Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Το ελληνικό αλφάβητο το πρώτο αλφάβητο.Φοίνικες και λοιποί ανόητοι.Παγκόσμια πρώτη

Αγαπητοί φίλοι
Είναι πραγματικά εκπληκτικό σε πόσα μονοπάτια σε πάει η έρευνα όταν γίνεται με ανοιχτά μάτια και χωρίς προαποφασισμένα αποτελέσματα.
Σήμερα λοιπόν και αφού απολογηθώ για μικρά λάθη που έχω κάνει ή που θα κάνω στα άγνωστα αυτά μονοπάτια, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω ένα μέρος της αλήθειας μου σχετικά με το ελληνικό αλφάβητο την χρησιμότητά του.
Είναι αλήθεια ότι πολλοί προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν το ελληνικό αλφάβητο, θεωρώντας βέβαια ότι είναι μια κωδικοποιημένη πληροφορία.
Όλα αυτά βέβαια στα πλαίσια ενός ρομαντικού για πολλούς ελληνοκεντρισμού αλλά και στην προσπάθεια πολλών Ιζνογκούντ να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. Έτσι προτάθηκαν πολλές-πολλές απόψεις για το τι μπορεί να σημαίνουν τα γράμματα. Η κυρίαρχη που έχω ακούσει είναι η θεωρία της προσευχής. Σε αυτήν γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια να αποδοθούν στις ονομασίες των γραμμάτων χρόνοι, ανύπαρκτοι πολλές φορές, ρημάτων και αφού βέβαια προστεθούν όπως λένε τα ρήματα και οι σύνδεσμοι που λογικά, κατά τους συντάκτες λείπουν τότε θα παρουσιαστεί μια προσευχή, με λίγη καλή θέληση.
Από την άλλη μεριά η ομάδα των πανεπιστημιακών, αυτών που οι μπαμπάδες τους ή οι διάφοροι κομματάρχες διορθώνουν με διαθλαστικό φακό τις αντιγραφές τους και τους προβιβάζουν σε καθηγητές, πιστεύουν ότι μια σειρά ηλιθίων εκεί που έπαιζε τάβλι μια μέρα έπαθε μια κρίση εξυπνάδας και οραματίστηκε, κάτι σαν τον περιβόητο Μ.Κωνσταντίνο, το Μ δεν είναι από το Μέγας, τα γράμματα τα κατασκεύασε και στην συνέχεια σαν άλλος πανάγαθος την Κυριακή ξεκουράστηκε εις τους αιώνας. Πριν όμως πέσει ξανά σε χειμερία νάρκη αποφάσισε να τα δώσει ένα όνομα. Έτσι μια και δεν είχαν πρόχειρα ότι βλέπαν έλεγαν. Ο ένας για παράδειγμα ξάπλα τ' ανάσκελα από το πιοτί ή την υπερβολική δόση εξυπνάδας είδε ένα βόδι ή τον εαυτό του στον καθρέπτη και ονόμασε το Άλφα. Ο άλλος είδε ένα φίδι. Άλλος μια πόρτα. Άλλος την θεία μου την Αργυρό. Τελικά τα κατάφεραν και έδωσαν 22 ονόματα γιατί τόσα κατάφεραν γράμματα και γέννησαν γιατί έπιασε βροχή και μπήκαν μέσα. Έτσι έμεινε ατελείωτο το κολοσσιαίο αυτό έργο γιατί μέχρι να ξαναμαζευτούν, να τους χτυπήσει η κρίση εξυπνάδας, να πιάσουν επαφή με το υπερπέραν και να βρουν δυο ακόμη ονόματα πέρασαν τα χρόνια και πέθαναν και μείναν κουλουβά.
Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η επίσημη επιστημονική άποψη γιατί αν δείτε το τι ονόματα υποτίθεται ότι έδωσαν αυτό της θείας μου της Αργυρό φαντάζει υπέροχο.
Αν ρωτήσετε την άποψή μου προτιμώ την προσευχή. Έχει μια λογική. Αδύναμη μεν αλλά λογική το άλλο είναι τόσο παράλογο που μόνο καθηγητής πανεπιστημίου με επιτηρητή τον μπαμπά του μπορεί να το πιστέψει.
Εκείνο βέβαια που αγνόησαν οι προηγούμενοι είναι το προφανές. Δεν μπορεί να κατασκευάζεις το σημαντικότερο πράγμα σε αυτόν τον πλανήτη, το αλφάβητο και να του δίνεις ονόματα της μάνας του Κίτσου και ποιος ήταν ο Κίτσος ούτε η μάνα του δεν τον ήξερε(κλεμμένο από τον Χάρρυ Κλίν αλλά καλό) και δεν ξέρω τι άλλο. Από την άλλη αν για να καταλάβεις τι λέει πρέπει να προσθέσεις ρήματα, συνδέσμους ή δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βάλεις άλλα αντί άλλων και να βγει αντί για προσευχή αλευρόκολλα.
Πάρτε για παράδειγμα την γλώσσα των πριμοδοτούμενων ως παλαιών Σημιτών, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα μια και ποτέ δεν μας εξήγησαν πως προέκυψε αυτή η ομάδα και γιατί χρόνο με τον χρόνο αυξάνει σε σημασία, τι στο καλώ γεννάει λαούς ακόμη;
Συνεχίζω λοιπόν απτόητος. Στην γλώσσα τους υπάρχουν μόνο σύμφωνα και τα φωνήεντα τα προσθέτεις κατά το δοκούν. Πόσο λογικό είναι αυτό ας το δούμε με ένα μικρό παράδειγμα. Αν γράψω: ΣΚΤ τι θα πρέπει να διαβάσω ΣΚΕΤΑ, ΣΚΩΤΙΑ,ΣΚΗΤΗ, ΑΣΗΚΩΤΗ, ΣΚΑΤ... ή κάτι άλλο. Αυτό για να πετύχεις το σωστό θέλει τρία SUNTOKO στην σειρά να λύσεις και αν ....
Άρα μάλλον ατύχησαν και οι δύο και το πιο πιθανό είναι να είναι λάθος.
Αν όμως είναι λάθος τότε ποιο είναι το σωστό;
Από εδώ και κάτω θα σας πω λίγα και ελπίζω να καταλάβετε πολλά.
Όπως είπα την αλφαβήτα και ως όνομα και ως γραφή την δημιούργησε υπολογιστής και οι υπολογιστές καταλαβαίνουν μόνο από ένα πράγμα την ακρίβεια των δεδομένων είτε ακουστικών είτε οπτικών.
Δεν μπορεί να καταλάβει και να προγραμματιστεί στο τέλος-τέλος ούτε γενικότητες ούτε αυθαιρεσίες. Θέλει λογική σειρά με αρχή μέση τέλος τέτοια που να μπορεί να μετατρέψει τις εικόνες, όλες τις εικόνες, σε λέξεις και άρα νοήματα και να τις αναπαράξει λεκτικά αλλά και να ενεργήσει με βάση τα δεδομένα και τα λεγόμενά του, αλλά και να μετατρέψει τις λέξεις σε εικόνες και βέβαια να κατανοήσει και να ενεργήσει με βάση αυτές.
Άρα δεν μπορεί να στηριχθεί σε αυθαίρετες έννοιες ή στην πλήρη ή όχι γνώση των άλλων και την ικανότητά του.
Βρέθηκε λοιπόν ένας τρόπος που να τα κάνει όλα αυτά δυνατά και έτσι αυτό αποτυπώθηκε στα γράμματα. Όταν λοιπόν ο υπολογιστής ακούει ΑΛΟΓΟ καταλαβαίνει ΑΛΟΓΟ και όχι ΑΛΛΟ 'ΓΩ ας πούμε.
Το αν η γλώσσα αυτή πρώτα διαμορφώθηκε και μετά μιλήθηκε ή το αντίθετο, κάτι σαν το αυγό του Κολόμβου δηλαδή δεν το γνωρίζω αν και κλείνω προς το δεύτερο μια και η σημερινή γλώσσα δεν είναι μόνο 5, 10, ή 20 χιλιάδων ετών αλλά δισεκατομμυρίων. Είναι το παλαιότερο στοιχείο που υπάρχει στον πλανήτη μας και αυτού του πλανήτη συμπεριλαμβανομένου. Αυτό βέβαια δείχνει και το πόσο πολύ έχουμε εγκληματήσει επάνω της ξεκινώντας από τους κλασσικούς τους αττικιστές και τους δημοτικιστές συμπεριλαμβανομένου.
Εδώ στο τέλος ήρθε η ώρα να δικαιώσω όλους τους ταλαίπωρους μαθητές που τόσα χρόνια μάθαιναν και μαθαίνουν τις κλίσεις των ρημάτων σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. ΡΗΜΑΤΑ δεν υπάρχουν και όλα όσα τραβήξαμε και τραβάτε τώρα πάνε τζάμπα. Ίσως οι Pink Floyd είχαν δίκιο τελικά στο the wall.
καλησπέρα σας

7 σχόλια:

explore.bees είπε...

Ααααα Παυσανία !!!

Μου δείχνεις το νερό αλλά δεν με ποτίζεις .

Περιμένω την συνέχεια .

Να είσαι καλά
Χρήστος

ria είπε...

είμαι άυπνη, είμαι και κουρασμένη, δεν κατάλαβα γρι!

ξαναπέστα πιο απλά. ή θα το διαβάσω και αύριο...

άντε καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ σωστή την σκέψη σου για την δημιουργία των λέξεων από υπολογιστή.Που βέβαια δεν τον έφτιαξαν οι πίθηκοι.Το λεγόμενο απρόφερτο τετραγραμματο όνομα του θεού σύμφωνα με τους εβραίους είναι πράγματι απροφερτο γιατί ουδείς γνωρίζει ποιά φωνήεντα να βάλει ενδιάμεσα.Οι συνδυασμοί της κατασκευής λέξεων με βάσει το ελληνικό αλφάβητο είναι εκατομμύρια αλλά δεν αποτελούν όλοι λέξεις που εμείς γνωρίζουμε.
Επίσης ενδιαφέρον έχει η εξέταση της δημιουργίας των γραμμάτων του αλφαβήτου και η σημασία τους στον συνδυασμό των λέξεων.Ερώτημα όπως γράφεις είναι εάν η γλώσσα πρώτα διαμορφώθηκε και μετά την μίλησαν.Εδώ όμως μπορούμε να κάνουμε μιά εικασία:μεταφέρθηκε εδώ απο κάπου αλλού και διαμορφώθηκε με τα γηινα δεδομένα.

Ανώνυμος είπε...

Με την ευκαιρία δες και αυτό το βιντεο
Massive European Pyramids Discovered
http://www.youtube.com/watch?v=aGM-_gS3E90

Pausanias είπε...

Αγαπητοί φίλοι
Λυπάμαι για το κεκαλυμένο σχόλιο. Πάντως για να μην σας αφήσω εντελώς απ' έξω σκεφτείτε το εξής:
Πώς θα αντιλαμβανόσασταν τον κόσμο αν ήσασταν μηχανή και είχατε ως σημείο επαφής μόνο μια κάμερα. Αυτό ακριβώς έγινε και εδώ. Μια μηχανή αποκωδικοποίησε τον κόσμο ώστε να είναι αντιληπτός από αυτήν αλλά και εύκολα αντιληπτός από τον οποιονδήποτε όσα χρόνια και αν περάσουν ότι γλώσσα και αν μιλάει.
Αυτή είναι η αλήθεια.Τουλάχιστον ένα μέρος της αξίας του τεράστιου επιτεύγματος που λέγεται αρχαία ελληνική γλώσσα.

Pausanias είπε...

Ένα ακόμη στοιχείο.
Στις άλλες 'γλώσσες' έγινε το εξής:
τα στοιχεία ανακατεύθηκαν σε άλλους συνδυασμούς αλλά με το ίδιο τελικό νόημα.

Ανώνυμος είπε...

Δες και αυτή την σελίδα
http://mistala.com