Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Η απάντηση του γρίφου

Αγαπητοί φίλοι
ήρθε η ώρα να διαλύσουμε άλλον έναν μύθο μέσα στους χιλιάδες που τόσο αστόχαστα μας δίδαξαν ή καλύτερα μας επέβαλαν οι διάφοροι "ειδικοί και γνώστες". Αυτά που γράφω δεν τα γράφω ως ειδικός αλλά σαν απλός αναγνώστης των βιβλίων που έκανε το βήμα να ξεφύγει από την μετάφραση-απόδοση και να ψάξει το αρχικό κείμενο.
Όλοι λοιπόν γνωρίζουν ότι ο Τρωικός πόλεμος έγινε για την αρπαγή της Ελένης.Αυτό είναι ένα μεγάλο, τεράστιο μπορώ, να πω ψέμα. Μπορεί η Ελένη να ήταν ίσως μέσα στα λάφυρα εκουσίως αλλά δεν ήταν μάλλον η αιτία αλλά ούτε ίσως η αφορμή.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι συμμετέχοντες στην Τρωική εκστρατεία αν και ονομάζονται βασιλείς και κυρίαρχοι του τόπου τους είναι στην πραγματικότητα κάτω από την εξουσία, διακριτική ή όχι, του Αργείου βασιλιά του Αγαμέμνωνα. Είναι θα λέγαμε κάτι αντίστοιχο με τα λεγόμενα δυτικά κράτη και την Αμερική όπου "Αμερική" ήταν τότε οι Μυκήνες και Ομπάμα ή Μπους καλύτερα της εποχής εκείνης ο Αγαμέμνωνας. Αυτό λέει ο Οδυσσέας όταν αφηγούμενος στον Βασιλιά των Φαιάκων την ιστορία του μιλάει για την συνάντησή του με τον Κύκλωπα:
"λαοὶ δ᾽ Ἀτρεΐδεω Ἀγαμέμνονος εὐχόμεθ᾽ εἶναι,
τοῦ δὴ νῦν γε μέγιστον ὑπουράνιον κλέος ἐστί"
Βέβαια αυτό δικαιολογεί και την αρχηστρατηγία του Αγαμέμνωνα αλλά και την μεγαλήτερη μερίδα στα λάφυρα.
Έτσι λοιπόν ο "Πάρης" έκανε κάτι αντίστοιχο με την " 9/11" .Πήγε στον τόπο του αδερφού του "Πλανητάρχη" και σήκωσε μέχρι και τις σκούπες, που λέει ο λόγος. Φόρτωσε λοιπόν πολλά καράβια με πλιάτσικο και γύρισε πίσω.Μια τακτική που μάλλον ήταν διαδεδομένη την εποχή εκείνη. Μαζί βέβαια, μάλλον, και την Ελένη. Εννοείται ότι τα κλεμμένα ήταν χρυσαφικά κλπ πράγματα αξίας.Οπότε βάλτε με το νου σας τι αξίας ήταν μερικά καράβια γεμάτα με όλα αυτά. Τι έκανε λοιπόν ο Μπους της εποχής εκείνης; Ότι και ο τωρινός. Χρησιμοποιώντας την αρπαγή αυτή ως αφορμή εκστράτευσε ενάντια σε μια περιοχή ολόκληρη που στην κυριολεξία την άδειασε από κάθε πολύτιμο για την εποχή του αντικείμενο και βέβαια μετά την ισοπέδωσε κι' όλας.Ότι έκανε λοιπόν και ο σημερινός, ο προηγούμενος καλύτερα. Αμερικανός πρόεδρος με το ΙΡΑΚ.
Το σχετικό κείμενο από την Ιλιάδα, αν και υπάρχουν διάσπαρτες αποδείξεις σε όλο το έργο, λέει:
"κτήματα μεν όσ' Αλέξανδρος κοίλης ενί νηυσίν ηγάγετο Τροιήνδ'- ως πριν ώφελλ' απολέσθαι -
πάντ' εθέλει δόμεναι και οίκοθεν άλλ επιθείναι"
Δηλ:
¨Όσα πήρε ο Αλέξανδρος και τα έφερε στην Τροία κουβαλώντας τα με πλοία (!!!) -πιο πριν ωφέλιμο θα ήταν να χανόταν- όλα θέλει να τα δώσει και περισσότερα ακόμη από τα δικά του"
Καλή σας ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: