Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Η αντιστροφή των πόλων,ο Ορφέας και η χώρα των υπερβορείων

Όπως είδαμε ο Απολλώνιος ο Ρόδιος με την φράση του ""Ηέλιος μεν άπωθεν ερεμνήν δύετο γαίαν εσπερίων νεάτας υπέρ άκριας Αιθιοπήων" δήλωσε ότι για τους αργοναύτες δύει ο ήλιος στην Αφρική και άρα αυτοί βρίσκονται μεν στην "Νότια Αμερική που είναι η μόνη δυνατή θέση μόνο που η "Νότια " είναι βόρεια και άρα η Αφρική δυτικά της και άρα έχουμε αντιστροφή των πόλων.
Να δούμε όμως τώρα για το αν ο Ορφέας ,ο δεύτερος και παλαιότερος,ως αυτόπτης μάρτυρας το πιστοποιεί αυτό.
Πράγματι ενώ πλέουν από τον κόλπο του Μεξικού προς την περιοχή του Αμαζονίου ο Ορφέας λέει στρίψαμε αριστερά.Απολαύστε το κομμάτι στίχος 743"λαιά δ' επιπλώσαντες εκέλσαμε αιγιαλοίσι".Δηλαδή "στρίβοντας αριστερά αράξαμε στην ακρογιαλιά".
Καλά αν πάς αριστερά ταξιδεύοντας προς το νότο θα πιάσεις πέλαγος και όχι λιμάνι.Ναι αλλά αν ο Νότος είναι ο βορράς τότε πιάνεις ακρογιαλιά όπως σωστά αναφέρει ο Ορφέας.
Υπάρχει όμως και άλλη αναφορά που επιτέλους αποκτά νόημα από τον Απολλώνιο τον Ρόδιο.
λέει στο Β674-675 "τοίσι δε Λητούς υιός,ανερχόμενος Λυκίηθεν τήλ' επ' απείρονα δήμον Υπερβορέων ανθρώπων,εξεφάνη."
Δηλαδή"Σε αυτούς ο γιός της Λητώς,ανεβαίνοντας από την χώρα των Λύκων,μακριά (πηγαίνοντας) προς τον τεράστιο σε αριθμό πληθυσμο των υπερβορίων ανθρώπων,εμφανίστηκε" .
α) Ανεβαίνοντας=Πάντα έχουμε την εντύπωση ότι ο Βορράς είναι το επάνω και ο Νότος το κάτω γι' αυτό και "ανεβαίνουμε" προς τον βορρά και "κατεβαίνουμε" προς τον Νότο.Άρα πηγαίνει Βόρεια.
β)Η χώρα των Λύκων=είναι σύμφωνα με τις περιγραφές στην περιοχή, περίπου, της Βενεζουέλας και κινείται προς την περιοχή του Ρίο ντε λα Πλάτα δηλαδή νότια για σήμερα αλλά βόρεια για τότε γιατί "ανεβαίνει" προς την χώρα των υπερβορείων που είναι η ανταρκτική και όχι η αρκτική.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Αποδείξεις 2

Γίνεται ηλίου φαεινώτερον ότι οι πρόγονοί μας αλλά και ο κόσμος μας ολόκληρος ήταν και άρα είναι τελικά τελείως διαφορετικός από αυτό που κάποιοι επισταμένα και για προσωπικούς λόγους προσπαθούν να κρύψουν.Σίγουρα η άγνοια είναι ένας παράγοντας αλλά ο σημαντικότερος είναι η "πίστη".Ναι φίλοι μου η πίστη προς την "αλήθεια" των εκάστοτε "επιστημόνων ειδικών" επί του θέματος αλλά και ο τρόπος που είναι δομημένο το ελληνικό και όχι μόνο αλλά κυρίως αυτό πανεπιστημιακό κατεστημένο που δεν επιτρέπει να "μπεί φώς" στα σκοτεινά σημεία της ιστορίας.Λέω το ελληνικό κυρίως διότι εμείς οι εν Ελλάδι κάτοικοι έχουμε την ικανότητα να καταλαβαίνουμε τα αρχαία ελληνικά κείμενα που είναι και τα παλαιότερα παρά του περί αντιθέτου προσπάθεια αποδείξεως
Παράδειγμα:
Ποιος θα τολμούσε να γράψει μια διατριβή με θέμα ας πούμε"Αρχαία Σάμος:Μια περιοχή της κεντρικής Αμερικής" ή "Ασσύριοι:Οι αρχαίοι κάτοικοι της κολομβίας".ΚΑΝΕΙΣ.
Αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν άξιοι επιστήμονες αλλά γιατί κανείς δεν θα τους το επιτρέψει μια και δεν θα το δεχθεί το καθηγητικό κατεστημένο.Άρα θα μείνουμε να λέμε ότι η ΚΑΡΑΜΒΙΑΚΗ δεν είναι η ΚΑΡΑΒΑΪΚΗ αλλά προφανέστατα για όλους ο "εύξεινος πόντος".
Έτσι λοιπόν με οδηγό την πίστη που είτε επιβάλλεται, τι μου θυμίζει άραγε, είτε γίνεται οικειοθελώς αποδεκτή συνεχίζουμε σε έναν λάθος δρόμο.
Αν αναρωτηθεί κανείς μα όλοι οι υπόλοιποι τι κάνουμε απλά θα πω το αγνοούμε.Αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία των αγώνων τόσων "αγνών αγωνιστών" της Δημοτικής.Η πλήρη άγνοια του κόσμου μέσα από την λησμονιά της πατρώας γλώσσας έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να γνωρίζει πλην αυτών που διαχειρίζονταν αυτά τα μυστικά.
Μεταφέρω εδώ ένα κομμάτι από τα "Αργοναυτικά" του Ορφέα ξεκινώντας από μία επισήμανση.Την εποχή τους ,την πολύ παλαιά όπως δείχνει το προηγούμενο σημείωμά μου η στάθμη της θάλασσας είναι περί τα 100 μέτρα χαμηλότερη από ότι σήμερα έτσι κάποια σημεία βυθισμένα σήμερα τότε ήταν ξηρά.
Επειδή το κομμάτι είναι μεγάλο θα μεταφέρω τα επίμαχα τμήματα αλλά πάντοτε μπορείτε να βρείτε όλο το κείμενο.Συνεχίζω λοιπόν.
Στίχοι 681-737.Αρχίζει με αναφορά στις "κυανέαις πέτραις".Αυτές που υποτίθεται συγκρούονται μεταξύ τους πως λέει ότι τις πέρασε;(σε επόμενο σημείωμα θα ασχοληθούμε με τις δήθεν συμπληγάδες πέτρες)Χρησιμοποιώντας έναν ΕΡΩΔΙΟ που πέρασε από εκεί.Φαντάζομαι ότι θυμάστε που υπάρχουν κοπάδια ερωδιών.Αν παρακολουθείτε μάλιστα αμερικάνικες σειρές,τύπου "miami vise" θα έχετε προσέξει ότι οι ερωδιοί είναι το σήμα κατατεθέν της Φλόριντα.
Μάλιστα φίλοι μου οι "κυανέαις πέτραις" είναι το στενό(τότε πολύ μικρότερο μεταξύ Φλόριντας και Μπαχάμες ή του Key west.Μόλις λοιπόν το περάσουν με την παρατηρητικότητά τους τότε βρίσκει μπροστά του:"Και τότε δη προφυγόντες αδευκέα πήματ' ολέθρου.Ρηβανού προχοαίσι μέλαιν' εξικόμεθ' ακτήν,νήσον υπέρ δολιχίν Θυνηίδα,της απάτερθεν Τέμβριος ιχθυόεις θαλεραίς πλημμύρεται όχθες."
Δηλαδή:
"Και τότε λοιπόν αποφοίγαμε τις σκληρές συμφορές του θανάτου.Φτάσαμε στην ακτή στις εκβολές του Ρηβανού,πάνω από την μεγάλου μήκους νήσο Θυνηίδα,που πιο πέρα από την οποία ο γεμάτος ψάρια Τέμβριος πλημμυρίζει τις όχθες."
Και πιο κάτω λέει:"Ένθεν άκραν προβλήτα παραπλώσαντες έβημεν γην επί Παφλαγόνων, την δη παράμειψε θέουσα Αργώ υπέρ μέγα λαίτμα' Καραμβιακήν δ' ίκετ' άκρην, ή ενί Θερμώδων κείται Άλυος τε ρέεθρον,βάλλον επ' αιγιαλόν,δίνας αλμυρέας έλκον.
Δηλαδή:Από εκεί δίπλα από την προεξοχή ενός ακρωτηρίου ''πλεύσαμε'',προχωρήσαμε από τη γη των Παφλαγώνων την οποία προσπέρασε τρέχοντας γρήγορα η Αργώ(;;;) πάνω από μεγάλα κύματα και έφτασε στο ακρωτήρι της Καραμβιακής όπου η εκβολή του Θερμώδοντος συναντάται με το θαλάσσιο ρεύμα (η επίσημη μετάφραση είναι και το ρέμα του Άλυ) που πέφτοντας στην ακτή δημιουργεί δίνες θαλασσινές.
Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε.Από την μια η μεγάλου μήκους νήσος που γύρω από αυτήν περνάνε μετά την Φλόριντα είναι η ενιαία νήσος Κούβα-Αϊτή-Δομινικανική-Πουέρτο Ρίκο.Ο Ρηβανός με τις μαύρες ακτές είναι ίσως ο ποταμός HONDO στο BELIZE αλλά ο Τέμβριος είναι ο Σαν Χουάν με την τεράστια ποικιλία ψαριών που διαθέτει και μάλιστα έχει και καρχαρίες που ανεβαίνουν από την θάλασσα μέχρι την λίμνη της Νικαράγουας.
Στην συνέχεια αφού περνάν τους Παφλαγώνες φτάνουν στο ακρωτήρι της Καραμβιακής και μετά πηγαίνουν προς τον Περιοχή του Θερμώδοντα όπου συναντιέται με το θαλάσσιο ρεύμα και δημιουργεί ρουφήχτρες(δίνες έλκον).Στοιχειωδώς να γνωρίζεις γεωγραφία βλέπεις αμέσως ότι η μόνη περιοχή του κόσμου που ανταποκρίνεται είναι η περιοχή του κόλπου του μεξικού και κινούνται προς την τώρα λεγόμενη Νότια ή Λατινική Αμερική.
Άρα οι Έλληνες κατοικούν στα πέρατα της οικουμένης και κάποια στιγμή πέρα από τα γνωστά όρια της ιστορίας μετακινήθηκαν προς την σημερινή Ελλάδα αφήνοντας πίσω(προφανώς)ίσως κάποιους αλλά σίγουρα όχι τους επιστήμονες και τα αρχεία τους κάτι σαν μια "κιβωτό",ίσως έτσι δημιουργήθηκαν και οι σχετικοί θρύλοι.
Κάποιοι λοιπόν επέζησαν,κύρια στον Ευρωπαϊκό χώρο,αλλά σίγουρα η απομόνωση έφερε μια πολιτισμική πτώση αλλά και η τεράστια διάρκεια της,πάνω από 10 χιλιάδες χρόνια,την λησμονιά.Ίσως βέβαια το όραμα της επανασύνδεσης έφερε τις διάφορες μετακινήσεις πληθυσμών προς την ευρύτερη περιοχή μας.
Θα μπορούσαμε να γνωρίζαμε με κάποια σιγουριά ίσως για το παρελθόν αν το τότε κατεστημένο με οδηγό την Χριστιανική θρησκεία δεν "βάφτιζε" τους κάθε φύσεως "λαούς" με υποκοριστικά τέτοια που να χαθούν τα ονόματά τους ή αν δεν επενέβαιναν στην γλώσσα τους,βλέπε πχ Κύρηλο και Μεθόδιο για να χαθεί κάθε πιθανή σύνδεση με τους "κακούς" Έλληνες "Εθνικούς"
Συνεχίζετε.....

Αποριών συνέχεια

Αν ακούγατε ότι ένα μέρος λέγεται Καραμβιακή ποιο μέρος του κόσμου θα σκεφτόσασταν;
Την περιοχή του "εύξεινου πόντου" πάντως σίγουρα όχι.
Η Συνέχεια σε λίγο.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Αποδείξεις 1

Ζητώντας συγνώμη για τον χρόνο μεταξύ των κειμένων, αλλά φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεται ότι η ζωή έχει και αυτή τα δικαιώματά της, θα ξεκινήσω να σταχυολογώ τις διάφορες αποδείξεις -ενδείξεις που με έπεισαν ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ παλαιότερο και διαφορετικό του μέχρι τώρα ισχυριζόμενου ως αληθούς.
Αρχίζω με την πρώτη παρατήρηση που έκανα και που με οδήγησε από το χέρι και στα υπόλοιπα. Οι δύο παλαιότεροι συγγραφείς (Όμηρος και Ησίοδος, εδώ πρέπει να προσθέσουμε και τον Ορφέα που αυτοπροσδιορίζεται την ίδια χρονική περίοδο ως συμμετέχων στην Αργοναυτική) δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά από όσα έπρεπε να ξέρει ένας συγγραφέας που έζησε γύρω στο 800 πχ (όπως θέλουν να τους τοποθετήσουν).Τι είναι αυτά;Ενώ μιλούν υποτίθεται γύρω από γεγονότα που συνέβησαν λίγα χρόνια μετά γύρω στα 300-400 μετά την τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας δεν αναφέρουν ούτε μιά φορά κάποια συνέπειά του στον Ελλαδικό χώρο.Αντίθετα όλα τα κτήρια σε όλο το μήκος και πλάτος της Ελληνικής γης είναι άθικτα χωρίς ούτε ένα σημάδι ζημιάς.Άρα οι συγγραφείς αυτοί οι είχαν μια τεράστια άγνοια της τότε κοντινής τους ιστορίας ή απλά ζούσαν πολύ παλαιότερα.
Ας πάμε στα παλαιότερα τώρα:
Οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τίποτε για τους "κατακλυσμούς" της γης από νερά από το λιώσιμο των πάγων και τις επιπτώσεις τους.
Άρα τι συμβαίνει;
Επειδή δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ως ανόητους και με τεράστια άγνοια μια και γνωρίζουν πολλά αρχαία ως προς αυτούς γεγονότα όπως η αρχή του κόσμου,έχουν πολλές γνώσεις αστρονομίας γεωγραφίας μηχανολογίας κλπ είναι δυνατόν να αγνοούν τα βασικά;
Όχι η απάντηση.Άρα οι τρεις αυτοί συγγραφείς υπάρχουν σε μια εποχή πριν το 10000 πχ όπου χρονολογείται η πρώτη γνωστή αύξηση της στάθμης των νερών.
Άρα μιλάμε για παλαιότερη εποχή και αν η χρονολόγηση αλλά και η επαλήθευση των πετρωμάτων στο Αφγανιστάν περί 15000 πχ και ενδείξεις ατομικής έκρηξης, τότε το ταξίδι στο χρόνο γίνεται πολύ μακρύτερο.
ΥΓ Δείτε παλαιότερο άρθρο σχετικά με τον Όμηριο και την Φαραωνική Αίγυπτο

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Αλφαβήτα (Β΄ μέρος) ή περί ΑΛΦΑ

Η παραποίηση της ελληνικής γλώσσας γίνεται συστηματικά με σκοπό από την μια να διαμορφώσουν τους δικούς τους όρους και "αλήθειες" και από την άλλη να είναι οι μοναδικοί κάτοχοι της γνώσης γιατί η αρχαία ελληνική,η κανονική δηλαδή γλώσσα μας,παρέχει τεράστιο πλούτο γνώσεων και μόνο με την ύπαρξη και χρήση της.Αποτέλεσμα των προηγούμενων ήταν η "εν μία νυκτί" κατάργησή της από το Ράλλη,τότε απλό γενικό γραμματέα υπουργείου,αλλά και η σταδιακή εγκατάλειψη κάθε αναφοράς σε αυτήν από εκεί και πέρα σε όλη την εκπαίδευση.Υπάρχει μάλιστα το παράδοξο όλες οι χώρες του κόσμου να διδάσκουν αρχαία ελληνικά και μάλιστα στα καλύτερα σχολεία τους και εδώ όχι πλην ελαχίστων σχολών και αυτές πανεπιστημίου μόνο.θα μου πει κάποιος ότι ο κόσμος δεν την μιλούσε πια παρά μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αλλά ο αντίλογος εδώ είναι ο εξής:
α)Το ότι ο κόσμος έμενε σταθερά μακριά από την γνώση της γλώσσας με επιλογές άνωθεν δεν είναι επαρκής λόγος για την εξάλειψη της.Είναι σαν να πετάξετε το αυτοκίνητό σας όταν πάθει λάστιχο και να αγοράσετε ένα άλλο όταν μπορείτε πολύ εύκολα να το επιδιορθώσετε και
β) μπορείτε να μου πείτε γιατί όλοι οι άνθρωποι εξουσίας και δύναμης σε κάθε τομέα στην Ελλάδα μαθαίνουν να ομιλούν την αρχαία ελληνική;
Όμως αυτό δεν ήταν το κύριο σημείο του σημειώματός μου αυτού αλλά σαν αφορμή στάθηκε ένα κομμάτι παραποίησης σχετικό με το προηγούμενο άρθρο(εξ ου και το Β΄).
Ξεκινώ με τα "γνωστά".
Όλα τα λεξικά που σέβονται τον εαυτό τους θα πρέπει να τηρούν ορισμένες αρχές.Δεν μπορούν για παράδειγμα να ξεπερνούν τους μύθους περί φοινικικών γραμμάτων και άλλα φαιδρά, έτσι όπως παρουσιάζονται τουλάχιστον.
Αρχή και κεφαλαιώδους σημασίας είναι να παρουσιάζουν το ΑΛΦΑ σαν να προήρθε από το "βόδι" των φοινίκων,άλεφ, τα βόδια,χωρίς σκέψη χωρίς έλεγχο και χωρίς ποτέ να αναρωτηθούν αν είναι έτσι.
Πως ξεκίνησαν όλα αυτά.Εδώ το χέρι της, κυριολεκτικά,το έβαλε η "θαυματουργή" εκκλησία.Όταν λέω το χέρι της εννοώ τους χιλιάδες εμπρησμούς σε κάθε τι το ελληνικό που όσες δεν πραγματοποίησε, υπέθαλψε και προέτρεψε έτσι ώστε να κόψει κάθε δεσμό,όπως πίστευε με το παρελθόν μεταμορφώνοντας τους Έλληνες σε άβουλα όντα χαμένα μέσα στα παραμύθια του ιουδαϊκού "πατριαρχείου".
Ευτυχώς για όλους τα αρχαία ελληνικά κείμενα επανήλθαν μέσω όμως Αράβων και στην συνέχεια δυτικών μοναχών-αντιγραφέων και βέβαια κατόπιν μεταφραστών στην Ελληνική.
Εκεί κάπου το "χαμένοι στην μετάφραση" έγινε πραγματικότητα με την ανάλογη μάλλον επέμβαση ή και λογική άγνοια ως ένα σημείο.
Δεν θα μπω σε δαιδαλώδεις αναλύσεις αλλά θα σταθώ στο ΑΛΦΑ
Η εξήγηση περί Βοδιού έγινε για τους γνωστούς λόγους αλλά η δικαιολόγησή της προήρθε από την προσπάθεια να σβηστούν τα "ίχνη".Κυρίαρχο ρόλο έπαιξε το παρακάτω κομμάτι από τον Ησίοδο που μια και θεωρείτε εκ των παλαιοτέρων η γνώμη του είναι και έγκυρη.Το κείμενο είναι από τα "ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ"στίχος 82:
"πημ' ανδράσιν αλφηστήσιν".
Αυτές οι 3 λεξούλες "κάναν όλο το κακό".Το κομμάτι αναφέρεται στην Πανδώρα όπου λέει ότι όλοι οι έχοντες οικείες στον Όλυμπο της έδωσαν ένα δώρο έτσι ώστε.....
Από εδώ αρχίζουν οι τούμπες.Τέτοιες που θα τις ζήλευαν οι καλύτεροι του "Τσίρκου"(κύκλου).Γιατί ενώ θα μπορούσαν και έπρεπε να μεταφράσουν:
πήμα=συμφορά
ανδράσιν= στους ανθρώπους
αλφηστήσιν=να δημιουργήσουν
και όπως όλοι ξέρουμε μέσα στο κουτί της είχε μόνο συμφορές να δημιουργήσει αυτοί μετέφρασαν(Προειδοποίηση:Δεθείτε γιατί θα σας τρελλάνουν οι στροφές):
"συμφορά στους ανθρώπους που αγαπούν τα αδάπανα κέρδη"
Πως είπατε είναι δυνατόν;Μα βέβαια.Δείτε τα πιο "έγκυρα" λεξικά και θα δείτε τι λένε.
Τώρα από που το "αλφηστήσιν" είναι αυτούς που αγαπούν τα αδάπανα κέρδη και όχι για παράδειγμα αυτούς που αγαπούν τον τζόγο ή τις ξανθιές ή και τις μελαχρινές στο φινάλε ή τέλος πάντων τον ιππόδρομο, την φασολάδα και τα κάθε λογής όσπρια ή ακόμη και σε πιο οικολογικό τους φίλους της καρέττα -καρέττα δεν το κατάλαβα.Είναι ενάντια στις φώκιες;
Για να σοβαρευτούμε όμως.Με τέτοια και άλλα παρόμοια κάναν τα βόδια άλφα, τα βόδια. Διότι όχι μόνο είναι απατεώνες αλλά και ηλίθιοι και θα εξηγήσω το γιατί.
Για όσους έχουν μια μικρή σχέση με την γη θα έχουν ακούσει την ονομασία γεννήματα για τα κάθε είδους σπαρτά(από το σπέρνω,για να μην τρελλαθούμε τελικά) επειδή γεννιούνται από την γη.Δημιουργούνται από την αρχή.Μάλιστα αν και με την λέξη αυτή εννοούνται όλα συνήθως οι αγρότες επεφύλλασαν αυτόν τον όρο για το σιτάρι κυρίως μια και αποτελούσε την βάση της τροφής τους.
Έτσι λοιπόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι αρχαίοι αυτοί Έλληνες καλούσαν τα "γεννήματά" τους και κυρίως το κριθάρι-άλφι-άλφιτον- μια και τότε το ψωμί ήταν κριθαρένιο και όχι από σιτάρι.Εξ' αυτού του λόγου και όλα όσα κινούνταν γύρω από αυτό πέρναν αντίστοιχα ονόματα όπως:
αλφιτεύω= αλέθω κριθάρι
αλφιτιδόν= σαν αλεύρι
αλφιτοποιέω=παρασκευάζω ψωμί
αλφιτοποιός=Μυλωνάς κλπ
Κοιτάξτε τώρα και το βόδι:
Αλφεσίβοιος=Αυτός που παίρνει πολλά βόδια σαν προίκα στην αρχή ενός γάμου,στα γαμήλια συμβόλαια.
Από εδώ προφανώς και με την πάροδο του χρόνου το δεύτερο συνθετικό χάθηκε και το βόδι για κάποιους "αγράμματους" πληθυσμούς έγινε άλεφ μια και συνέβαλε ουσιαστικά στην δημιουργία της πρώτης ύλης, του κριθαριού.
Έτσι λοιπόν πρέπει να έχει η ιστορία του ΑΛΦΑ που είναι πέρα για πέρα ελληνική

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Αργοναύτες και ταξίδια


Πολλά έχουν γραφεί για την Αργώ και για τις δυνατότητες της.Μια πρώτη προσέγγιση μπορεί να γίνει από την ρεαλιστική παρατήρηση των περιγραφών των "νεών"(δεν λέω πλοίων γιατί θα υπάρχει παρανόηση με τα σημερινά μια και δεν ξέρουμε τι εννοούσαν όταν το έλεγαν πέρα από το ότι ταξίδευε).
Ας δούμε λοιπόν μερικές αναφορές:
Τα "πλοία" ονομάζονται κοίλα. Όμως τα σημερινά πλοία σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ονομαστούν ως τέτοια διότι το κοίλον είναι ένα μικρό ή μεγάλο κυκλικλού χαρακτήρα εξόγκωμα.Αντίστοιχα ονομάστηκε και "η κοιλιά" ως μέρος του σώματος.
Για να το αντιληφθούμε φανταστείτε τις κυκλικές ασπίδες,όπως αυτή στην κορυφή του κειμένου, που ήταν κοίλες για να είναι εύχρηστες και θα έχετε μια καλή εικόνα.
Η εσωτερική τους διαμόρφωση δεν ήταν αυτή που φανταζόμαστε,που προέρχεται από τις δεκάδες ταινίες του Χόλλυγουντ αλλά τελείως διαφορετική.Αυτό προκύπτει από την εξής παρατήρηση:
Όταν οι αργοναύτες ξεχάσαν τον Ηρακλή στην στεριά που είχε πάει να βρει τον Ύλα ανακάλυψαν την έλλειψη του μετά από ώρα.Παραθέτω το σχετικό κομμάτι από τα Αργοναυτικά του Απολλώνιου του Ρόδιου κεφ Α στίχοι 1273-1283:
"Αυτίκα δ' ακροτάτας υπερέσχεθεν άκριας αστήρ ηώος........ήμος δ' ουρανόθεν χαροπή υπολάμπεται ηώς εκπεράτης ανιούσα ,διαγλαύσσουσι δ' αταρποί και πεδία δροσόεντα φαεινή λάμπεται αίγλη, τήμος τούσγ' ενόησαν αιδρείησι λιπόντες."
Δηλαδή
Ξεκίνησαν τα χαράματα αλλά κατάλαβαν ότι έλειπε όταν φώτησε για τα καλά δηλαδή μετά από ώρα.Φαντάζεστε λοιπόν ότι αν κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο και σε σειρά δεν θα καταλάβαιναν την απουσία του;Προφανώς είναι η απάντηση άρα μάλλον είχαν μια άλλη διάταξη εσωτερικά και όχι αυτήν που όλοι εννοούμε.
Μα καλά θα ρωτήσει κάποιος πως είναι δυνατόν να είχε άλλη διάταξη δεν κουνούσαν τα κουπιά τι έκαναν και πως;
Δεν κουνούσαν κουπιά.
Τότε πως όλοι λένε ότι κρατούσαν κουπιά είναι δυνατόν;
Και όμως είναι.
Τα "κουπιά" όπως αποδίδεται η λέξη "ερετμά" δεν είμαστε σίγουροι ότι αποδίδουν την ακριβή έννοια.Από που το βλέπουμε: Αργοναυτικά Α στίχοι 378-379 "ύψι δ' ένθα και ένθα μεταστρέψαντες ερετμά πήχυιον προύχοντα περί σκαλμοίσιν έδησαν"
Δηλαδή "σηκώσανε και από τις δυο μεριές μεταστρέφοντας τα "ερετμά" που προεξέχαν έναν πύχη και τα δέσαν στους σκαλμούς"
Αυτή η δυσνόητη περιγραφή μάλλον δεν συνάδει προς ένα κοινό κουπί.
Για να κλείσω προσωρινά το σημείωμα αυτό θα θέσω ένα-δύο ακόμη σημεία.
"ύψι δε νηός ευναίας ερύσαντες ανεκρούσαντο καλώας" Α΄1276-77 και "υψόθι νη εκέλευσεν επ' ευναίησιν έρυσθαι δάσκιον εισελάσαντας έλος" Β΄1282-83 Από τα αργοναυτικά του Απολλώνιου του Ρόδιου
το "πλοίο" αυτό λοιπόν το σηκώναν στον αέρα ή πετούσε μόνιμα αλλιώς δεν εξηγείτε ο στίχος.Αλλά σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε δύο ακόμη αναφορές.Η μία από τα ορφικά όπου στο ομώνυμο βιβλίο αναφέρει ο Ορφέας για την Αργώ"τρίβον δ' ήνυσσε θαλάσσης."
αλλά και μια αναφορά του Ησίοδου στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ-ΗΟΙΑΙ αριθμός (32)
"Οί (σημείωση:οι Μυρμιδόνες) δή τοι πρώτοι ζεύξαν νέας αμφιελίσσας,πρώτοι δ' ιστί έθεν νηός πτερά ποντοπόροιο"
Δηλαδή πρώτοι κάναν πλοία με διπλούς έλικες,έναν σε κάθε μεριά και βάλαν λέει και πτερά ( ; )
Καλά αν αυτοί βάλαν διπλό έλικα στα πλοία τους οι άλλοι άρα προηγουμένως είχαν μονό.Σωστά;
Μπορεί να μου πει κάποιος τώρα αν η Αργώ είναι ένα κανονικό "πλοίο";
Κλείνω με έναν ακόμη προβληματισμό-σκέψη:
Αν η "Αργώ" ήταν ένα κοινό πλοίο γιατί ήταν σημαντική η σειρά που θα κάθονταν και έπρεπε οι πιο δυνατοί,Ηρακλής και Αγκαίος να κάτσουν στην μέση;Τι εξυπηρετεί αυτό σε ένα πλοίο που ο συγχρονισμός των κουπιών είναι το σημαντικότερο;Γιατί δεν έχουν κάποιον να συγχρονίζει τους 50 υποτιθέμενους "κωπηλάτες";

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η Αλφαβήτα

Ζητώ συγνώμη που ακόμη δεν βρήκα χρόνο να τελειώσω την προηγούμενη εργασία μου αλλά ελπίζω να καταλάβετε το δύσκολο του εγχειρήματος.Πάντως προσθέτοντας ένα ακόμη λιθαράκι στον κοινό αγώνα θα ήθελα να καταθέσω ένα εύρημα-χάρισμα στους φοινικίζοντες και λοιπών άλλων περιέργων"τυφλών" "ειδικών".
Δείτε λοιπόν από που πήραμε το ΑΛΦΑ.
"ώς ρα θεοίσιν ανδράσι τ' αλφηστήσιν αρής αλκτήρα φυτεύσαι."
απόδοση
"άρα έτσι σε θεούς και ανθρώπους να αρχίσει να φυτεύεται μια ισχυρή (ελπίδα) για προστασία και βοήθεια".
Θα μπορούσε ίσως εναλλακτηκά το "θεοίσιν ανδράσι" να γίνει"Θεϊκούς ανθρώπους" ή και ημιθέους
Ησίοδος "ΑΣΠΙΣ" στίχος 29
όπως βλέπετε ο Ησίοδος που η κατεστημένη ιστορία(λανθασμένα) τον τοποθετεί γύρω στα 800 πχ λέει καθαρά ότι το ρήμα αλφάνω-αλφάνομαι σημαίνει αρχίζω ή και δημιουργώ και όχι όλα τα υπόλοιπα που τόσον καιρό ισχυρίζονται τα "έγκυρα" λεξικά με τα ξενικά και μη ονόματα.Άρα τι ποιο λογικό να ονομάσουν την αρχή του Αλφαβήτου τους την αρχή της λεκτικής δημιουργίας με την λέξη "ΑΛΦΑ";
Ποιο "βόδι" λοιπόν φοινικικό θα μας εξηγήσει γιατί θα πρέπει να είναι οποιαδήποτε άλλη η απάντηση πέρα από το αυτονόητο;

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Γρίφοι και σκέψεις

Θα ήθελα εδώ να θέσω έναν γρίφο σχετικό βέβαια με όλα αυτά μα πριν από όλα θα ήθελα να πω ότι δεν σταματάνε εδώ τα τις προηγούμενης εγγραφής.Στοιχεία θα παρουσιαστούν πέρα από τις εντυπώσεις και πεποιθήσεις που δεν ξέρω αν θα σας πείσουν αλλά ίσως σας κάνουν να σκεφτείτε.
Συνεχίζω λοιπόν εδώ με τον γρίφο μου που βέβαια αποτελεί ερώτημα και για μένα.
Έρχομαι λοιπόν στους γνωστούς μας και μη εξαιρετέους Φοίνικες που τόσο έχουν στοιχειώσει την ελληνική ιστορία.Τι λαός και αυτός.Αφού έκαναν την Ιστορία άνω κάτω χάθηκαν χωρίς ίχνη αν και πολλοί προσπάθησαν να τους αναστήσουν, ως πρόσφατα, υποθέτοντες υποθέσεις υποθετικών γεγονότων κάποιοι "επιστήμονες",όχι στρατευμένοι αλλά για την επιστήμη ρε γαμώτο,βρήκαν απογόνους σε όλον τον κόσμο.Ως και μια θεία που έχω είναι η μισή Φοίνικας και εγώ φοινικής από τα νεύρα μου.
Αφορμή,λοιπόν, στάθηκε ένα κομμάτι,φαντάζομαι και γνωρίζω και άλλα αντίστοιχα αλλά σε αυτό μου δημιουργήθηκε αυτή η σκέψη-γρίφος που θα μοιραστώ μαζί σας αφού σας δώσω πρώτα το αρχαίο κείμενο:
Ησίοδος-"Ασπίς" στίχος 95
Ω φίλος, αλλά συ θάσσον έχ' ηνία φοινικόεντα ίππων ωκυπόδων.
Μετάφραση
Αλλά εσύ, αγαπητέ μου, ακίνητα κράτα τα κοκκινωπά(ή κόκκινα) ηνία των γρήγορων αλόγων.
Λοιπόν πως σας φάνηκε το κομμάτι;
Εμένα την πρώτη φορά δεν μου έκανε καμία ιδιαίτερη εντύπωση μια και γνώριζα ότι η λέξη "φοινική" είναι το κόκκινο.Όμως διαβάζοντάς το για δεύτερη και για τρίτη φορά έκανα μια περίεργη σκέψη:
Αν ο Ηρακλής ζούσε σήμερα και ήθελε να μιλήσει για τους Ρώσους στην αργκό θα έλεγε.... οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ.
Ναι αλλά οι ρώσοι δεν είναι οι Φοίνικες.Γιατί μπορεί να "ονομάζονται" κόκκινοι αλλά αυτό συμβαίνει μόνο τα τελευταία 92 χρόνια.Άρα ποιοι μπορεί να έχουν αυτό το όνομα;
Από τους σημερινούς κατοίκους της γης μόνο μια ομάδα ανθρώπων θα μπορούσαν να είναι από την πρώτη ημέρα της ύπαρξης τους,πληρωτέα επί τη εμφανίση, οι Φοίνικες.
Αν δε μαντάψατε ως τώρα είναι οι "γηγενείς" κάτοικοι της τωρινής Β.Αμερικής.Ναι οι γνωστοί μας "Ινδιάνοι" ή ερυθρόδερμοι ή ίσως οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ.
Σκεφτείτε το!

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Μια πρώτη αποτίμηση (μέρος Γ)

(Παρακαλώ διαβάστε τα δύο προηγούμενα)
Η μετάβαση στην Ελλάδα

Σε εποχές χρονικά άγνωστες και για λόγους που μάλλον έχουν να κάνουν με μια προδιαγεγραμμένη φυσική καταστροφή επινοήθηκε ένα σχέδιο.Η "δημιουργία" μιας "κιβωτού".
Έτσι πληθυσμιακά τμήματα των διαφόρων Ελληνικών βασιλείων με τα αρχεία και την επιστημονική γνώση κατευθύνθηκαν προς έναν τόπο που είχε προεπιλεγεί και που σύμφωνα με τις μετρήσεις τους θα υφίστατω τις λιγότερες συνέπειες.
Το νέο σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή.Η νέα πατρίδα μοιράστηκε σε τεμάχια και ο κάθε Βασιλιάς πήρε τον τόπο του.Φυσικά μαζί τους πήραν και τις παραδόσεις τους,τα φυτά τους που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους στον τόπο τους, τις διαφορετικές φορεσιές τους και τα ονόματα των πόλεων που αφήσαν πίσω, με σκοπό όμως παντα να ξαναγυρίσουν.
φυσικά η νέα και μικρή πια πατρίδα δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τους πάντες.Πόλλοί στεριανοί έγιναν νησιώτες και πολλοί που είχαν μάθει σε τεράστιες και αχανείς εκτάσεις έπρεπε να προσαρμοστούν σε πολύ μικρότερες.Αυτοί ήταν οι λόγοι της ευκολίας με την οποία ξεσπούσαν τόσο συχνά εμφύλιοι πόλεμοι.
Σίγουρα η γεωμετρική-τριγωνομετρική εγκατάσταση στην νέα Ελλάδα υποδεικνύει ότι ίσως υπήρχε κάποιος γεωμετρικός τύπος που υπολόγιζε το μέγεθος αλλά και το ακριβές σημείο της νέας πατρίδας του καθενός ίσως ως προς το πρώτο τη τάξη ΙΕΡΟ αυτό του Απόλλωνα στους ΔΕλΦΟΥΣ την νέα μήτρα της αναγέννησης.
Μια δυο πρώτες ενδείξεις για τους "παλιούς" τόπους.
Όπως είπα οι θεσσαλοί προήρθαν από την περιοχή της βαλτικής.Άλλωστε είναι εμφανής η ομοιότητα με τους εναπομείναντες πίσω(Ρώσοι,Σλάβοι).
Οι ιθακίσιοι και γενικά του Βασιλείου του Οδυσσέα ήρθαν από την(σημερινή) Ιαπωνία.Άλλωστε και μόνο απο τους Αινού(οι Αινού είναι καταπληκτικοί τοξότες και γιαυτό και οι Σινο-Ιάπωνες δεν μπόρεσαν ποτέ να τους κατακτήσουν.Θυμηθείτε την δοκιμασία της Τοξοβολίας που έβαλε ο Οδυσσέας στους μνηστήρες) μπορεί κανείς να το δει αυτό αλλά ένα χαρακτηριστικό στοιχείο ένδειξη είναι το εξής:
Το βουνό της Ιθάκης του Οδυσσέα είναι ο Αίμος όπως όλοι ξέρουν.Όμως το γνωστότερο βουνό της Ιαπωνίας είναι το (στα ελληνικά) Φούτζι-Ιάμα.Δηλαδή το ηφαίστειο(φούτζι) όπως θα λέγαμε σήμερα του ΑΙΜΟΥ(ΙΑΜΑ).Όπως βέβαια και το σημερινό βουνό Αίμος στην γνωστή μας Ιθάκη.
Καλές Σκέψεις

Μια πρώτη αποτίμηση (μέρος Β)

(Παρακαλώ διαβάστε πρώτα το μέρος Α)
Αν ρωτήσετε έναν φυσικό θα σας πει με σιγουριά για τους νόμους που καλυπτουν το σύμπαν κλπ και τις νέες θεωρείες γιά 4,5,25,125 διαστάσεις αλλά θα "ξεχάσει" να σας πει ότι οι γνώσεις μας αποτελούν ένα μόνο ποσοστό του 3-4% του γνωστού κόσμου.Όλα τα υπόλοιπα είναι άγνωστα.Και όμως ο στόμφος και το ανάθεμα δεν θα λείψει στον λόγο του για τους αμφισβητείες.Πόσο δε μάλλον οι ιστορικοί.
Φυσικά και δεν θέλω να ισοπεδώσω τα πάντα ούτε να τα εξισώσω αλλά νατα βάλω στις σωστές τους διαστάσεις.
Ας πάμε τώρα στην ουσία.
Όπως μπορείτε να δείτε και στα προηγούμενα κείμενα μου, που αποτελούν τα βήματα αυτού του ταξιδιού,οι βουτιές στο άγνωστο και οι ανατροπές δεν σταμάτησαν αλλά και δεν σταματούν ποτέ.Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να διαμορφώσω μια πρώτη άποψη για το τι μπορεί να υπάρχει εκεί πίσω.
Μια σημαντική παράμετρος για το συμπέρασμα μου αυτό ήταν δύο γεγονότα αδιαμφισβήτητα και "άτακτα".
α) Η ύπαρξη της Δανίας και
β) Ο Αγιαξ ή AJAX ή ΑΙΑΣ οΤελαμώνιος
Η ίδια η Δανία σε όλες τις γλώσσες είναι η χώρα των Δαναών ή το σήμα, ο οίκος των Δαναών.
Ο δε Αίας τοπικός ήρωας στην Ολλανδία εξού και η αναπαράσταση του ως υπερανθρώπου στις γνωστές διαφημίσεις και η γνωστή ομάδα.Όμως ποτέ μα ποτέ ο Αίας δεν πήγε προς την Ολλανδία να μείνει εκεί.Σκοτώθηκε κατά τον Τρωικό πόλεμο τις τελευταίες ημέρες του πολέμου.Και στην Ολλανδία πότε πήγε;Γιατί τον τιμούν ως ήρωα;Πρόκειται περί ηλιθίων η λάθους.
Τίποτα από όλα αυτά φίλοι μου που θα ταίριαζαν γάντι στην κατεστημένη ιστορία.Η αλήθεια είναι άλλη.
Την μακρινή εκείνη εποχή οι τόποι είχαν διαφορετικά ονόματα.Ελλάδα ήταν η ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.Η ευρύτερη περιοχή της σημερινής Σκανδιναβίας και Βαλτικής ήταν η Θεσσαλία και εκεί υπήρχε η αρχαία Ιωλκός όπως και το Βουνό Πήλιο με τους κενταύρους,που πετούσαν έλατα στον πόλεμο γιατί στο δικό μας έλατα δεν υπάρχουν.Εκεί ζούσαν οι Μίνυες οι γιοι του Αιόλου.Αυτή ήταν η πρώτη γη που ήρθαν.
Όπως περιγράφεται η εποχή από τα διάφορα λιγοστά συνγράμματα εκεί την εποχή στην γη μας υπάρχει η κίτρινη και η μαύρη φυλή σε μικρούς αριθμούς σε σχέση με σήμερα μια σειρά από όντα με περίεργες σε εμάς εμφανίσεις και οι Έλληνες,όπως όλοι αυτοαποκαλούνται.Όλα τα υπόλοιπα είναι κατοπινά κατασκευάσματα.Ωφείλω εδώ να πω ότι οι Έλληνες δεν θεωρούν τους εαυτούς τους γηγενείς μια και αναφέρονται πάντα σε ένα περιορισμένο παρελθόν και χαρακτηρίζουν τα προαναφερόμενα όντα ως γηγενείς(γενημένους στην γη).Άρα αυτοί είναι αλλογενείς.
Η μετάβαση στην "Ελλάδα".
Συνεχίζεται

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Μια πρώτη αποτίμηση (μέρος Α)

Όταν ξεκίνησα αυτό το ιστολόγιο ειλικρινά δεν περίμενα να γράψω αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι.Θεώρησα,όπως λίγο πολύ όλοι ότι η ιστορία μας είναι παλαιότερη των κατεστημένων χρονολογήσεων και ότι ίσως μια πιο ενδελεχής έρευνα να έδινε κάποια αποτελέσματα.Όπως μπορεί κάποιος να δει στην δεξιά πλευρά του ιστολογίου η πρώτη προσπάθεια ξεκίνησε για την εξερεύνηση της Ιλιάδας και της Οδύσσειας.Όμως στην πορεία χωρίς να το καταλάβω ξεστράτησε στην αργοναυτική εκστρατεία μια και τα δύο θέματα είναι άρηκτα δεμένα με κοινά πρόσωπα κοινούς τόπους αλλά και κοινή-κοντινή χρονολόγηση.
Η δαιδαλώδης διαδρομή των τόπων των ονομάτων και των σχέσεων,χωρίς ακόμη να έχω φωτίσει πολλές πλευρές τους άρχισε να μου δίνει "περίεργα" αποτελέσματα.Αυτά που αν ήταν μαθηματικά θα τα είχα αποκλείσει,όπως έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι,γιατί η κοινή λογική,που χτίστηκε από κοινές παραδοχές δεν τα αποδέχεται.
Ας δούμε μερικές από αυτές:
Όλοι ξέρουμε που βρίσκεται η Τροία,η Κρήτη, η Ιθάκη,η Σπάρτη,το Αργος,η Βοιωτία,η Ιωλκός.
Όλοι ξέρουμε που βρίσκεται η Ελλάδα.
Όλοι ξέρουμε ¨η ξέραμε μέχρι το προηγούμενο σημείωμα μου ότι ο Βορράς είναι Βορράς, η Ανατολή Ανατολή,η Δύση Δύση και ο Νότος Νότος.
Όμως φίλοι μου όλα όσα ξέρουμε και ξέραμε δεν ισχύουν.
Επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό που λέω είναι δύσκολα αποδεκτό από τον καθένα,ακόμη και εγώ έκανα μέρες να το δεχτώ,άλλωστε αυτό το νόημα είχε η προσπάθειά μου να διακόψω το ιστολόγιο, θα κάνω μια μικρή υποχρεωτική πιστέψτε με εισαγωγή έτσι ώστε όλα να γίνουν πιο ξεκάθαρα.
Θέλω εδώ να τονίσω ότι ακόμη δεν είμαι σε θέση να έχω πλήρεις αποδείξεις,ίσως αυτό να είναι αδύνατον αλλά ενδείξεις που όμως μοιάζουν πιο λογικές από τις καθιερωμένες ιστορίες ή μάλλον αποσιωπήσεις.
Σκεφτείτε λοιπόν ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν δεκάδες στοιχεία που κανείς δεν μπορεί να κατατάξει πουθενά ¨λογικά" και ετσι ή τα αγνοεί ή τα αποσιωπεί μέχρι να ξεχαστούν.Τι εννοώ:
α) Πως είναι δυνατόν για παράδειγμα οι Αϊνού στην Ιαπωνία να είναι λευκοί,πρώτοι κάτοικοι της χώρας πριν τους "κινεζικής" καταγωγής γνωστούς μας κατοίκους;Γιατί τα αρχαία τοπονύμια στην χώρα τους που ακόμη υπάρχουν καμουφλαρισμένα κάτω από τις αλοιώσεις, είναι τόσο μα τόσο ελληνικά;
β)Πως είναι δυνατόν στις Φιλλιπίνες π.χ να υπάρχουν τόσες ελληνικές λέξεις στις διάφορες διαλέκτους τους ,όχι μόνο αυτές που υπάρχουν στην Ισπανική ή Αγγλική αλλά και άλλες που δεν υπάρχουν, και που είναι παράλογο να υπάρχουν εκεί;πχ την λέξη "Αγαπητά" μια μοναδική ελληνική λέξη που την συναντάς με την ίδια ακριβώς σημασία ή τα αρχαιοελληνικά ονόματα όπως Φιλήμων για παράδειγμα.
γ)Πως ειναι δυνατόν οι παραδοσιακές φορεσιές των "ντόπιων" στην Νότια Αμερική να μοιάζουν τόσο καταπληκτικά στις ελληνικές,περισσότερο μάλιστα στις Θρακιώτικες,αυτό κρατήστε το για αργότερα.
δ)Γιατί μια ολόκληρη φυλή στην Ν.Αμερική (Αραουκάνοι) δηλώνει απόγονοιτων Σπαρτιατών;
ε)Γιατί υπάρχουν εκατοντάδες ελληνικά ίχνη σε όλη την Ν.Αμερική τόσο που να δηλώνουν οι αρχαιολόγοι των περιοχών αυτών ότι οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι κάτοικοί της;
στ)Γιατί υπάρχουν δεκάδες τοπονύμια ελληνικά στην Σκανδιναβική χερσόνησο και την γύρω περιοχή τόσο που να δηλώνει ο Ιταλός καθηγητής Φίλιππος Βίνσι ότι ο τρωικός πόλεμος έγινε εκεί;
ζ)Γιατί ο Αινείας φεύγοντας από την Τροία έφτασε στην περιοχή της κατοπινής Καρχηδόνας;πως βρέθηκε εκεί και τόσο νότια έξω και πέρα από κάθε λογική;
η)Γιατί οι Έλληνες είχαν τις πόλεις κράτη και έκαναν συνεχείς πολέμους μεταξύ τους;
θ)Γιατί οι Έλληνες είναι "από την φύση τους" ναυτικός λαός και αυτό τους παρακινούσε και παρακινεί να ταξιδεύουν στα πέρατα της γης πέρα από κάθε λογική;
ι)Που βρέθηκαν οι ναυτικοί χάρτες που είχε μαζί του ο Κολόμβος;
ια)Ποιός χαρτογράφησε την Αμερική και την ονόμασε έτσι όπως αποδεικνύεται από το χάρτη που πρόσφατα βγήκε στο διαδίκτυο και που χρονολογείται πριν το ταξίδι του Κολόμβου,
ιβ)Γιατί κρατήθηκε κρυφός για 100 χρόνια και γιατί ξανακρύφτηκε στην βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Γερουσίας και αποσύρθηκαν όλες οι εικόνες του από το Διαδίκτυο;
ιγ)Γιατί η Ν.Αμερική βρίθει ελληνικών τοπονυμίων και πως βρέθηκαν εκεί;
ιδ)Γιατί υπάρχουν ενδείξεις για την "μαύρη"Αθηνά;
ιε)Γιατί έγινε το φράγμα του Ασσουάν;
Θα μπορούσα να προσθέσω δεκάδες ακόμη ερωτήματα αλλά νομίζω ότι σίγουρα τώρα πια έχετε και εσείς προσθέσει τα δικά σας και έχετε αντιληφθεί ένα πλέγμα πάγκόσμιων ερωτηματικών που δεν έχουν βρει ακόμη απάντηση.Ίσως τώρα το σημαντικότερο ερώτημα:
ιστ)Γιατί στους λαούς της Ν.Αμερικής υπάρχει η ανάμνηση "αυτών" που έφυγαν;Ποιοι ήταν και που πήγαν;
Θα έπρεπε λοιπόν η πραγματική ιστορία να ταχτοποιήσει όλα αυτά τα ζητήματα χωρίς αποσιωπήσεις και χωρίς αποκλεισμούς λογω του "μη παραδεχτού".Για παράδειγμα διαβάζοντας την εργασία του αστρονόμου κ. Χασάπη είδα ότι απέκλεισε στην χρονολόγησή του το έτος 11835πχ ώς έτος της αργοναυτικής γιατί όπως δηλώνει δεν είναι δυνατόν να έχει τότε συμβεί.Αλλά γιατί;Γιατί όχι το 22404 πχ ποιος το αποκλείει;Από πότε είμαστε σίγουροι για το παρελθόν όταν όλες μας οι γνώσεις δεν είναι τίποτε άλλο από θεωρίες που στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε πεποιθήσεις;Δεστε για παράδειγμα τις χρονολογήσεις.Ακόμη και αυτές με τον C14 δίνουν δύο χρονολογήσεις που η μία,η πιο μακρινή,αποκλείεται λόγω πεποιθήσεων.
Συνεχίζεται.....

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ

Το ποιο δύσκολο από όλα είναι να νικήσεις την συνήθεια.Ένας τοίχος, ο τοίχος της συνήθειας, υψώνεται μεταξύ της αλήθειας και του φαινομενικά σωστά.Αυτό το συναντώ συνεχώς από τότε που μπήκα σε αυτό το ταξίδι.Αφορμή για το σημείωμα μια μικρή φρασούλα τόσο περίεργη και ακατανόητη που βέβαια όλοι την προσπέρασαν είτε χωρίς να την σκεφτούν είτε φοβούμενοι να την αγγίξουν.Τα κείμενα από τα αργοναυτικά του Απολλώνιου του Ρόδιου.Η φρασούλα αυτή είναι:
"ύψι νηός" ή πιο κάτω "Ύψοθι νηός".Πως είπατε; το "καράβι" το σηκώσανε στον αέρα;Τι είδους "καράβι" είναι αυτό που σηκώνεται στον αέρα;
Άλλη φρασούλα :
"Ηέλιος μεν άπωθεν ερεμνήν δύετο γαίαν εσπερίων νεάτας υπέρ άκριας Αιθιοπήων"
Πως είπατε; ο Ήλιος δύει στην Αφρική;Αν η Αφρική είναι δυτικά τότε ανατολική τι είναι;Πάντως όχι ο τωρινός εύξεινος πόντος και η Αζοφική Θάλασσα.
Ας υποθέσουμε όμως ότι αποδεχόμαστε την υπόθεση(θεός φυλάξη-φτου,φτου,φτου) των κάποιων ερευνητών ότι οι Αργοναύτες πήγαν στην Ν.Αμερική(ούτε να το σκέφτεστε φτου φτου φτου)τότε προκύπτει το εξής πρόβλημα.Η Αφρική είναι δίπλα μας αλλά σε λάθος θέση.Είναι ανατολικά και όχι δυτικά.Τότε τι κάνουμε;Μήπως υπήρχε κάποια άλλη ήπειρο στα ανατολικά της Αφρικής; μήπως....
Για να μην σας κουράζω αν και σήμερα είμαι σε καλή διάθεση για γρίφους το πρόβλημα είναι απλό.Πάρτε μια γήινη σφαίρα στα χέρια σας και αφού βεβαιωθείτε ότι κοιτάτε το βόρειο ημισφαίριο αναποδογυρίστε την και τότε ω του θαύματος η Αφρική θα έρθει δυτικά της Ν.Αμερικής.
Καλή σας νύχτα