Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Δυο λέξεις δυο ιστοριες.Αξονι,Μηνιν

Αγαπητοί φίλοι
Σήμερα θα τιμήσουμε τους μεγάλους προγόνους μας δίνοντας ακόμη ένα στίγμα του υψηλότατου επιπέδου τεχνολογίας και πολιτισμού που βρισκόνταν. Αυτούς που όλοι οι ειδικοί παρουσιάζουν ως ημιάγριους αγράμματους μια και δεν είχαν κατά την άποψή τους ούτε αλφάβητο και περίμεναν τους φοίνικες και μη χειρότερα.
Πριν συνεχίσω εξηγώντας και το παραπάνω (κακο-)γράφημα θα ήθελα να πω σε κάποιους που ίσως ακούνε ότι το πουλάκι θα πετάξει γρήγορα αν δεν βιαστούν και μετά άντε να εξηγούν στον κόσμο πως είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιοι.
Αφήνω όμως όλους αυτούς στην αυταρέσκια τους να δηλώνουν ηλίθιοι, συγνώμη παντογνώστες και συνεχίζω με το παραπάνω σχήμα.
Το σχήμα λοιπόν που βλέπετε πιο πάνω είναι μια πολύ κοινή κατάσταση. Είναι θα έλεγα μια βασική κατάσταση που δημιουργείται όταν δύο περιστρεφόμενα σώματα(λέγεμε πλανήτη) βρίσκονται σε απόσταση που να μπορούν να αλληλοεπηρεάζονται και για λόγους γενικότερης ισορροπίας δεν μπορούν να αλληλοαπωθηθούν. Σε μικρότερα μεγέθη το ίδιο συμβαίνει με τα ομώνυμα ηλεκτρομαγνητικά φορτία. Έτσι μεταξύ τους δημιουργείται ένας χείμαρρος με συγκεκριμένη φορά και κατεύθυνση. Η ένταση δε εξαρτάται από τα μεγέθη και τις αποστάσεις.
Αυτή η περίπτωση είναι και η φυσική μια και ετερώνυμα στην φύση δεν υπάρχουν και αν υπάρξουν αλληλοεξουδετερώνονται. Φυσικά θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν για λόγους ισορροπίας και ζεύγη με αντίθετες κινήσεις, όπως αυτή του Ερμή, αλλά όπως είπα αυτό συμβαίνει για να υπάρξει η τελική ισορροπία και είναι σε σχέση με το σύνολο ένα μικρό ποσοστό. Αν δηλαδή ο Ερμής άρχιζε να περιστρέφεται ανάποδα από την σημερινή του περιστροφή κάποιοι από τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος θα μας είχαν χαιρετίσει προ πολλού κατ' ελάχιστον.
Έτσι το μοναδικό ή καλύτερα κυρίαρχο φαινόμενο που υπάρχει και θα συνεχίσει να υπαρχει στην φύση για τεράστιο χρονικό διάστημα είναι των ομορροπων σωμάτων.
Δυο σώματα λοιπόν(θετικά φορτισμένα) μέσα σε ένα μαγνητικό πεδιο και στην κατάλληλη απόσταση αν δεν μπορέσουν να αυξήσουν την μεταξύ τους απόσταση αυτή τότε θ' αρχίσουν να περιστρέφονται. Μάλιστα όσο πιο κοντά έρθουν ή τα φέρουμε τόσο πιο γρήγορα θα περιστρέφονται δημιουργώντας γύρω τους ένα κυκλικό μαγνητικό πεδίο.
Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει εδώ δεν είναι το "προσωπικό" τους πεδίο αλλά τι συμβαίνει στον ενδιάμεσο χώρο.
Εκεί δημιουργείται, όπως προείπα μία ροή, με συγκεκριμένη πορεία όπως συμβαίνει και στο σχήμα, πολύ ισχυρή, μαγνητικού πεδίου που κατευθύνει υποχρεωτικά όλα τα σώματα-καλοί αγωγοί προς μια συγκεκριμένη πορεία. Είναι το ίδιο φαινόμενο που εκμεταλλεύονται τα διαστημόπλοια στο διάστημα από την σχέση μεταξύ πλανητών αλλά και αυτό που είναι υπεύθυνο για το φαινόμενο της σκουληκότρυπας, που λογικά υπάρχει.
Αυτά όλα δεν τα έγραψα για να σας επαναφέρω στα θρανία αλλά για να δείτε ότι το φαινόμενο αυτό είναι τόσο κοινό στην πραγματική ζωή που το βρίσκεις παντού δίπλα σου από ένα επίπεδο πολιτισμού και πάνω.
Σε όλα αυτά προσθέσθε και αυτό που σας είπα παλαιότερα ότι όλες οι λέξεις από την μια απεικονίζονται και απο την άλλη αποτελούν αναπαράσταση σταθερών φυσικών φαινομένων, με την ευρύτερη έννοια.
Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω στην συγκεκριμένη περίπτωση μας κάνουν την λέξη ΑΞΩ(Ιλιάδα 1-139). Αν λοιπόν απεικονίσω την λέξη αυτή θα μου δώσει το παραπάνω γράφημα. Γι' αυτό και το ΑΞΩ σημαίνει ότι στέλνω κάποιον προς μια συγκεκριμένη πορεία.
Αν τώρα τους δύο κύκλους τους συνδέσουμε, ώστε να έχουν μια σταθερή μεταξύ τους απόσταση τότε έχουμε έναν ΑΞΟΝΙ, που είναι το κινούμενο κυκλικά μέσο σύνδεσης.
Ας δούμε τώρα την έταιρη λέξη που όλοι γνωρίζουν μια και από αυτήν αρχίζει η Ιλιάδα.
Τι είναι η ΜΗΝΙΝ;
Όλοι θα πουν ο θυμός και δεν θα είναι μακριά από την αλήθεια μόνο που δεν είναι απόλυτα ακριβής. Η ΜΗΝΙΝ δεν είναι τίποτε περισσότερο από τα νευρικά ερεθίσματα που δέχεται ο οργανισμός από τα γόνατα. Εκεί βρίσκονται δύο μικρές "σφήνες" από συνδετικό ιστό ο γνωστός μας ΜΗΝΙΣΚΟΣ.
Το σημείο αυτο του σώματος υποφέρει όχι μόνο από την φυσιολογική χρήση αλλά και από την ισχυρή συναισθηματική.
Είναι η γνωστή έκφραση "μου κόπηκαν τα γόνατα". Αυτήν την πολύτιμη παρατήρηση κάνουν οι πρόγονοί μας και χρησιμοποιεί ο Όμηρος για να περιγράψει την ισχυρή συναισθηματική κατάσταση του Αχιλλέα.
Αν και δεν μπορώ να σας αποκαλύψω το πραγματικό νόημα των γραμμάτων αλλά η λέξη περιγράφη ακριβώς το σημείο όπου βρίσκεται, το γόνατο.
Καλημέρα σας
Υ.Γ Η ιστορία του Καντάφι δεν τελείωσε ακόμη, όπως προείπα σε προηγούμενη ανάρτηση. Μετά τα μέσα Ιουνίου θ' αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν όλα εκεί για "κλείσει" το φαινομενικά κλεισμένο αιγυπτιακό για να ανοίξουν τα της Αραβικης χερσονήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: