Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ομηρικά έπη ή καταπίνοντας την κάμηλο

Αγαπητοί αναγνώστες
Χρόνια τώρα σας αναφέρω δεκάδες μικρά ή μεγάλα λάθη των ειδικών σε ότι αφορά την αρχαία ελληνική γραμματεία και τα συν αυτώ. Λάθη που ξεκινούν από την χρονολόγηση και καταλήγουν στην γεωγράφιση τους. Σε όλα αυτά φαίνεται καθαρά ότι οι λεγόμενοι ειδικοί είναι σε μια λανθάνουσα κατάσταση που τις περισσότερες φορές ξεπερνά τα όποια αναμενόμενα όρια λάθους μέχρι του σημείου να πιστεύεις ότι  κάτι δεν πάει καλά στο εσωτερικό του τριχωτού της κεφαλής.
Κάθε φορά όμως όλα αυτά φαίνονται ότι είναι μακριά από την καινούργια πραγματικότητα που είναι τόσο εξοργιστικά εξοργιστική που μένεις αποσβολωμένος από το μέγεθος της.
Το καινούργιο στοιχείο, όπως συνήθως συμβαίνει, είναι μπροστά στα μάτια μας και μόνο τυχαία το βλέπεις μια και φρόντισαν να το κρύψουν κάνοντάς το πολύ φανερό. Έτσι κανείς δεν αναρωτιέται αν όλα όσα έντονα και μαζικά υποστηρίζουν, μπροστά στα μάτια μας, μπορεί να είναι λάθος. Ποιο είναι αυτό; Θα το δούμε αμέσως.
Όπως γνωρίζουμε ο Όμηρος έγραψε από τα σωζώμενα έπη, λέω σωζώμενα γιατί από την Ιλιάδα την Β' ραψωδία λείπουν κάποιοι στίχοι όπως έχω αποδείξει παλαιότερα, 27803 στίχους. Πέρα από τις λοιπές ανοησίες περί εξάμετρων κλπ η μεγάλη πατάτα είναι στην γλώσσα τους. Προσέξτε λοιπόν την πατάτα. Ο Όμηρος έκατσε και έφτιαξε μόνος του μια τέλεια τεχνητή γλώσσα για να γράψει στην συνέχεια σε αυτήν τα έπη του έτσι ώστε να μην τα καταλαβαίνει τελείως κανένας.
Ξαναδείτε το! Μέσα σε 200 χρόνια, τόσα υποτίθεται πέρασαν από την υιοθέτηση των υποτιθέμενων φοινικικών, ο Όμηρος όχι μόνο υιοθέτησε την νέα γλώσσα αλλά έφτιαξε και μία δικιά του, έτσι για να βρίσκεται γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί, και αφού την τελειοποίησε μεταξύ τυρού και αχλαδιού μια μέρα που δεν έπαιζε ζατρίκιον γιατί έχασαν ένα πούλι, έκατσε και έγραψε στην νέα αυτή γλώσσα και όχι στην μητρική του με σκοπό να μην την καταλάβουν όλοι για να εκτιμήσουν το έργο του. Είχε βλέπετε ένα πρόβλημα κατωτερότητας και δεν του άρεσαν οι πολλοί θαυμαστές.
Αυτά λοιπόν τα ωραία και χαρωπά πιστεύουν όλοι του κόσμου οι ειδικοί και κάπως έτσι αναρρηχούνται στην κορυφή.
Αν όλοι τους θεωρήσετε ... κάπως μάλλον έχετε δίκιο.
Παυσανίας   

Δεν υπάρχουν σχόλια: