Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΗΡΑ-Η αιώνια μητέρα μας.Παγκόσμια πρώτη

Αγαπητοί φίλοι
Όπως έχετε ήδη δει οι αναρτήσεις μου έχουν έναν αργό ρυθμό που αλλάζει και αυτό οφείλεται στο ότι δεν προσαρμόστηκα εντελώς στην νέα πραγματικότητα. Πάντως σε αυτό το γενικότερο θετικό διάλειμμα, που πολλοί από εσάς μπορεί να το διαπίστωσαν, είχα την ευκαιρία να κάνω ένα ακόμη μικρό βήμα στην έρευνα που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ξεπληρώνοντας και την υπόσχεση που έδωσα σε προγενέστερη ανάρτηση ότι θα σας μιλήσω για τους ΘΕΟΥΣ.
Δεν είμαι έτοιμος να σας μιλήσω για όλους μια και λείπουν κάποια κομμάτια αλλά θα σας μιλήσω για την ΗΡΑ την μητέρα όλων τουλάχιστον ως κάποιο σημείο.
Δεν θέλω να κάνω τον παντογνώστη και φυσικά έχω δρόμο ακόμη μπροστά αλλά ένα κομμάτι από το νεφελώδες παρελθόν έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει κάπως. Ακόμη δεν είμαι σε θέση να σας πω με σιγουριά αν οι ΘΕΟΙ στην πρώτη τους μορφή ήταν άνθρωποι ή μηχανήματα ή φαινόμενα. Φαίνεται ότι υπάρχει ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω. Πάντως τα όποια "μηχανήματα" δεν είναι πάρα πολύ μακρυά από την σημερινή τεχνολογία ως γενική γνώση μόνο που η χρήση της είναι πολύ πιο σοφιστηκέ.
Η πεποίθηση που σιγά σιγά διαμορφώνω είναι ότι ήρθαν από άλλον πλανήτη αλλά απ' ότι φαίνεται μετά την πρώτη περίοδο της χρήσης του πλανήτη ως ορυχείο και εργαστήριο αποφάσισαν, ίσως κάποιοι μόνο, να δημιουργήσουν μία μορφή ζωής. Το αν μοιάζει αυτή με την δική τους είναι άγνωστο ακόμη πάντως η μορφή αυτή,εμείς δηλαδή, γεννήθηκε στο εργαστήριο.
Ο τρόπος που επιλέχθηκε για την αναπαραγωγή του είδους,DNA, έγινε μάλλον ηθελημένα ή επεξεργάστηκαν το υπάρχον DNA μέχρι να δημιουργηθεί το σημερινό.
Δημιουργήθηκαν και άλλα είδη ανθρώπων, ίσως σαν πειράματα. Είναι αυτά που αναφέρονται ως ΑΞΕΝΑ φύλα που είχαν πρόβλημα αντιγραφής του DNA. Όλα αυτά όμως για να λυθούν και να πιστοποιηθούν χρειάστηκε να δημιουργηθεί ένα εργαστήριο τεχνικής γονιμοποίησης των κυττάρων. Αυτό το εργαστήριο, όπου εκεί δημιουργήθηκαν οι πρώτοι μας πρόγονοι είναι η ΗΡΗΝ η γνωστή μας ΗΡΑ και αυτό δηλώνει το όνομά της. Ακόμη και τα επίθετα που την ακολουθούν, όπως ΠΟΤΝΙΑΝ ή ΑΡΓΕΙΗΝ, πάλι αναφέρονται σε αυτήν την αποκλειστική ιδιότητά της να δημιουργεί ζωή.
Μπορείτε λοιπόν τώρα να καταλάβετε το γιατί η ΗΡΑ είχε μια ζηλευτή θέση και τιμούσαν την ανάμνησή της.
Τα μυστήρια φυσικά δεν έχουν εκλείψει και η συνέχεια προβλέπεται ενδιαφέρουσα.
Καληνύχτα σας

12 σχόλια:

ria είπε...

φοβερή η ανάλυση του ονόματος της ήρας, αλλά μας έχεις συνηθίσει στις εκπλήξεις φίλε παυσανία!

Αθηναίος είπε...

Φίλε Παυσανία καλό χειμώνα!

Το θέμα των Θεών είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχω κάνει κι εγώ έρευνα πάνω σ' αυτό το θέμα και περιμένω τις τοποθετήσεις σου για να δω πού συμφωνούμε και πού "βλέπουμε" το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία!

Σχεδόν σε όλα όσα γράφεις για την δημιουργία του ανθρώπου με βρίσκεις σύμφωνο! Η διαφωνία μου είναι μόνο στο ότι υπάρχουν και γνήσιοι απόγονοι των "Δημιουργών" πάνω στη Γη (και όποτε έχεις ευκαιρία και διάθεση το συζητάμε).

Υ/Γ 1.: Το ΗΡΗΝ από πού προκύπτει και τί σημαίνει;
Υ/Γ 2.: Τα επίθετα ΠΟΤΝΙΑΝ και ΑΡΓΕΙΗΝ πώς τα ερμηνεύεις;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε Αθηναίε μη σου πει από που προκύπτουν τα ΗΡΗΝ ΠΟΤΝΙΑΝ και ΑΡΓΕΙΗΝ, μόνο εγώ και ο Παυσανίας ξέρουμε όλη την αλήθεια και αυτός σας γράφει μόνο την μισή.
Φυσικά την Ηρα την λέγανε και ΒΟΩΠΙΝ αλλά μην περιμένεις να στο εξηγήσει αυτό, το μελετάει ακόμα

Πάνος Β.

Αθηναίος είπε...

Φίλε Πάνο Β. αφού εσύ κι ο Παυσανίας ξέρετε όλη την αλήθεια και ο Παυσανίας λέει την μισή αλήθεια, πες μου κι εσύ την άλλη μισή αλήθεια να κάνω σούμα!

Pausanias είπε...

Φίλε Αθηναίε
Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που καταλήγω σε αυτά τα συμπεράσματα και συμφωνούμε. Όσο για την ερμηνεία του ονόματος ΗΡΗΝ αυτό σημαίνει, αν το αποδίδω καλά και χωρίς να έχω σχέση και με την ιατρική,το (τεχνητό)σημείο όπου γίνεται η γονιμοποίηση του Ωαρίου και αρχίζει η πρώτη διαδικασία διπλασιασμού του ώστε να παραχθεί ζωή. Το ΑΡΓΕΙΗΝ σημαίνει περίπου το ίδιο.Δηλαδή ότι δημιουργεί ζωή από το μηδέν.Το ΠΟΤΝΙΑΝ αναφέρεται στο προηγούμενο στάδιο της δημιουργίας του Ωαρίου.
Όσο για τον ΠΒ εδώ δεν μπόρεσε να κάνει ερωτήσεις που του ζήτησα θα δώσει απαντήσεις;
Για να δούμε τώρα Π.Β που έμαθες τι σημαίνουν τι θα μου ζητήσεις παρακάτω και αυτόγραφο;

Ανώνυμος είπε...

Ρε Παυσανία γιατί τον δουλεύεις τον Αθηναίο ; Πες του όλη την αλήθεια !

ΑΡΓΕΙΗΝ σημαίνει τέσσερις με έξη μαστούς όπως παρίσταναν πολλές θεότητες σε ξόανα οι αρχαίοι
ΠΟΤΝΙΑΝ είναι τα όπλα που είχαν τα θηλυκά κερασφόρα ζώα, κατ' επέκτασιν τα σεξουαλικά όργανά τους.
ΒΟΩΠΙΝ είναι κάτι αντίστοιχο με το λόττο ή το κίνο που έπαιζαν οι αρχαίοι στα πρακτορεία.
Φίλε Αθηναίε, το ΗΡΗΝ είναι το ΤΥΡΙΝ χωρίς το ταυ που το έφαγε ο μυς !
Ολα αυτά τα έχω αποδείξει αλλά δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω πριν εκδοθεί το βιβλίο μου, μου το απαγορεύει ο εκδότης μου !!!

Πάνος Β.
(πανεπιστημιακός)

Pausanias είπε...

Μα πόσο ανόητος πρέπει να είσαι ρε Πάνο Β.Ελπίζω ότι δεν έχεις σχέση με την εκπαίδευση αν και με τα χάλια που έχει η παιδεία κάτι σαν και σένα την κατάντησαν έτσι.
Αλήθεια ακόμη περιμένω να με ρωτήσεις κάτι αλλά και να απαντήσεις στα αστεία όπως είπες επιχειρήματά μου. Όπως όλοι έχουν καταλάβει μάλλον έχουμε επιστροφή των χαρακτηρισμών σου στο πρόσωπό σου.

Αθηναίος είπε...

Φίλε Πάνο Β.

Επειδή είμαι λίγο αργόστροφος και δεν καταλαβαίνω πού ειρωνεύεσαι και πού ομιλείς σοβαρά, διευκρίνιζε, αν σου είναι εύκολο, πότε ειρωνεύεσαι και πότε σοβαρολογείς!

Αν, πάντως, είσαι πράγματι πανεπιστημιακός, ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τις όποιες σκέψεις παρατίθενται προς συζήτηση και έρευνα δεν συνάδει με την ιδιότητά σου!

Οι πανεπιστημιακοί διδάσκουν, διορθώνουν και επιχειρηματολογούν τεκμηριώνοντας τις απόψεις τους ΧΩΡΙΣ να ειρωνεύονται τους συνομιλητές τους, έστω κι αν αυτοί είναι ηλίθιοι, βλάκες ή αγύριστα κεφάλια!

Αυτά όλα στα λέει με πολύ συμπάθεια ένας "ρακοσυλλέκτης" ιδεών και απόψεων χωρίς κανένα δόλο ή συμφέρον!

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου να είχες εσύ σχέση με την εκπαίδευση (*) και να μάθαινες στα παιδάκια ότι Χείρων σημαίνει με τέσσαρα χέρια και Κένταυρος με μπαταρία στο κεφάλι...
(*) στο νηπιαγωγείο εννοείται γιατί από δημοτικό και μετά θα σε αρχίζανε στις κλωτσιές !

Τα σέβη μου στην κουνιάδα σου και τον μπατζανάκη σου, μας διασκεδάζουν.

Πάνος Β. (Ph.d.)

Pausanias είπε...

Πάνο Β.
Η συμπεριφορά σου έχει επιβεβαιώσει την πεποίθησή μου ότι οι περισσότεροι με τίτλους τους έχουν 'αγοράσει' μέσω γνωστών.Σ' έχω προκαλέσει να απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα αλλά και να θέσεις δικά σου πάνω στα θέματα που συζητάμαι κατά καιρούς στο μπλογκ αλλά το αποφεύγεις συστηματικά. Αυτό το γεγονός σε συνδιασμό με την ανεξήγητη εμμονή σου να συνυπάρχεις στο μπλογκ ενώ με διάφορους τρόπους, όχι πάντα σωστούς το αναγνωρίζω, προσπάθησα να σε απομακρύνω με κάνουν να σκεφτώ τα εξής πιθανά:
α)Είσαι μια απόλυτα ψυχοπαθολογική προσωπικότητα οπότε είσαι ιατρική καθαρά περίπτωση.
β)Δεύτερο πιθανό είναι το εξής:Έχεις διαπιστώσει ότι αυτά που λέω είναι άκρως σημαντικά αλλά δεν είσαι ικανός να τα καταλάβεις μια και ποτέ δεν είναι ολοκληρωμένα αλλά σκόρπια στοιχεία. Εσύ λοιπόν προσπαθείς να τα καταλάβεις για να τα αντιγράψεις και να τα παρουσιάσεις ως δικά σου ή για να τα παραδόσεις στα αφεντικά σου που σε πληρώνουν για να συνεχίζεις. Αυτό αν και θα φανεί τραβηγμένο δεν είναι γιατί ποιος κανονικός άνθρωπος θα ανέχονταν όλες αυτές τις προσβολές αν δεν είχε κάποιο κέρδος;Άλλωστε η τακτική του να με προκαλείς συνεχώς με προσδοκία προφανώς να θελήσω να σου απαντήσω ανοιχτά. Νομίζω ότι πρέπει να βάλεις ένα τέλος σε αυτήν την ανοησία.

Pausanias είπε...

Θα συμπληρώσω ότι άσχετα με την προσφιλή σου συνήθεια να στηρίζεσαι στην βοήθεια συγγενών και πολιτικών φίλων για να καλύψεις την αδυναμία σου πίσω από χάρτινους τίτλους χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο αν πράγματι τους έχεις εγώ και οι λοιποί κανονικοί άνθρωποι δεν τα χρειαζόμαστε. Δεν έχω συγγενείς και παρατρεχάμενους αλλά μέσα από το μπλογκ έχω την τύχη να συνομιλήσω με πολλούς ανθρώπους τόσο αξιόλογους που θα ήταν τεράστια χαρά και τιμή αν κάποια στιγμή αυτό μετατρέπονταν σεπιο κοντινή φιλία αλλά και πάλι είμαι ευτυχής που το ζω.Κανείς τους δεν γράφει καθ' υπόδειξη.Προφανώς κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια.

Αθηναίος είπε...

Πανεπιστημιακέ Πάνο Β.

Σ' ευχαριστώ για τα σέβη σου στον μπατζανάκη μου και στην κουνιάδα μου, αν και δεν κατάλαβα σε ποιους απευθύνεσαι γιατί έχω πολλούς μπατζανάκηδες και πολλές κουνιάδες (είμαι και λίγο αργόστροφος...).

Παρά ταύτα ανταποδίδω τα σέβη μου σ' όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα στην οποία είσαι μέλος και η οποία με την μετάδοση των τεραστίων γνώσεών της έχει ανεβάσει το μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων!

Ωρέ ανιστόρητε Πάνο Β.λάξ (εκ του Γαλλικού LUX = Φωτεινός, Λαμπερός ως πανεπιστημιακός) πότε είπα ότι Χείρων σημαίνει με τέσσαρα χέρια και Κένταυρος με μπαταρία στο κεφάλι;;;; Ο Παυσανίας το είπε και εγώ, όπως κι εσύ, το διάβασα, ΔΕΝ το είπα και δεν έκανα κανένα σχόλιο. Μόνο την απορία μου εξέφρασα για το πώς γεννιόντουσαν οι Κένταυροι και πολλαπλασιάζονταν αφού δεν υπήρχαν Κενταυρίνες!

Φυσικά περιμένω να με διαφωτίσεις σχετικά με τον πολλαπλασιασμό των Κενταύρων και τις Κενταυρίνες, γιατί ως πανεπιστημιακός ασφαλώς θα γνωρίζεις.

Αν όμως θέλεις και την δική μου ταπεινή γνώμη πάνω στο θέμα, το Χείρων προέρχεται από το ρητό "Μη Χείρων βέλτιστον" που ως πανεπιστημιακός γνωρίζεις την σημασία του και το Κένταυρος (που κανονικά έπρεπε να γράφεται με δύο ταυ) είναι σύνθετη λέξη από το Κεντ και το Ταύρος και σημαίνει Ταύρος από το Κεντ (της Αγγλίας), όπως είχε πει κάποτε και ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καρλομάγνος!