Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Αργοναυτικά-η επεξήγηση

Αγαπητοί αναγνώστες
ως επεξήγηση των προηγούμενων αναρτήσεων, το γιατί δηλαδή τις έκανα, είναι το σημείωμα αυτό που διαβάζετε.
Όπως είδατε στον χάρτη που προηγήθηκε το ταξίδι των Αργοναυτών είναι όχι μόνο επικό αλλά ταυτόχρονα δείκτης για το είδος του πολιτισμού που χάθηκε από την ανατροπή των πόλων αλλά και την εισβολή στον πλανήτη(θα την παρουσιάσω σε επόμενο άρθρο όπως και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα).
Όσοι μπήκατε στην διαδικασία να μεγεθύνετε τον χάρτη θα είδατε ότι οι Αργοναύτες ξεκίνησαν από την Πολωνία, διέσχισαν πότε μέσα από ποτάμια και πότε πέφτοντας στην θάλασσα, ακολουθώντας παράλια ρεύματα,ολόκληρη την Αμερικανική ήπειρο, από τον Βορρά ως τον Νότο (που τότε ήταν ανάποδα) και περνώντας πάνω από την Ανταρκτική, μετατρέποντας την Αργώ σε ένα είδος ελκήθρου, πέρασαν στην Ν.Ζηλανδία, το Μεξικό και από τον Βερίγγειο πορθμό πέρασαν τελικά στις ακτές του Καναδά.
Αυτό το τεράστιο σε μέγεθος ταξίδι είναι και σήμερα αδιανόητο ως αδύνατο να γίνει και μάλιστα στους χρόνους που αναφέρονται. Παράλληλα η δυνατότητα ενός πλοίου να ταξιδεύει σε ποτάμια και θάλασσες με την ίδια ευκολία προβληματίζει. Το πλοίο αυτό δεν θα μπορούσε να είναι με καρίνα γιατί τότε θα είχε θέμα στα ποτάμια. Ταυτόχρονα οι 50 Αργοναύτες δηλώνουν ότι δεν επρόκειτο για βαρκάκι αλλά για μεγάλο πλοίο. Ποιες άραγε ήταν οι γνώσεις του στην ναυπηγική ώστε να καταφέρνουν αυτό το θαύμα;
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να μελετηθούν και να βρεθούν όταν οι "ειδικοί" ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους. Εκείνο όμως που είναι σίγουρο είναι ότι πρέπει να φύγει από την ζώνη του λυκόφωτος και να κατακτήσει περίοπτη θέση στην παγκόσμια ιστορία.
Παυσανίας     

1 σχόλιο:

fwtis είπε...

Πολυ ενδιαφεροντα