Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ο Φρίξος και το χρυσόμαλλο Δέρας.Παγκόσμια πρώτη

Αγαπητοί φίλοι
Ήδη το ιστολόγιο έκλεισε τρία(3) χρόνια ζωής και ελπίζω ότι τουλάχιστον προβλημάτισε αν όχι άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε την εποχή του Ορφέα και του Ομήρου. Τρία χρόνια με ανατροπές πολλές που ευτυχώς δεν λένε να σταματήσουν και γι' αυτό υπεύθυνη είναι η καλή μου Μούσα που με κατευθύνει συστηματικά στο να δω αυτά που οι άλλοι αδυνατούν πολλές φορές να δουν.
Ελπίζω ότι αυτά που θα πω σήμερα να είναι αναμενόμενα για τους σταθερούς αναγνώστες και φυσικά όπως πάντα θα προσπαθήσω να έχω και κάτι καινούργιο και ελπίζω συναρπαστικό.
Αν αναρωτηθείτε πως ζούσαν τότε οι άνθρωποι και ο μόνος σας οδηγός είναι οι οι γνώμες των ειδικών τότε προφανώς θα πιστεύετε ότι οι άνθρωποι τότε ήταν αγράμματοι και μισοάγριοι και φυσικά όλα αυτά τα στερεότυπα που προσπαθούν να επιβάλουν οι λογής άσχετοι με σκοπό από τηνα εξυπηρετήσουν την πείσμωνα και ανόητη πεποίθηση των εκπροσώπων της χριστιανικής αρχαιολογίας, τι άλλο θ' ακούσουμε άραγε, που βλέπουν παντού ειδωλολάτρες και άρα δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν κάποιον πολιτισμό. Αυτή η ανόητη και αστήρικτη πεποίθηση υπερασπίζεται ακόμη και τώρα και από ετερόκλητους άλλους συμμάχους.
Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη έχει να κάνει με αυτά που γράφουν τα ίδια τα κείμενα και όχι με πεποιθήσεις.
Ο πολιτισμός λοιπόν την εποχή εκείνη είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τόσο υψηλό που εμείς θέλουμε πολλά ακόμη χρόνια για να πλησιάσουμε εκεί. Η λαθασμένη εντύπωση που έχουμε οφείλετε, πέρα από την διάθεση των προαναφερομένων στο γεγονός ότι αγνοούμε την έννοια πολλών λέξεων και διάφοροι "ειδικοί" όπως ο Ησύχιος συνέτειναν σε αυτήν την σύγχιση, αλλά και διότι χρησιμοποιούσαν ΚΑΙ οπλισμό όπως ξίφοι,δόρατα και τόξα που συνδέθηκαν από εμάς με μια υποδυέστερη εποχή. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.
Όταν έφτασαν οι άνθρωποι αυτοί στον πλανήτη Γη τα μοντέρνα εργαλεία και όπλα που μπόρεσαν είτε να φέρουν είτε να χρησιμοποιήσουν ήταν ελάχιστα. Όπως καταλαβαίνετε όταν "ξεσπιτώνεσαι" δεν μπορείς να πάρεις τα πάντα μαζί σου. Έτσι κλήθηκαν να δημιουργήσουν, έχοντας τις γνώσεις έναν νέο πολιτισμό από την αρχή που λογικά πήρε νέες κατευθύνσεις. Αυτό τους ανάγκασε να χρησιμοποιήσουν σπαθιά τόξα και δόρατα μια και τα τουφέκια(ΕΥΡΑΞ) ήταν λίγα και προφανώς γι' αυτό και πολύτιμα. Υπάρχουν όμως αναφορές και για πολλά άλλα περίεργα για σήμερα εξαρτήματα όπως κάποιες ατομικές πτητικές συσκευές, συσκευές λέιζερ που συνδιάζονται με υπέρυθρες ακτίνες, φορητές συσκευές ραντάρ υπέρυθρων κλπ όμως αυτά είναι σχεδόν μοναδικά(από ένα τεμάχιο).
Αυτά όλα τα καταπληκτικά αντικείμενα δεν θα γίνονταν κατανοητά σήμερα αν δεν είχαμε μια παρόμοια τεχνολογία στα περισσότερα. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που τα κείμενα δεν γίνονταν κατανοητά πριν. Το κακό είναι ότι οι "ειδικοί" έμειναν στις παλιές αναλύσεις και δεν σκέφτηκαν να ξαναδιαβάσουν τα κείμενα αυτά.
Σήμερα λοιπόν θα σας κάνω μια μεγάλη αποκάλυψη. Θα σας μιλήσω για μια ακόμη ανακάλυψη των προγόνων μας. Ένα εργαλείο χρήσιμο στην τειχοποιεία.
Όλοι ξέρουμε την Ιστορία του Φρίξου και της Έλλης με το ταξίδι πάνω στο κριάρι και την πτώση της Έλλης στον άγνωστο Ελλήσποντο. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι η πραγματική ιστορία που θα σας διηγηθώ από την στιγμή που ο Φρίξος πήγες στην Κολχίδα και μετά.
Ο Φρίξος που βέβαια δεν πήγε με κριάρι μέχρι την Κολχίδα αλλά το κριάρι το καβάλησε όταν έφτασε εκεί για να πάει μέχρι την πόλη αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία πήγε στην Κολχίδα για να επιτελέσει ένα έργο και όχι βέβαια για να γλυτώσει από την κακιά μητριά. Άλλωστε όταν πήγε ήταν ήδη μεγάλος και όχι παιδάκι μια και παντρεύτηκε την Χαλκιόπη.
Τι δουλειά φαντάζεστε ότι έκανε ο Φρίξος. Ο Φρίξος θα μπορούσαμε σήμερα να πούμε ότι ήταν κάτι σαν χειριστής μηχανήματος χρήσιμου για την εποχή και που βέβαια σήμερα θα θέλαμε πολύ να το έχουμε. Τι μηχάνημα;Δείτε την παρακάτω φωτογραφία:

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το χαρακτηριστικό αυτού του κτίσματος πέρα από το μεγάλο μέγεθός του που οφείλετε στην "Λύρα του Ορφέα";
Αν παρατηρήσετε προσεκτικά την εικόνα θα δείτε ότι οι ογκόδεις αυτοί βράχοι είναι κολημένοι μεταξύ τους. Σαν να έχουν λυώσει και κολήσει κάνοντάς τους ένα σώμα.
Το βλέπετε;
Ε! Αυτή ήταν η δουλειά που ήρθε να κάνει ο Φρίξος, να βοηθήσει στο χτίσιμο εκείνης της πόλης του Αιήτη και αυτό το έκανε με το "χρυσόμαλλο δέρας"
Οι Αργοναύτες λοιπόν ήρθαν να το πάρουν πίσω, προφανώς γιατί ήταν μοναδικό, όπως είπα και πριν, φέρνοντας ως αντάλλαγμα την τεχνική της σποράς του σταριού. Ο λόγος λοιπόν του ταξιδιού ήταν σοβαρός γιατί με το εξάρτημα αυτό μετέτρεπαν τα τείχη σε άτρωτα.
Όλα αυτά υπάρχουν στα Αργοναυτικά του Ορφέα αναλυτικά.
Καλή νύχτα σας
Υ.Γ Να θυμάστε ότι το τέλος του Ιούνη θα μας βρει σε καλύτερη θέση παρά τα όσα προσπαθούν εχθροί και "φίλοι" να μας κάνουν. Λίγο κουράγιο θέλει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΘΟΔΩΡΕ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΔΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ

ria είπε...

πετάς τη βόμβα σου και μετά καληνύχτα!

μακάρι να έρθουν καλύτερες μέρες, γιατι εδώ πάμε από το κακό στο χειρότερο.

το ήξερες ότι ένας χειρουργός έκανε μύνηση στους βουλευτές που υπέγραψαν το μνημόνιο και ο εισαγγελέας την έκανε δεκτή;;;

και όμως είναι γεγονός!

Pausanias είπε...

Αντώνη και Ρία
Έχω πει και στο κείμενό μου για τον χρόνο ότι όλοι μας ενεργούμε ανάλογα και με τις συνθήκες που καθορίζει η στιγμή. Αυτό εξηγεί και τις ενέργειες Ρία όλων, πχ του χειρούργου. Όλα θα "βοηθήσουν" σ' έναν δρόμο που όμως οι γενικές του γραμμές είναι προκαθορισμένες. Άλλωστε μετά το σημείωμά μου,χρονικά, βγήκε ο Παπακωνσταντίνου και είπε ότι η 5η δόση δεν κινδυνεύει. Η τύχη αυτής της χώρας, αλλά και γενικότερα δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά πάντα βέβαια δίνουν τον τόνο. Αυτό που εξαρτάται είναι να δημιουργήσουν ένα μαύρο σημείο που στην περιστροφή θα το βρούμε μπροστά μας.
Κάντε λοιπόν υπομονή και ας προσπαθήσουμε να μην κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, όπως προσπαθούν πολλοί. Ας διαλέξουμε λύσεις όπως αυτό που ζητούν οι Ισπανοί περισσότερη συμμετοχή στην δημοκρατία. Αυτή είναι η πάγια άποψή μου που έχω την εντύπωση ότι μας ταιριάζει κι' όλας ιστορικά.
Αν θα μπορούσα να σας δείξω τον χάρτη που έχω θα βλέπατε ότι Ολλανδία, Δανία, ΗΠΑ ένα τμήμα της Γερμανίας είναι οι χώρες που επιδρούν επάνω μας τώρα αλλά αυτό σύντομα θα αλλάξει.
Περίεργο το ξέρω αλλά το πιο περίεργο είναι ότι λειτουργεί ως ρολόι ακριβείας. Άλλωστε οι ημέρες έρχονται και εγώ εκτείθεμε ανοικτά.Να κλείσω με το εξής: Η τριαντακονταετία είναι μια σημαντική περίοδος πάντα για όλους μια ανδρομή σε προσωπικές στιγμές θα σας πείσει αλλά και μια αναδρομή στην ιστοία επίσης(περίοδος 80-81)(51-2)(21-22)(1891-92)(61-62)(31-32 '30 ίδρυση ελληνικού κράτους). Νομίζω ότι βγαίνουν συμπεράσματα χρήσιμα.