Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

O Φάρος της Αλεξάνδρειας

Για όσους διαβάσουν το σύνολο των άρθρων γίνεται φανερό ότι σε καμιά περίπτωση δεν στέκει η θεωρία της διεξαγωγής του Τρωικού πολέμου το 1300 πχ αλλά αυτή που έχουμε ορίσει γύρω στα 11790 πχ. Ένα ακόμη στοιχείο έρχεται να προστεθεί σε αυτά που ήδη έχω πει.Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας.
Η ύπαρξη του Φάρου είναι δεδομένη.Τώρα για το ποιος τον κατασκεύασε ας κρατήσουμε και μια επιφύλαξη.Ποιο όμως είναι το ενδιαφέρον για εμάς!Ότι κατασκευάστηκε γύρω στο 2100 πχ.
Γιατί είναι ενδιαφέρον; Γιατί είναι πριν την υποτιθέμενη διεξαγωγή του Τρωικού πολέμου.Αν ακόμη δεν καταλάβατε σας υπενθυμίζω ότι ο Μενέλαος,ΟΔΥΣΣΕΙΑ Δ΄, ξέμεινε πάνω στο νησάκι για πολλές ημέρες.Έτσι προκύπτουν τα ερωτήματα:
α)Γιατί ο Μενέλαος και κατ' Επέκταση ο Όμηρος δεν είδε τον φάρο;
Προφανώς γιατί δεν υπήρχε ακόμη θα μου απαντούσατε.Σωστά ο Φάρος δεν υπήρχε ακόμη γιατί ο Μενέλαος πέρασε 9690 χρόνια πριν.
β)Είναι δυνατόν ο Όμηρος να έζησε το 700 ή 600 πχ;
ΟΧΙ.Γιατί; Διότι φίλοι μου όταν δεν αναφέρεις μία κατασκευή που υπάρχει στην εποχή σου ,μια και ο Φάρος υπήρχε μέχρι το 300 πχ, και 1500 χρόνια πριν σημαίνει ότι απλά δεν είσαι σε αυτήν την εποχή.Ο Όμηρος λοιπόν έζησε πριν το 2100 πχ και πολύ πριν βέβαια γι' αυτό και δεν γνωρίζει ούτε τις πυραμίδες ούτε τους Φαραώ ούτε και τον Φάρο της Αλεξάνδρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: