Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Μια διδακτική είδηση

Αγαπητοί αναγνώστες
Είναι ανακουφιστικό να διαβάζεις ότι αυτά που υποθέτεις, πιστεύεις, προπαγανδίζεις ή καταγγέλεις είναι πραγματικά και δεν είναι γεννήματα της φαντασίας σου. Γιατί αυτός είναι πραγματικός σου εχθρός όταν έρχεσαι σε σύγκρουση με το κατεστημένο ο εαυτός σου. Οι άλλοι σε αγνοούν ή σε χλευάζουν και εσύ κάθεσαι και αναρωτιέσαι όχι αν αξίζει όλο αυτό αλλά αν στέκεσαι καλά στα μυαλά σου όταν είσαι μόνς απέναντι σε όλους. Να όμως που έρχονται κάποιες "μικρές", για πολλούς, ειδήσεις που σου δίνουν μια ανάσα, ένα χέρι βοηθείας.
Διαβάζω λοιπόν σήμερα (25/4/2017) στο "Εθνος" την είδηση για τον καθηγητή της μοριακής βιολογίας του πανεπιστημίου του Καέν κ. Σεραλινί που από την στιγμή που μέσα από τις έρευνές του βρήκε τεράστιο τοξικό κίνδυνο από παράγοντες όπως είναι τα ζιζανιοκτόνα ή τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και μάλιστα κατανόμασε εταιρείες όπως η Mosanto ως υπεύθυνες γι' αυτό δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο. Οι πληρωμένες γραφίδες των "έγκριτων συναδέλφων" του τον κατηγόρησαν για ανεπάρκεια και προσπαθούν να μηδενίσουν την χρήση από άλλους των συμπερασμάτων του (εκεί παίζεται το παιχνίδι) ως έγκυρο εργαλείο και σημείο αναφοράς.
Παρ' όλα αυτά κλήθηκε στην Αθήνα για μια διάλεξη που οργανώθηκε από το Χαροκόπειο και το αντίστοιχο τμήμα Βιοτεχνολογίας και Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσαλίας (πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Τοξικολογίας) και μάλιστα ο καθηγητής κ. Δημ. Κουρέτας, που μάλιστα ήταν και κριτής του άρθρου του (πολύ σημαντικό αυτό) επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι επιστήμονες(προφανώς όσοι λένε αλήθειες διαφορετικές από αυτές των εταιρειών) υφίστανται "μπούλινγκ" από μεγάλα συμφέροντα.
Ποιος ξέρει ίσως κάποτε να ξημερώσει στον κόσμο αλλά "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ".
Καληνύχτα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: