Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Η Κίρκη, ο Αχέροντας και ο Όμηρος των τυφλών και άλλων ...κλινικών περιπτώσεων

Αγαπητοί φίλοι
Λυπάμαι που γίνομαι κυνικός ενίοτε αλλά είναι "να βγαίνεις από τα ρούχα σου" με τους κάθε λογής ειδικούς που επιμένουν να εθελοτυφλούν αλλά και τους κάθε λογής ημιμαθείς που θέλουν να δρέψουν και αυτοί κάποιες δάφνες και τρέχουν να βάλουν τα ονόματά τους δίπλα σε εκείνων που όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζουν την γνωστή κατεστημένη γελοιότητα περί ομηρικής γεωγραφίας που χιλιάδες φορές έχω καταρρίψει. Αλλά βλέπετε εγώ δεν είμαι πανεπιστημιακός για να είμαι μέλος του συναφιού τους και φυσικά να ελέγχομαι ποικιλοτρόπος είμαι ανεξάρτητος ερευνητής και ενώ αυτό μου δίνει την δυνατότητα να ερευνώ ελεύθερα δεν μου δίνει πρόσβαση στο ευρύ κοινό που συνεχίζουν να το ταΐζουν με σκουπίδια.
Πριν σας πω το τελευταίο που ανακάλυψα ψάχνοντας στο διαδίκτυο θα ήθελα να προσθέσω ακόμη ένα τρανταχτο στοιχείο που δείχνει την τυφλότητα όλων όσων ψάχνουν την ομηρική γεωγραφία ή και την σκοπιμότητά τους. Όπως ξέρετε ο Οδυσσέας μέσα στην αναζήτησή του πέρασε και από το νησί της Κίρκης. Εκεί μετά την πρώτη "παρεξήγηση" του δόθηκε η πληροφορία ότι για να πάει στην πατρίδα του θα πρέπει να πάει στην είσοδο του Άδη κα να ρωτήσει τον μάντη Τειρεσία για το πως θα γυρίσει πίσω. Σωστά; Αυτό περιγράφεται στην Οδύσσεια, ραψωδία λ, την γνωστή και ως Νέκυια. Ελπίζω βέβαια ότι πάνω στο μένος τους δεν θα αμφισβητήσουν και αυτά!
Συνεχίζω λοιπόν την εξιστόρηση. Ο Οδυσσέας φτάνει στον Αχέροντα μαθαίνει τις πληροφορίες που θέλει από τον Τειρεσία και στην συνέχεια γυρίζει στο νησί της Κίρκης. Σωστά; Ρωτάω γιατί όταν στο τέλος το συμπέρασμα δεν αρέσει αρχίζουν το "να δούμε αν είναι έτσι" και το "δεν είμαι σίγουρος" και άλλες τέτοιες γνωστές εκφράσεις που προδίδουν και την αμηχανία τους αλλά και την πείσμωνα διάθεσή τους να μην με δικαιώσουν!
Αφού λοιπόν είδαμε και συμφωνήσαμε ότι το ταξίδι του Οδυσσέα ήταν νησί Κίρκης-Αχέροντας-νησί Κίρκης για να δούμε και ποιος χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Μην βιάζεστε.
Το που είναι το νησί της Κίρκης δεν έχουνε συμφωνήσει ακόμη. Ο γνωστός Κακριδής, αυτός που έλεγε να συνεχίσουμε να λέμε ψέμματα για την Οδύσσεια γιατί είν αι ωραία ιστορία, παίρνει την θέση ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν και ότι ο Όμηρος περιέγραφε φανταστικά μέρη, με λεπτομέρεια φωτογραφικού φακού βέβαια αλλά φανταστικά. Έτσι δεν μπήκε στον κόπο να μας φανερώσει την άγνοιά του. Άλλοι το τοποθέτησαν στην Ιταλία και άλλοι στην Κροατία. Βέβαια κανείς δεν μας είπε πως αμέσως μετά περνά τις Ηράκλειες στήλες; Γεωγραφικά δεν συνάδει άσε που λογικά δεν συνάδει μια και ή το νησί, σύμφωνα πάντα με την δική τους λογική, βρίσκεται έξω από τις Ηράκλειες στήλες οπότε μπήκε μέσα στην Μεσόγειο για να επιστρέψει ή απλά ο Οδυσσέας ως γνωστός ηλίθιος πηγαινοερχόταν στην Μεσόγειο και τον Ατλαντικό έτσι χωρίς να ξέρει που πηγαίνει με την ελπίδα κάποτε να συναντήσει το νησί του μπροστά του τυχαία και να πηδήξει επάνω να σωθεί. Υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή ότι απλά είναι άσχετοι και μας γεμίζουν με χοντροειδή ψέμματα για να καλύψουν τα προηγούμενα.
Επειδή έχω απαντήσει πολλάκις στα ερωτήματα αυτά συνεχίζω. Αν δεχτούμε ότι το νησί της Κίρκης ήταν κάπου στην Μεσόγειο είτε έξω από αυτήν τότε η παράνοια μεγαλώνει επικίνδυνα. Προσέξτε τον συλλογισμό μου. Ο Οδυσσέας φεύγει απ.ό το νησί της Κίρκης και πάει στον Αχέροντα. Σωστά; Σωστά! Ο Αχέροντας όμως βρίσκεται σύμφωνα με όλους αυτούς στην Θεσπρωτία. Σωστά; Σωστά. Η Θεσπρωτία όμως για κακή τους τύχη βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την Λευκάδα δηλαδή πολύ κοντά στο υποτιθέμενο νησί του Οδυσσέα.
 Είναι μάλιστα απίθανο αν όχι αδύνατο να μην την διακρίνεις στην προσπάθεια να φτάσεις στην ακτή. Άρα όποιος πάει εκεί μπορεί να δει την Λευκάδα αλλά και όλοι όσοι ξέρουν τον τόπο, πχ. η Κίρκη που τους έστειλε, μπορεί να τους πει ότι αντί να ψάχνει τον Άδη ακριβώς δίπλα είναι η Ιθάκη. ΌΧΙ! Αυτό που όλοι περιμένουμε να κάνει κάθε λογικός άνθρωπος για τους ήρωες του Ομήρου είναι αδιανόητο σύμφωνα με τους ειδικούς. Όλοι είναι αρκούντως ηλίθιοι σύμφωναμε τους ειδικούς. Έτσι λοιπόν ο θαλασσόλυκος Οδυσσέας ξαναπερνά δίπλα από το σπίτι του δεν το αναγνωρίζει και γυρίζει πίσω στο νησί της Κίρκης.
Το περίεργο είναι ότι αυτός ο τόσο ανίκανος ναυτικός το νησί της Κίρκης, που βρίσκεται πολύ μακριά από την ακτή της Θεσπρωτίας, δεν το χάνει. Απ' ότι φαίνεται το μόνο που έχανε ήταν το νησί του.
Αν όλα αυτά δεν αποτελούν από μόνα τους ενδείξεις μιας κλινικής περίπτωσης τότε τι να πω! Ίσως θα πρέπει να με κοιτάξει εμένα κάποιος ειδικός.
Κλείνω το άρθρο μου αυτό με κάποιον ακόμη "ειδικό" που φυλοδοξεί να λύσει τον ομηρικό μύθο. Λέγεται Μιχάλης Δ.Δερμιτζάκης και είναι Επίτιμος-Ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας. Ο εν λόγω κύριος καθηγητής αρχίζει την έρευνά του σε άρθρο του σε επιστημονικό περιοδικό του πανεπιστημίου Αθηνών λέγοντας κατά λέξη "Εμείς ξεκινάμε από το γεγονός ότι η Οδύσσεια δεν είναι ένα απολύτως αξιόπιστο ταξι­διωτικό χρονικό.". Ο κύριος λοιπόν καθηγητής με την δήλωσή του αυτή από την μια μπορεί να ακυρώσει κάθε προσπάθεια έρευνας, πλην φυσικά της δικής του, μια και θα ονομάσει τους άλλους ψευδολόγους αφού η Οδύσσεια είναι εν μέρη ή στο σύνολο της φανταστική και από την άλλη κάθε προβληματισμό κάθε δυσκολία θα την αντιμετωπίσει με το γνωστό "όλα είναι ψέμματα" οπότε και δεν θα χρειαστεί να τα ερευνήσει! Δυστυχώς φίλοι μου δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Η πλύση εγκεφάλου είναι τέτοια που κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει. Αισθάνομαι πολλές φορές ότι παλεύω μόνος μου και όπως ξέρετε ένα πράγμα σ' αυτόν τον κόσμο είναι ανίκητο.....
Καλή σας ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: