Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Δωδώνη-το κέντρο του κόσμου

Αγαπητοί φίλοι
Είμαι στην μέση μιας μετακόμισης και γι' αυτό δεν έχω πολύ χρόνο. Όμως δεν μπορούσα να μην γράψω έστω και δυο λόγια για ένα θέμα αρκετά πολύπλοκο και περίεργο τελικά μια και δεν υπάρχει γνωστή εξήγηση. Εντούτοις αν και ανεξήγητο υπάρχει και απλά περιμένει κάποιος να εξηγήσει το πως και το γιατί. Επαναλαμβάνω ότι όταν για κάτι δεν γνωρίζουμε τους νόμους του δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
Θέλω εδώ πριν μπω στην ανάλυση να επισημάνω ότι αν όλα όσα θα πω φανούν ότι ακουμπούν σε κάτι άλλο θέλω να θυμάστε ότι εγώ απλά διαπιστώνω χωρίς προκαταλήψεις. Δεν αποκλείω και δεν απορρίπτω τίποτα μέχρι να μπορέσω να το κρίνω αυστηρά και να αποτύχει γιατί η άγνοιά μου δεν αποκλείει την ύπαρξη του άλλου. Αφού νομίζω ότι το ξεκαθάρισα και θα καταλάβετε τι εννοώ διαβάζοντας παρακάτω συνεχίζω:
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την Δωδώνη και να καταλήξουμε στην Ιαπωνία και το τσουνάμι.
Όπως μας πληροφορούν ο Όμηρος και ο Ησίοδος η Δωδώνη βρίσκεται πιο "κάτω" από την Θεσσαλία, και όχι "πίσω" όπως σήμερα. Χρησιμοποιώ επίτηδες αυτούς τους χαρακτηρισμούς γιατί με τα σημεία του ορίζοντα θα είχαμε όλοι μπερδευτεί.
Η περιοχή έχει και μεγάλες πεδιάδες και βουνά, όχι μόνο βουνά και κάνει, τουλάχιστον στην περιοχή του μαντείου πολύ κρύο. Για την ακρίβεια η Δωδώνη βρίσκεται στην μέση ενός μεγάλου ορεινού συγκροτήματος σε πάνω από 2000 μέτρα ύψος. Από την περιοχή της πηγάζει ο Τιταρησσός. Ακόμη για την περιοχή αυτή μας λέει, ο μεν Όμηρος, ότι κατοικούν οι Ενιήνες και οι Περαιβοί ενώ ο Ησίοδος μας λέει ότι η περιοχή (μετά από αυτήν)ονομάζεται και Ελλοπία.
Εκείνο όμως που κάνει την διαφορά είναι ότι η Δωδώνη δημιουργήθηκε από τον Δία ως το κέντρο πληροφοριών του κόσμου για το μέλλον του όπως μας δίνει να καταλάβουμε. Λένε και άλλα σημαντικά αλλά αυτά θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου προς στιγμήν.
Όπως εύκολα καταλαβαίνεται η Δωδώνη που γνωρίζουμε δεν ανταποκρίνεται σε καμιά από αυτές τις περιγραφές μια και φυσικά δεν είναι αυτή.
Τι σχέση όμως έχει η Δωδώνη με την Ιαπωνία και το τσουνάμι;
Αυτό προέκυψε εκ των υστέρων όταν αποφάσισα να πάρω και σε αυτήν την περίπτωση τα λόγια τους τοις μετρητοίς και όχι ως απόψεις ανοήτων όπως κάνουν οι "ειδικοί".
Έφτιαξα λοιπόν έναν χάρτη αναμειγνύοντας όλα αυτά που έλεγαν και όλα αυτά που πιστεύω ότι αφήνουν να εννοηθούν. Ακόμη πρόσθεσα και μερικά που έμαθα στο διάβα της ζωής μου και που κατάλαβα ότι ανταποκρίνονται απόλυτα και με αρκετή δουλειά είχα κάνει το πρώτο βήμα και εκεί βρίσκομαι ακόμη.
Η έκπληξή μου όμως ήταν τεράστια όταν ψάχνοντας στις αστρονομικές εφημερίδες διαπίστωσα ότι την ώρα ακριβώς του σεισμού ποιος πλανήτης ήταν προσανατολισμένος στην περιοχή του σεισμού;
Ο Ποσειδώνας.
Βρίσκονταν "ακριβώς" από πάνω. Τώρα, μετά από αυτό ότι το τσουνάμι ήταν πια μια απρόσμενη έκπληξη εγώ τουλάχιστον δεν το υποστηρίζω.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορώ να σας πω τι θα γίνει αύριο στην Ιαπωνία, μια και χρειάζονται πολλές ακόμη πληροφορίες που πρέπει να ελεγχθούν με βάση το νέο αυτό μοντέλο αλλά αυτό θα μου πάρει λίγο καιρό για να το κάνω.
Σας είχα πει σε προηγούμενο άρθρο για τις 8 Μαίου αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος μια και δεν έχω όλα τα δεδομένα αλλά το μοντέλο δείχνει και την 29η Σεπτεμβρίου.
Όλα αυτά θέλω να καταλάβεται ότι τα λέω για να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου. Δεν είναι απόλυτα ελεγμένα και μπορεί να κάνω λάθος (κάτι που ελπίζω). Τα ανακοινώνω λοιπόν απλά για να τα τσεκάρουμε όλοι μαζί και όχι για να τρομοκρατήσουμε κανέναν από τους φίλους που με διαβάζουν από την Ιαπωνία.
Να κλείσω αυτό το σκοτεινό κομμάτι με μια υπενθύμιση.
Σας είχα γράψει ότι πριν την 13 Ιουνίου τίποτα δεν θα έχει τελειώσει στην Λυβίη. Όπως βλέπετε παρά τις εκάστοτε εντυπώσεις πάνε για να με επιβεβαιώσουν. Η χώρα υπάρχει περίπτωση να κοπεί στην μέση, στον 18ο παράλληλο και να μοιραστεί εκατέρωθεν.
Έως τότε θα δούμε πολλά ακόμη επεισόδια.
Καλό βράδυ

8 σχόλια:

ria είπε...

για στειλε μέηλ γιατί δεν το έπιασα το υπονοούμενο. ξανθιά γαρ!

M & M anixi.oil.repair είπε...

Καλό κουράγιο για την μετακόμιση !!
Κάνω υπομονή όπως βλέπεις και περιμένω τις εξελίξεις

Να είσαι καλά
Χρήστος

Pausanias είπε...

Θυμάστε τι σας είπα για την 13 Ιουνίου και την Ελλάδα;Σήμερα πήρε παράταση η απόφαση για την χρηματοδότηση από το νέο ταμείο για τον Ιούνιο. Μένει μόνο το 13 να επιβεβαιωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Human beings appeared in Americas at least 15,000 years ago
http://english.pravda.ru/news/science/25-03-2011/117333-americas-0/
filika
http://underinformation.wordpress.com/

Pausanias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Pausanias είπε...

Αγαπητέ φίλε
Ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα παραπομπή.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ
ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΧΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
UΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ
BASILIS JASPER ALBERTA

Pausanias είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να δω σύντομα σχόλιά σου