Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ελληνική Αλφαβήτα:Μια πρώτη(παγκόσμια) αποκάλυψη

Αγαπητοί φίλοι
Νομίζω ότι ξέρετε ότι από καιρό εις καιρόν απέχω, για λόγους άγνωστους και σε μένα μια και αν και θέλω δεν μπορώ τελικά να κάνω ανάρτηση. Το πότε αυτό θα τελειώσει δεν ξέρω, όπως βέβαια δεν ξέρω το γιατί άρχισε. Πάντως ενδιάμεσα θα προσπαθήσω να σας δώσω ορισμένα νέα στοιχεία, ελπίζοντας ότι θα τα βρείτε ενδιαφέροντα.
Αρχίζω από το αλφάβητο μια και θα πρέπει μέχρι να έρθει η στιγμή της τελικής αποκάλυψης να σας έχω κοινωνήσει τις βασικές αρχές του πραγματικού αλφαβήτου με κάτι περισσότερο από σκόρπια λόγια. Φυσικά μην περιμένετε πολλά αλλά κάποια ενδεικτικά που θα βοηθήσουν ελπίζω σε μια πρώτη προσέγγιση.
ΑΡΧΕΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
α)Κάθε γράμμα έχει σταθερή έννοια, που δεν αλλάζει ποτέ, μπορεί να παρασταθεί ως γράφημα, είναι δηλαδή συγκεκριμένη, και άρα εύκολα κατανοητή αν ενταχθεί σε γλώσσα υπολογιστών.
β)Οι συνδιασμοί των γραμμάτων είναι εννιολογικά οι συνδιασμοί των επιμέρους γραμματικών εννοιών χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς μεταβολές κατά το δοκούν όπως θέλουν οι διάφοροι ειδικοί.
γ)βασικές έννοιες δίνονται συνήθως από διγράμματους συνδιασμούς, κατά κύριο λόγο, της μορφής "ΦΩΝΗΕΝ+ΣΥΜΦΩΝΟ"(Οι όρροι "Φωνήεν" και "Σύμφωνο" χρησιμοποιούνται συμβατικά για να γίνω κατανοητός).
δ)Η απόδοση των εννοιών είναι ακριβής και λεπτομερειακή και ολική και όχι περιστασιακή και μερική. Ένα παράδειγμα: Η "ενέργεια" δεν είναι κάτι το αυθύπαρκτο αλλά προκύπτει ως αποτέλεσμα, όπως αποδέχεται και η φυσική. Άρα η έννοια αποτέλεσμα ταυτίζεται με την έννοια ενέργεια οπότε δεν χρειάζεται επιπλέον γράμματα.
Ας δούμε ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα για να δείτε τόσο την χρήση των γραμμάτων όσο και την απόδοσή τους. Θα πάρω μια γνωστή και απλή φράση και θα σας την ζωγραφίσω. Θα αποδώσω δηλαδή γραφικά το κάθε γράμμα χωρίς όμως παραπάνω εξηγήσεις.
"ΟΤΕ ΔΗ ΠΕΡΙ ΝΥΞ ΕΚΑΛΥΨΕΝ"
 
Η παραπάνω φράση δίνει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα.
Καλές σκέψεις.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ.
Το σχήμα περιγράφει την φράση
ΚΑΙΟΗΛΙΟΣΣΩΤΕΡΕΚΡΥΒΗ
ή μήπως την
ΑΛΛΑΞΟΜΑΝΟΛΙΟΣΚΙΕΒΑΛΕΤΑΡΟΥΧΑΤΟΥΑΛΛΙΩΣ
Τι λέει επ' αυτού η γνωστή ειδήμων Ρία ;

Αγία Αθανασία του Αιγάλεω (3Α)

(μου χρωστάς μια ερωτική εξομολόγηση)

Pausanias είπε...

Θα μπορούσα να σβήσω το σχόλιό σου αλλά θέλω να σου δώσω μια ευκαιρία ακόμη. Θέλω να σου πω λοιπόν ότι δεν σου επιτρέπω να μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο(περί ερωτικής εξομολόγησης) αλλά και ότι δεν σε θέλω στο μλπογκ μου. Όχι γιατί διαφωνείς αλλά γιατί είσαι προσβλητική απέναντι σε όλους όσους διαβάζουν και φυσικά κάνεις το μπλογκ απαγορευτικό για μικρότερους σε ηλικία. Σταμάτησε λοιπόν εδώ την τακτική αυτή γιατί θα αναγκαστώ να κάνω το επώμενο βήμα για την αυτοπροστασία μου και του κύρους του μπλογκ μου.

Pausanias είπε...

Καταλαβαίνω ότι οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες αναρωτιούνται αν όλα αυτά δεν είναι απλά εικασίες μου. Μπορούν λοιπόν να συγκρίνουν τα γράμματα από την εν λόγω φράση με παρόμοιες και θα βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα μια και όπως είπα οι έννοιες είναι σταθερές. Δηλαδή το ΑΝ στο ΠΑΝ και στο ΑΝθρωπος πρέπει να σημαίνει το ίδιο πράγμα αλλά και το Ν, για παράδειγμα, τόσο στις παραπάνω "λέξεις" όσο και σε όλες τις άλλες πρέπει να έχει σταθερά την ίδια έννοια.
Ξέρω ότι είναι δύσκολο και αυτό όμως δικαιολογεί την δική μου επιφυλακτικότητα.

Ανώνυμος είπε...

ΠροφΑΝώς το ΑΝ έχει την ίδια σημασία και στο σΑΝό που ταΐζεις τους ΑΝίδεους Αναγνώστες σου

Μπέεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!

Βουκολική Βαρεμένη Βοσκοπούλα (3Β)

Pausanias είπε...

Πραγματικά φαντάζεσαι ότι μπορείς να σκέφτεσαι εκ μέρους των άλλων;

Αθηναίος είπε...

Φίλη Βουκολική Βαρεμένη Βοσκοπούλα (3Β)είπες: "ΠροφΑΝώς το ΑΝ έχει την ίδια σημασία και στο σΑΝό που ταΐζεις τους ΑΝίδεους Αναγνώστες σου".

Για σου συνδαιτυμόνα, για σου σύν-τροφε! Το παρατεταμένο βέλασμά σου δείχνει ότι έμεινες απόλυτα ικανοποιημένη από την προσφερόμενη τροφή!

Υ/Γ.: Η λέξη Προ-φα-νώς σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει και "πριν ομιλήσεις σκέψου"! Εφάρμοσέ το