Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Περίεργες αναφορές Νο 3

Αγαπητοί φίλοι
Είναι όντως άξιο λόγου, και γι' αυτό η εμβόλιμη αυτή ανάρτηση, το πως, με την μορφή ρολογιού πραγματικά, εξελίσσονται τα γεγονότα τόσο παγκόσμια όσο και τα δικά μας. Η τελειότατη κοσμική τάξη κλείνει τώρα τα τελευταία κεφάλαια ενός κύκλου και αντιδρά όπως μια καλή νοικοκυρά όταν ετοιμάζει το νέο σπίτι λίγο πριν την μετακόμιση.
Έτσι λοιπόν μια νοικοκυρά και ένας νοικοκύρης βέβαια, μαζί γιατί τότε η ζωή έχει αξία, πριν πουν το "είμαστε έτοιμοι να κουβαλήσουμε" θα ψάξουν τις λεπτομέρειες. Θα ξεκαθαρίσουν δηλαδή τα τελευταία εναπομείναντα σκουπίδια, λίγα ή και αναπάντεχα πολλά αρκετές φορές, που την πρώτη φορά είχαν κρυφτεί πίσω από τα άλλα σκουπίδια που ήταν αναλώσιμα για το πρώτο χέρι. Ξαφνικά λοιπόν στις γωνίες ή σε μέρη που υποθέταμε ότι είχαμε βάλει σε τάξη, ξεπετάγονται από εδώ και από κει μικράκαι μεγάλα σκουπίδια αλλά και πράγματα που είχαμε αποφασίσει να μην πετάξουμε φαίνονται πια ως κακές παραφωνίες μέσα στο νέο σκηνικό και είναι ώρα να πάρουν κι' αυτά τον δρόμο τους.
Βέβαια δυστυχώς όλο και κάποια σκουπίδια θα έχουν μείνει και θα το καταλάβουμε όταν θα προσπαθήσουμε να στήσουμε το νέο μας σπίτι και να τοποθετήσουμε τα έπιπλά μας σε νέες θέσεις. Εκεί θα γίνει το τελευταίο ξεκαθάρισμα.
Αυτήν την σημαντική συγκυρία ζούμε τώρα. Τα τελευταία σκουπίδια εντός, εκτός και επί τα αυτά κάνουν την εμφάνισή τους. Μετά την 22α Απριλίου πολλά θα είναι διαφορετικά όπως και μετά την 16η Μαΐου μέχρι την 13η Ιουνίου που θα ξέρουμε το αύριο και φυσικά 23η Νοεμβρίου που το αύριο θα φαντάζει καλύτερο.
Την τελευταία στροφή του γύρου αυτού θα την ζήσουμε, έτσι για να έχει ένα ενδιαφέρον θα την ζήσουμε από την 7η Φεβρουαρίου ως την 16η Αυγούστου, σε πολύ ήπια μορφή, πετώντας τα τελευταία παλιά έπιπλα που κουβαλούσαμε χωρίς λόγο για χρόνια για να περάσουμε 2 χρόνια ηρεμίας που θα είναι και τα πιο κρίσιμα μια και μετά θα πρέπει ή να τρέξουμε μπροστά ή να βουλιάξουμε, αν και μάλλον το πρώτο έχει τον πρώτο λόγο.
Κρατάτε δυνάμεις λοιπόν. Το Σύμπαν άρχισε να μας λοξοκοιτάζει με χαμόγελο και τραγουδήστε το γνωστό άσμα "Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη" ή το πολύ ωραίο "Αααιι χάσου.....μυρμηγκάκι".
Την καλημέρα μου και κουράγιο.
Τώρα πια μπόρα είναι και θα περάσει.
Καλές γιορτές.

5 σχόλια:

Pausanias είπε...

Η Ισπάνία θα την γλυτώσει, αν και θα την ξανακόυσουμε για λίγο, ίσως και η Πορτογαλία, αν αντέξει ως το καλοκαίρι μα εκείνη που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα θα είναι η Ιταλία.

ria είπε...

από που αντλείς αυτή τη σιγουριά;
τι είναι αυτό που σε κάνει να τα πιστεύεις αυτά και να τα γράφεις ώστε να τα διαβάσουμε και εμείς;

Pausanias είπε...

Αγαπητή φίλη
Σου έχω στείλει email.Πάντως ένας λόγος είναι και για να γίνει αντικειμενική εκτίμηση του αν είναι σωστά τα στοιχεία.

explore.bees είπε...

Παρήγορο μήνυμα στέλνεις Παυσανία , οπότε μαζί με τα άσματα που παρέθεσες ας γράψω ένα παλιό και εγώ και λόγω ημερών

<< καλή ανάσταση να έχουμε >>.

Να είσαι καλά
Χρήστος

Pausanias είπε...

Το σχόλιο που έσβησα είναι ένα σταθερό δείγμα της σύγχυσης που υπάρχει.Προσπάθησε φίλε μου αν διαβάσεις να καταλάβεις τι συμβαίνει και μην γίνεσαι θύμα ανοήτων