μου δεν συνοδεύεται από τίτλους και διδακτορικά και άρα δεν είμαι αξιόπιστος ή μάλλον για να το θέσω στις σωστές βάσεις δεν θέλησαν ούτε να με ακούσουν.
Μπαίνω όμως στον Όμηρο.
Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τον Όμηρο βρίσκομαι πάντα μπροστά σε εκπλήξεις, τόσο ευχάριστες με απίστευτες πληροφορίες αλλά όσο και δυσάρεστες μια και αναρωτιέμαι συνεχώς πως είναι δυνατόν να ξεπερνούν τα πάντα όλοι με τόσο μεγάλη ευκολία.
Πληροφορίες χιλιάδες που ξεπεράστηκαν και αγνοήθηκαν από όλους τους ειδικούς. Δεν μιλάω μόνο για τις δεκάδες μέχρι τώρα αποκαλύψεις που έχω κάνει που πολλές από αυτές χρειάζονται ένα γνωστικό επίπεδο και πάνω για να τις αντιληφθείς και άρα έπρεπε ο πολιτισμός να φτάσει σ' ένα σημείο και μετά να κατανοήσουμε τον Όμηρο αλλά για τα προφανή και αναφέρομαι βέβαια στους Τρώες.
Οι Τρώες δεν κατοικούσαν μόνο στην Τροία αλλά σε μια μεγάλη περιοχή όπου η κυριότερη πόλη ήταν η Τροία πέρνωντας την θέση της Θήβας που είχε καταστραφεί.
Μπορεί ως στρατός να λέει ο Αγαμέμνωνας ότι ήταν το 1/10 από τους Αχαιούς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν λίγοι. Μάλιστα ο συνολικός αριθμός τους πρέπει να ήταν πολλές χιλιάδες.
Με την κατάληψη της Τροίας λοιπόν σκοτώθηκαν όπως φαίνεται πολλοί αλλά όχι όλοι φυσικά και μόνο στην Τροία γιατί στις άλλες τους πόλεις δεν πήγαν.
Επίσης ένα μέρος τους, από τους κατοίκους της Τροίας, έφυγε και πήγε προς το Λάτιο.
Αυτό μας λέει ο Όμηρος. Βέβαια για τον Αινεία μαθαίνουμε από τον Βιργίλιο αλλά όπως αποκαλύπτει ο Πλούταρχος στην Ρώμη υπάρχουν πολύ καλά αρχεία μια και μας μεταφέρει στα έργα του πληροφορίες που ενώ δεν αναφέρονται στον Όμηρο τον Ησίοδο ή τον Ορφέα εντούτοις ταιριάζουν απόλυτα στην γεωγραφία την Ομηρική κάτι που δεν συμβαίνει με πολλούς άλλους.Εν παρενθέση αυτό βέβαια σημαίνει ότι τα αρχεία της Αλεξάνδρειας ή κάποια από αυτά υπήρχαν και στην Ρώμη και επειδή εκεί μάλλον δεν είχαν την ίδια τύχη παρά τις όποιες καταστροφές, προφανώς κάπου καταχονιασμένα βρίσκονται πρωτότυπα έργα του Ομήρου και άλλων(λέγεμαι Βατικανό).
Έχουμε λοιπόν και λέμε. Κάποιοι Τρώες πήγαν στο Λάτιο και γίναν οι μελλοντικοί και γνωτοί μας Λατίνοι(όχι όλοι οι Ιταλοί) αλλά οι υπόλοιπες πολλές χιλιάδες των άλλων πόλεων τι έγιναν;
Που χάθηκαν; Γιατί ξανά δεν ακούσαμε γι' αυτούς ούτε για λίγο; Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς;
Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τους γνωστότατους μας Πελασγούς που μυθοποιήθηκαν από κάποιους και τους μετέτρεψαν σε γεννήτορες κάθε περίεργου στις τέσσερεις γωνιές του πλανήτη. Που πήγαν όλοι αυτοί;
Είναι απορίας άξιο που πήγαν όλοι αυτοί. Αν μάλιστα δεν είχαμε την περιοχή της Πελασγίας δεν είχε μείνει τίποτα για να τους θυμίζει.
Πριν δώσουμε την απάντηση ας δούμε λίγο την γεωγραφία της περιοχής.
Στην περιοχή υπάρχουν δύο γνωστά μας ονόματα. Ο Αίγυπτος ποταμός, ναι είναι πίσω από την Τροία και κοντά στον Αίγυπτο υπάρχει η Λυβίη. Κάτω από την Λυβίη βρίσκεται η Ιλλυρία και πιο κάτω το Λάτιο με τους Λατίνους που αργότερα κατώκησαν την Ιταλία. Όπως είπα στην περιοχή υπάρχει η Θήβα και φυσικά πολύ κοντά βρίσκεται η Αθήνα, τα Μέγαρα και η Τροιζήνα. Ακόμη κοντινή περιοχή είναι η Βοιωτία και η Φωκίδα και λίγο μακρύτερα ο Ορχομενός. Αντίστοιχα κοντά είναι η Κιλικία η κύπρος και η Λήμνος με την Σαμοθράκη.
Αυτά όλα τα μέρη περικυκλώνουν τροποντινά την Τροία και γι' αυτό τα συναντάμαι είτε σε παραδόσεις είτε στα Ομηρικά έργα.
Αυτός ήταν και ο λόγος που Βοιωτοί κατώκησαν στην περιοχή της Τροίας μετά, αν μάλιστα ανατρέξετε στην "Ασπίδα του Ηρακλέως" του Ησιόδου θα δείτε ότι τον πατέρα του Ηρακλή στην εκστρατεία του εναντίων των Ταφίων του συμπαραστάθηκαν οι Βοιωτοί και οι Φωκαείς μια και αυτοί είναι γείτονες. Αλλά και όλες οι αναφορές γύρω από την Θήβα ή την Τροία εμπλέκουν μόνο αυτές τις περιοχές βασίλεια παράδειγμα ο πλούταρχος και η αναφορά για τις Αμαζόνες, συμμάχους των Τρώων και την εμπλοκή της Αθήνας του Θησέα κλπ.
Βλέπουμε λοιπόν με μια πρώτη ματιά γιατί κάποια μέρη συνδέονται με τους Πελασγούς αλλά οι Τρώες που βρίσκονται;
Το μυστικό της μη εύρεσης των Τρώων σε επόμενο άρθρο.
Καλημέρα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: