Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Οι Μούσες-Παγκόσμια Πρώτη

Αγαπητοί φίλοι
Πολλές φορές έχω μιλήσει για την παγίδα που κρύβεται πίσω από την φράση "όλοι ξέρουμε" και πόσο εύκολα πέφτουμε μέσα από μια δήθεν γνώση που όμως δεν υπάρχει και είναι απλά εντυπώσεις που δημιουργούν αυτοί που από θέση ισχύως ελέγχουν το μυαλό μας. Αποδεχόμαστε τις παρλάτες τους νομίζοντας ότι τις έχουν καρατσεκάρει αλλά η πραγματικότητα δυστυχώς είναι άλλη.
Από την άλλη μεριά όμως υπάρχουν κάποιοι που έχουν βαθιά γνώση, τόσο που λένε τα πιο δύσκολα με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο μόνο που εμείς οι αδαείς ενώ μας δείχνουν το φεγγάρι, αμαθείς καθώς είμαστε παρασυρόμαστε από τους οπαδούς του όλοι ξέρουν και κοιτάζουμε επίμονα το δάχτυλο. Ακόμη και στην περίπτωση ενός αρτιου δαχτύλου αυτό είναι μηδαμινό μπροστά στο φεγγάρι.
Κλασσική περίπτωση στο προηγούμενο σχόλιο αποτελεί ο μέγιστος των Ελλήνων Σωκράτης όπου αυτά που είπε και που κανείς δεν κατάλαβε και γι' αυτό ξεχάστηκαν ήταν σπουδαιότερα από αυτά που "όλοι ξέρουμε".
Ο μεγάλος αυτός σοφός δάσκαλος μας έδωσε οδηγούς σκέψεις για το πως να διαβάσουμε τα αρχαία κείμενα και φυσικά πολλές γνώσεις, από τον τεράστιο πλούτο που κρατούσε μέσα του, αλλά όλοι ξέρουμε τα κενά δαιμόνια και μόνο.
Θα μείνω εδώ μόνο σε μία συμβουλή του που συνδέονται με τα προηγούμενα και φυσικά με τις Μούσες(και όχι μόνο). Συνεχίζοντας λοιπόν την επαναανάγνωση των ίδιων κειμένων κάποια στιγμή αναφώνησα:"Τεράστιε Σωκράτη τι δίκιο που είχες" και συνέχισα "εν οιδα ότι ουδεν οιδα".
Τόσον καιρό και παρά τις συμβουλές που δίνω σε εσάς δεν είδα το προφανές, που αναφέρεται στις Μούσες και ήταν μπροστά στα μάτια μου και γι' αυτό τόσο δύσκολο να το δω.
Ας σας δώσω λοιπόν το κομμάτι αυτό για να δείτε αν είναι προφανές ή όχι.
Ησίοδος-Θεογονία στίχος 1:
ΜΟΥΣΑΩΝ ΕΛΙΚΩΝΙΑΔΩΝ ΑΡΧΩΜΕΘ ΑΕΙΔΕΙΝ
Βλέπετε το προφανές; Όχι;
Ας το κάνουμε πιο αναλυτικό.
Στο προήμιο των "ΈΡΓΩΝ" αναφέρονται ώς "ΜΟΥΣΑΙ ΠΙΕΡΙΗΘΕΝ". Όλοι λοιπόν έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο ένας μιλάει για Μούσες από τα Πιέρια και ο έταιρος για τις Μούσες από τον Ελικώνα. Χιλιάδες σελίδες έχουν γραφεί γύρω από αυτό το λάθος συμπέρασμα και βέβαια δεκάδες σενάρια πλέχτηκαν για το αν είναι ένας οι δύο οι Ησίοδοι. Δύο είναι αλλά και οι δύο μιλάνε για τις Μούσες από τα Πιέρια και όχι από τα Τζουμέρκα αλλά είπαμε οι ειδικοί τα ξέρουν όλα. Στον στίχο 53 της Θεογονίας ο Ησίοδος λέει: ΤΑΣ ΕΝ ΠΙΕΡΙΗ ΚΡΟΝΙΔΗΣ ΤΕΚΕ...
Άρα καμιά μα καμιά διαφορά. Θα μου πείτε βέβαια τι είναι αυτές οι Ελικωνιάδες τότε, άλλες;
Για να αρχίσετε να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο λέγοντας "έπρεπε να το είχα δει" πολλάκις όπως έκανα και εγώ να σας δώσω ακόμη ένα στοιχείο.
Οι Μούσες όπως ξέρουμε δίνουν η κάθε μία, υποτίθεται, και από ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό γύρω από την Μουσική και την γνώση γενικότερα.Σωστά; Αν αυτό αγνοώντας το τι πιστεύουμε γι' αυτές θελήσουμε να το μεταφέρουμε στο σήμερα και μάλιστα με επιστημονικούς όρους που θα κατατάσαμε τα χαρακτηριστικά αυτά;
Μα φυσικά στα γονίδια και ευρύτερα στο DNA. Σωστά; Σωστά.
Τώρα τί σχήμα έχει το DNA; Ελικας. Τι είναι οι Μούσες; Ελικωνιάδες.
Οι Μούσες χωρίς καμιά έρευνα βαθυστόχαστη, χωρίς καμιά ειδική γνώση φωνάζανε από μόνες τους ότι έχουν σχέση με το DNA αλλά όλοι ξέραμε ότι ήταν κόρες του Δία. Το ότι δεν ξέρουμε τι ήταν ο Δίας αυτό δεν έπαιζε κάποιο ρόλο αρκεί που κάποιοι τον ονόμαζαν ΘΕΟ, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει και άρα κινδύνευαν τα κέρδη των επί Γης σωτήρων.
Οι Μούσες όμως φίλοι μου, για να ολοκληρώσω την εικόνα σας δεν ήταν τίποτε περισσότερο από τα στάδια που πενά ένα κύτταρο μέχρι να διπλασιαστεί. Αυτό σημαίνουν τα ονόματά τους. Τώρα αν, που πιθανώς όχι, έχουν σχέση με το αντίστοιχο αντικείμενο γνώσης και αν εξαρτάται η αντίστοιχη ικανότητα από το συγκεκριμένο στάδιο της διαίρεσης, μάλλον όχι, αυτό βέβαια ελπίζω ότι δεν περιμένετε να το γνωρίζω.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα λοιπόν κατά την έρευνά. Φανταστείτε τι θα βρούμε αν σκεφτούμε ότι ο Σωκράτης έλεγε ότι η γνώση βρίσκεται μέσα μας και προσπαθούσε με την Μαιευτική να την βγάλει στην επιφάνεια! Αλλά πάλι τι να ξέρανε αυτοί οι ειδωλολάτρες!
Καληνύχτα σας.

27 σχόλια:

ria είπε...

πολύ ενδιαφέρουσα η άποψή σου, παυσανία. θα πάρω τα βιβλία που σου υποσχέθηκα, θα βγάλω φωτοτυπίες και θα σου τα στείλω. στείλε μου στο μέηλ διεύθυνση. κατάλαβα τι άκριβώς ήθελες και θα το ψάξω πιο εντατικά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την φορά έχεις δίκιο !!!
Είναι κΕνά τα δαιμόνια !!!!

Πάνος Β.

Pausanias είπε...

Ευχαριστώ Ρία θα περιμένω.Διεύθυνση θα σου στείλω σε λίγες ημέρες μια και εδώ έχει μόνο θηρίδες και ακόμη δεν μου έδωσαν κάποια.
Πάνο Β. Θα έπρεπε να είσαι καινός και όχι κενός και επαναλαμβανόμενης μάλιστα κενότητας. Αν ξέρεις κάτι ρώτησέ με να με αποστομώσεις αν δεν ξέρεις καλύτερα να μασάς.
Φίλε Αθηναίε ευχαρίστως να συζητήσουμε το όποιο θέμα.Εγώ βέβαια ακόμη κάνω προσεγγίσεις μια και δεν είμαι βέβαιος για το ποιοι και με ποιον τρόπο ήρθαμε ΟΛΟΙ στην Γη και περιμένω βέβαια από τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις των άλλων να διαμορφώσω πιο σαφή εικόνα.

Αθηναίος είπε...

Μα φίλε Παυσανία κι εγώ προσεγγίσεις κάνω και προσπαθώ να βρω κομμάτια που να ταιριάζουν στο παζλ!

Όταν συνεχίσεις το θέμα της έρευνας για τους Θεούς των προγόνων μας, θα καταθέσω και τις δικές μου απόψεις προς συζήτηση!

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλημέρα και από εμένα.
Το θέμα δεν είναι μόνον ότι είμαστε μακρυά νυχτωμένοι, αλλά, επιπλέον, ότι οι "ειδήμονες" προοωθούν και λάθος τρόπους για το δούμε το ξημέρωμα.

Αυτός δε ειδικά ο "ειδωλολάτρης", ακόμα και την στιγμή που περίμενε να εκτελεσθεί η απόφαση του Δικαστηρίου, αντί να καταφέρεται κατά της άδικης απόφασης, και της "άδικης κοινωνίας", προτίμησε να βρίσκεται παρέα με τους μαθητές του, για να προλάβει να αναδείξει λίγη γνώση ακόμα.
Να είσαι γερός.

Αθηναίος είπε...

Και τι γνώσεις μετέδωσε τις τελευταίες ώρες μέσα στο δεσμωτήριό του! Γνώσεις διαστημικές που ακόμα και η NASA τα τελευταία χρόνια αποσαφήνισε! Μέχρι και διαστημικό ταξίδι και διαστημικό περίπατο υπαινίχθηκε!

Ανώνυμος είπε...

Είχα ακούσει για ένα ψυχικά άρρωστο άτομο που υποστήριζε στο ιντερνετ ότι βρήκε την χαμένη ατλαντίδα, την Τροία και ένα σωρό άλλα παραθέτοντας για στοιχεία κάτι απιστευτες μπούρδες. Εγώ πέρα απ το κωμικό του πράγματος βλέπω ένα άτομο με τερατώδες σύμπλεγμα μειονεξίας. Ψαξτο λίγο μαζί με κάποιον ειδικό. Παραλήρημα μεγαλείου λέγεται, που σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα μειωμένη αντίληψη σου έχει σαν αποτέλεσμα να ξεφτελίζεσαι και να κατανταςσ ο γραφικός ταμτάκος του ιντερνετ.
Φιλικά πάντα
Σ

Pausanias είπε...

Είναι προφανές ότι προσπαθείς να καλύψεις την προσωπική σου άγνοια με προσωπικές επιθέσεις. Η περίπτωσή σου είναι συνηθισμένη. Μέχρι και στο ιντερνετ θα βρεις θεραπεία.Περαστικά σου λοιπόν καλή επιτυχία στην αποθεραπεία σου.
Παυσανίας

Ανώνυμος είπε...

File Σ
Kapoia kena stis exhghseis tou ofeilontai sthn metakomish. Mhn ton agrieueis kai xasoume thn diaskedash mas, einai typikh periptosh psycho.

Sigmound Fr.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Sigmound πλάκα πλάκα πρέπει να προσέχουμε μη μας πάρει χαμπάρι. Μην καταλάσβει ότι είμαστε ειδικοί πράκτορες σταλμένοι απ την CIA και την KGB για να να τον εξοντώσουμε γιατί ξέρει πολλά (ξέρει τα πάντα βασικά, περισσότερα κι απ τον Τσακ Ν.)
Απειλεί το αρχαιολογικό, το γεωλογικό, το αστρονομικό, το οικονομικό και το ποδοσφαιρικό κατεστημένο με κατάρευση. Επίσης δημιουργεί πολλάα ψυχολογικά προβλήματα σε άλλους ερευνητές, κυρίως φθόνο, κατάθλιψη και πιτυρίδα (γι αυτό άλλωστε τον αγνοούν και παρότι βρήκε την ατλαντίδα και την τροία χαρίζοντας μαλιστα αφιλόκερδως την αλήθεια στην ανθρωπότητα, αυτοί έχουν το θράσσος να τον αγνοούν και να συνεχίζουν την ερευνά τους κανοντάς τα νεύρα του τσατάλια).
Είναι ο νέος Προμηθέας, πρέπει να βγει απ τη μέση ΑΜΕΣΑ

Πρακτορας Σ

ΥΓ Βρες τον Αβραάμ της Μοσάντ για να ξεκινάμε επιτέλους. Έχει συνέχεια κλειστό το καρτοκίνητό του ο σπάγγος

Ανώνυμος είπε...

Dear Πρακτορα Σ

Aba you ha mikha-ho topotop topotop Wells Fargo & Co vitchita ova-ova ?

About Abraham, Abe is in charge with the cyanid hole at Troia's place, he'll be back later.

Should I send Salmon at this mission ? He's good enough too.

Don't worry, be happy

Sigmound Fr.

Ανώνυμος είπε...

Einai kapia paidia pou den ginonte antres .
Apeytinome sta padia poy nomizoun oti ta xeroyn ola
Paidakia afou ta xerete eseis ola , pigente na pexete se ali paralia & AFISTE EMAS STO SKOTADI MAS.
Pafsania min masas . Sinexise na anebazis tis apopsis sou .
Pantote yparxoyn oi polyxeroi.
Ego EN OIDA OTI ODEN OIDA

Filika
Sokrates A.

Ανώνυμος είπε...

Salmon?? кто это у тебя? очень глупый, то держит Serkova, больше ntirla...
плачу больше "Mhtso" по E.Y.P?

Ανώνυμος είπε...

Я забыл подписать

агент Σ

Ανώνυμος είπε...

O Mhtsos einai se adeia.
Gousgounhs niet dazvidanya ??
Atlantis hava nagila cum Turk Hava Yolari.
Be carefull-prosehe !

Sigmound Fr.

Ανώνυμος είπε...

дорогой Sigmound
блуждать обратно Mhtsos b Mykono?
это digi daga?
Atlantis является Australia, Их потомки Koala!
что делать с Socrates A? mpoum mpoum? nieeeeet: IQ -273 C, Ok

take care
Σ

Ανώνυμος είπε...

Και καλά τώρα σπάτε πλάκα με τον Παυσανία (απευθύνομαι στον Σ κτλ).Αλλά όταν αποδειχτεί ότι ο Παυσανίας είχε δίκιο με την Τροία,την Ατλαντίδα,τους κενταύρους,το dna και όλα μα όλα τα άλλα και θα τον καλούνε στα εγχώρια και ξένα κανάλια θα ψάχνετε τρύπες να κρυφτείτε.Πόσο μάλλον όταν θα διδάσκουν τις απόψεις και τις θεωρίες του στα πανεπιστήμια και τα σχολεία.Παυσανία συνέχιζε το έργο σου.Η ιστορία δικαιώνει τους γνώστες και τους πρωτοπόρους.Με όπλα την άριστη γνώση της ιστορίας, της μυθολογίας και της γλώσσας που διαθέτεις και με την τόλμη σου να σπάσεις τις προκαταλήψεις χιλιετιών θα δικαιωθείς και θα δοξαστείς όπως σου αξίζει.

Απόστολος

Ανώνυμος είπε...

Παυσανία κάτι που ξέχασα να σε ρωτήσω.Διάβασα που ετοιμάζεις βιβλίο.Ηθελα να ρωτήσω αν δίνεις διαλέξεις.Αν όχι σκέψου το.Οι απόψεις σου πρέπει να ακουστούν.Είναι αμαρτία να μιλάνε δημόσια για την ιστορία μας ξένοι και ντόπιοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν τους αρχαίους λόγο άγνοιας της γλώσσας

Απόστολος

Ανώνυμος είπε...

xmmm apostolos=paysanias? loool

Ανώνυμος είπε...

Οχι φίλε μου δεν είμαι ο Παυσανίας.Απλά δεν βρίσκω σωστό να ειρωνεύονται κάποιοι έναν άνθρωπο που τόλμησε να δει με καθαρή ματιά πράγματα που κάποιοι κρύβουν επιμελώς ή αδυνατούν να καταλάβουν.Ολοι αυτοί που τον κατηγορούν μιλάνε χωρίς να φέρνουν στοιχεία.Αλλο το να διαφωνείς με στοιχεία άλλο να γράφεις σχόλια μονο και μονο για να ειρωνευτείς την αξιόλογη προσπάθεια κάποιου

Απόστολος

Αθηναίος είπε...

Sigmound Fr. και Σ

Ο Παυσανίας μπορεί να κάνει λάθος και στο τέλος να "ξεβρακωθεί"!

Ο Παυσανίας μπορεί να πάθει ό,τι συνήθως πάθαιναν οι τολμηροί και οι ήρωες. Και είναι ήρωας. Διότι «έχει βάλει τα λεφτά του εκεί που είναι το στόμα του», το κύρος του, εκεί που είναι η γνώμη του.

Ο Παυσανίας δεν περίμενε τις διάφορες επιστημονικές εξερευνήσεις και ανακαλύψεις για να πει αυτά που λέει, αλλά έβαλε το κεφάλι του στην καρμανιόλα, προσπαθώντας να γράψει ένα βιβλίο!

Εκτός από τα Ρώσικα και την πλακίτσα, η δική σας γνώμη ποια είναι; Πείτε μας τις απόψεις σας! Πέιτε μας που διαφωνείτε και τεκμηριώστε τις απόψεις σας, για να διαφωτιστούμε κι όλοι εμείς που παρακολουθούμε αυτή την έρευνα και αφήστε την πλάκα! Διαφορετικά είστε και οι δυο της πλάκας!

Ανώνυμος είπε...

Meine kleine Sigmound

Warum du bist nicht zusamen "Σ" einekleinenachtmusik ?
Menchengladbach nazionalmanschift gegeben

Ich habe dich lieb

Frau Margit

Ανώνυμος είπε...

caro Sigmound

Mi faro prestare soldino di sore perche regalare lo voglio a te. lo potrai podare su blondi capelli, la susurera, la susirera.
ritornero in ginocchio da te.
Tanti baccini a tuo amico "Σ"

Io t' amo per sempre

Revecca

Ανώνυμος είπε...

Sigmound, amigo para siempre, buondias

Come se come a qui "Σ" ?
Urtado cojones para donde tambien. Elque dicodi no, la puta que los pario. Galacticos nosotros sommos, los poulos di Tio Pepe gallienda Barcelona !

Te amo

Dolores

Ανώνυμος είπε...

Caro Pafsanias

Mi scusa ma mi te ricordo a uno canzone de ciquanta anni fa

Lo sai che i papaveri son alti,e tu sei piccolino,
lo sai che i papaveri son alti,
sei nato paperino, che cosa ci vuoi far..

Tanti augguri

Revecca

Pausanias είπε...

Θα περίμενα ότι πέρα από τις σωρό ανισορροπίες θα υπήρχε έστω και μια σειρά με στοιχεία που θα με κολλούσαν στον τοίχο αλλά του κάκου. Ανοησία στο τετράγωνο ή μάλλον στην νιοστή μια και βλέπω πλήθος από φαν. Είμαι εδώ φίλοι μου και περιμένω να με αποστομώσετε. Αν δεν τα καταφέρνετε καλύτερα με το στόμα σας κάντε κάτι πιο δημιουργικό και.... λυγρό.

Ανώνυμος είπε...

paysania/apostole we love u <3