Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ένας πρώτος απολογισμός-Ένας νέος κύκλος δημοσιεύσεων

Αγαπητοί αναγνώστες
Γράφω σε αυτό το ιστολόγιο εδώ και πολλά χρόνια προσπαθώντας να σας ενημερώνω για οτιδήποτε  πέφτει στην αντίληψή μου και δεν έχει ειπωθεί από άλλους.  Έχω πει και έχω γράψει πολλά. Κάποια από αυτά στην αρχή ήταν λάθος, μια και είχα και μερική άγνοια των πραγματικών γεγονότων αλλά και ταυτιζόμουν με κοινές πεποιθήσεις που αποδείχθηκαν "αδειανά πουκάμισα".
Συνέχισα όμως με πραγματικές αποκαλύψεις. Παρ' όλα αυτά ποτέ δεν μου δόθηκε η εντύπωση ότι εγώ και εσείς είχαμε μια 100% επικοινωνία. Έμενε μετά από κάθε άρθρο μια πικρή γεύση ότι ή δεν έγινα κατανοητός ή ότι τα γεγονότα που για μένα θεωρούνταν γνωστά ήταν άγνωστα, στο μεγαλύτερο μέρος τους στο ευρύ κοινό.
Αποφάσισα λοιπόν να μπω στην διαδικασία για μια σειρά από άρθρα σε συνέχειες να παρουσιάσω τόσο την Αργοναυτική εκστρατεία όσο και τον Τρωικό πόλεμο, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσω να κατανοήσουμε την σημασία των δύο αυτών κειμένων τόσο όσο ιστορική παρακαταθήκη όσο και ως πυξίδα για το σήμερα. 
Από αύριο λοιπόν θα ξεκινήσω με τα Αργοναυτικά ελπίζοντας ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής θα σας έχω κάνει κατά τι σοφότερους.
Εις αύριον λοιπόν τα σπουδαία.
Φιλικά Παυσανίας

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Δέν γνωρίζω για άλλους εγώ όμως σε διαβάζω και με τα γραφόμενά σου αντιλήφθηκα ότι η παρότρυνση σε κάποιον που παράγει έργο είναι σημαντικός παράγων ...
Στο εξής θα κάνω αισθητή την παρουσία μου, σαν αναγνώστης, συχνότερα ...
Είσαι αποκαλυπτικότατος, εξαίρετος ερευνητής και πάνω από όλα θιασώτης της ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ και εγκρατής, πράγματα που εκτίμησα ιδιαιτέρως ...
Συνέχισε ακάθεκτος ! Γράφε την παρακαταθήκη της σκέψης σου και αυτή θα πιάσει τόπο εκεί που πρέπει ...

Αθηναίος είπε...

Περιμένουμε όπως πάντα με μεγάλο φίλε Παυσανία

Pausanias είπε...

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Ταυτόχρονα θέλω να πω ότι είμαι καθηλωμένος στο κρεβάτι λόγω ενός κολικού. Οπότε λίγη υπομονή.