Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Μια απρόσμενη είδηση

Γνωρίζετε πως χρονολογούνται τα διάφορα αρχαία κτίσματα;
Φαντάζομαι ότι θα σκέφτεστε ότι χρησιμοποιούνται πολύπλοκα μηχανήματα που χρησιμοποιούν κάποιες με δύσκολα ονόματα μεθόδους και με αυστηρά πρωτόκολα κλπ που βλέπουμε στις ταινίες. Όχι.
Ίσως μήπως φαντάζεστε ότι χρησιμοποιούν κάποιους άλλους τρόπους που απλά δεν τους γνωρίζουμε! Μήπως άραγε ψηλαφούν τα μνημεία με τα χέρια με τα πόδια με τα μάτια ίσως; Τίποτα φίλοι μου. Δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Οχυρώνονται πίσω από τις ανόητες και ανιστόρητες θεωρείες περί εποχής λίθου και λοιπές ανοησίες που διατύπωσαν πριν από 150 χρόνια κάποιοι ημιμαθείς θρησκόληπτοι τύποι και τις οποίες ακολουθούν ως ευαγγέλιο σήμερα. Σε κανένα μεγαλιθικό μνημείο δεν έχει γίνει η παραμικρή εξέταση για χρονολόγησή του. Είναι άραγε τόσο ανόητοι ή δεν τους αρέσουν τα αποτελέσματα; Προφανώς το δεύτερο. Έτσι μαγειρεύουν την ιστορία όπως αυτοί θέλουν. Αλλά όχι για πολύ ακόμη. 

2 σχόλια:

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

Αλλά όχι για πολύ ακόμη.
εύχομαι να έχεις δίκιο..;-)

Πλάτων Πισατίδης είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ φίλε Παυσανία!
Το μόνιμο ερώτημα,γιατί δεν χρονολογούν με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που σήμερα υπάρχουν,την αφετηρία και τον τερματισμό του Σταδίου της Ιεράς Άλτεως,σημεία τα οποία έθεσε ο Ηρακλής ο Ιδαίος,μετρώντας με τα ίδια του τα πόδια την απόσταση;Τρέμουν και μόνο στην ιδέα!