Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ανατροπή των Πόλων-Η επιβεβαίωση

Αγαπητοί φίλοι
Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην ανατροπή των πόλων που συνέβη πριν από χιλιάδες χρόνια και ήταν η αιτία να γεννηθεί η τελευταία περίοδος των παγετώνων. Μέχρι τώρα όμως τα στοιχεία ήταν δυσνόητα για τους πολλούς, και για μένα στην αρχή, πιστέψτε με, και αυτό δημιουργούσε μια αμφιβολία μέσα σας. Ήρθε όμως η ώρα να σας δώσω το απόλυτο στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και να γίνει κατανοητό από όλους. Νομίζω ότι είναι η στιγμή που πρέπει να την ζήσετε μια και είναι μοναδική.
Ιλιάδα 18 484-487
Πληϊάδας θ᾽ Ὑάδας τε τό τε σθένος Ὠρίωνος
Ἄρκτόν θ᾽, ἣν καὶ Ἄμαξαν ἐπίκλησιν καλέουσιν,
ἥ τ᾽ αὐτοῦ στρέφεται καί τ᾽ Ὠρίωνα δοκεύει,
οἴη δ᾽ ἄμμορός ἐστι λοετρῶν Ὠκεανοῖο.
(οι επισημάνσεις δικές μου)
"
Στις 4 αυτές γραμμούλες έχουμε μια βόμβα μεγατόνων ή μάλλον την επιβεβαίωσή της. Αρχίζω ένα-ένα τα στοιχεία.
1) Η Μ. Άρκτος είναι αειφανής. Δηλαδή είναι κοντά στον Β. Πόλο και φαίνεται από παντού καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας στο Β. ημισφαίριο(οἴη δ᾽ ἄμμορός ἐστι λοετρῶν Ὠκεανοῖο)
2) Η Μ. Άρκτος στρέφεται και δοκεύει τον Ωρίωνα. Το δοκεύει σημαίνει κάτι σαν παραμονεύει ή πιο απλά κρύβεται όταν αυτός εμφανίζεται και περιμένει να φύγει για να εμφανιστεί.
Αυτή η πανέμορφη εικόνα δίνει ακριβώς το τι συμβαίνει στον ουρανό του Ν.Πόλου κάποια εποχή του χρόνου. Φέτος για παράδειγμα στις 2 Μαΐου γύρω στις 17:00 αρχίζει ένα παιχνίδι στον ορίζοντα. Η Μ.Άρκτος αρχίζει δειλά-δειλά να κάνει την εμφάνισή της. Στις 19:55 και οι δύο αστερισμοί φαίνονται στο ορίζοντα όμως με αντίστροφη πορεία. Ο Ωρίωνας πηγαίνει να κρυφτεί και η Μ.Άρκτος εμφανίζεται πλήρης. Το κρυφτό αυτό συνεχίζεται μέχρι τις 21:15 όπου και κρύβεται εντελώς ο Ωρίωνας αφήνοντας μόνη την Μ.Άρκτο.
Αυτό το μοναδικό "κρυφτό" συμβαίνει μόνο στο Ν.ημισφαίριο μια και στο Βόρειο η Μ.Άρκτος είναι αειφανής.
Το συμπέρασμα βγαίνει μόνο του. Ο Όμηρος δεν μπορεί να ζει στο Βόρειο ημισφαίριο και να περιγράφει τον ουρανό του Νοτίου ημισφαιρίου. Επειδή λοιπόν αποδεικνύω με στοιχεία ότι έζησε σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Βόρειο ημισφαίριο αυτό σημαίνει ότι τότε το σημερινό Βόρειο ημισφαίριο ήταν Νότιον και η ανατροπή των πόλων είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
Σας παραθέτω και δύο εικόνες για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε αστρονομικά προγράμματα:


Παυσανίας
   Συμπλήρωση
Σε ακόμη νοτιότερα πλάτη και γυρνώντας στο 1540 πχ που αντιπροσωπεύει τον ουρανό του 14420, με την προϋπόθεση πάντα της ανατροπής των πόλων, έχουμε ευκρινέστερη εικόνα του κρυφτού ανάμεσα στην Μ.Άρκτο και τον Ωρίωνα. Δείτε λοιπόν μια εικόνα από το ίδιο πρόγραμμα (Kstar)
 Όπως βλέπετε ο Rigel στα αριστερά μόλις δύει ενώ η Μ.Άρκτος,δεξιά, μόλις έχει ανατείλει στον ορίζοντα. Η προσομοίωση αφορά την πόλη του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.