Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μια λέξη μια ιστορια-ΖΑΘΕΟΝ

Αγαπητοί φίλοι
Ξέρω ότι δεν είναι εντυπωσιακό πάντα να μιλάμε για λέξεις όπως βέβαια κάτι μπαλαφάρες που βλέπω από διάφορους "ειδικούς" επί των αρχαίων "ελλήνων" και τα αναμασήματα των ίδιων και ίδιων πραγμάτων. Μάλιστα όταν πολλά κείμενά μου είναι δυσνόητα μια και προσπαθώ να προστατεύσω τα ευρήματά μου σας αφήνω με την απορία αν όντως είμαι στα καλά μου ή έχω πέσει και 'γω στον κόσμο των ψευδαισθήσεων και σας αραδιάζω φαντασίες και ψεύδη!
Θέλω να δηλώσω για μια ακόμη φορά ότι όλα είναι τόσο αληθινά όσο εγώ και εσείς αυτήν την στιγμή. Υποσχέθηκα μάλιστα στον εαυτό μου ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα είναι οι μήνες που με οποιαδήποτε θυσία θα εκδώσω έα μέρος τουλάχιστον του βιβλίου μου ώστε να αρχίσω τουλάχιστον ως προς αυτό να το παρουσιάζω σ' εσάς με περισσότερες λεπτομέρειες. Λίγους μήνες υπομονή ακόμη(ελπίζω ότι δεν θα γυρίσει πάλι ο κόσμος ανάποδα για να με αποτρέψει).
Θέλω εδώ να πω ότι όσοι δεν διάβασαν τα σχόλια στο προηγούμενο θέμα μπορούν εδώ ένα άρθρο για το τι συνέβη το 13000 πχ, δηλαδή πριν 15000 χρόνια και ποιοι έπιναν κρασί στα κρανία των Άγγλων όπως ανέφεραν οι τελευταίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις μια και ακόμη δεν με διαβάζουν. Τώρα που είπα δεν με διαβάζουν έστειλα ένα e-mail σε μια ξένη αρχαιολογική υπηρεσία δίνοντας τους τις ακριβείς συντεταγμένες μιας χαμένης πόλεως. Δεν ξέρω τι θα κάνουν γιατί δεν μου απάντησαν αλλά αν θελήσουν να ψάξουν θα έχουμε σύντομα νέα.
Έρχομαι τώρα στο σημερινό θέμα που αφορά όλους όσους θα θελήσουν ή έχουν ήδη προσπαθήσει να ακολουθήσουν παράλληλους με εμένα δρόμους θα έχουν μια ακόμη βοήθεια.
Η σημερινή μας λέξη είναι η λέξη ΖΑΘΕΟΝ. Δώστε ένα λεπτό στην πανέμορφη αυτή λέξη για να σας μιλήσει και αν δεν το κάνει ακολουθήστε το κείμενο.
Η λέξη ΖΑΘΕΟΝ-ΖΑΘΕΗΝ δίδεται από τους ειδικούς, όπως πάντα αυθαίρετα, με την έννοια του ιερού, όπως το ορίζουμε σήμερα, προφανώς παρασυρόμενοι από τις ελλειπείς τους γνώσεις και τα διάφορα "νομίζω". Άλλωστε όπως έχουμε πει ούτε η λέξη ΙΕΡΟ σημαίνει ιερό αλλά το μυτερό γι' αυτό και μας λέει ο Αχιλλέας ότι λεηλάτησαν την Θήβα την ιερή πόλη του Ηετίωνα και από εκεί πήρε την Βρισηίδα. Αναρωτιέμαι αν κανείς αναρωτήθηκε:
α) Γιατί από την Τροία πάνε στην Θήβα; και
β) Γιατί λεηλατούν μια ιερή πόλη;
Επειδή είναι άσχετοι τους πληροφορώ ότι η Θήβα και η Τροία είναι κοντά και μάλιστα η Τροία είναι η συνέχεια της Θήβας μετά τον μαρασμό της από την εκστρατεία των επιγόνων και η πόλη αυτή είναι ορεινή, χτισμένη στις πλαγιές ενώς Ηφαιστείου, αυτού που μετέτρεψαν σε σφίγγα αργότερα από άγνοια και έτσι η πόλη λόγω του εδάφους έχει ένα σχήμα που συνάδει με μυτερό όπως όλα τα ορεινά χωριά της Ελλάδος για παράδειγμα και όχι μόνο.
Όμως το ΖΑΘΕΟΝ αλλά και ΖΑΘΕΗΝ δεν έχει καμιά σχέση με τα σχήματα ούτε φυσικά με ιερότητες και άλλες γελοιότητες μια και τίποτα το θρησκευτικό δεν υπάρχει στην Ιλιάδα ή την Οδύσσεια ή τα κείμενα του Ορφέα και του Ησιόδου αλλά αναφέρονται όπως θα αναφερόταν κάποιος στον ...Πρωθυπουργό μιας χώρας, εδώ ενός πλανήτη. Ισχυρός μεν με παρουσία-απουσία αλλά πολύ μακριά για να ασχοληθεί με τον καθένα πλην εξαιρέσεων.
Επανέρχομαι όμως γιατί πάλι ξέφυγα.
Η λέξη λοιπόν σημαίνει τα σημεία εκείνα της Γης που έπεσε κομήτης στην διάρκεια της συνολικής ιστορίας της και που φυσικά άφησε πίσω του καμένη γη και έναν ωραίο κρατήρα. Αυτό και μόνο σημαίνει το ΖΑΘΕΟΝ και θα ήταν εύκολο να το εντοπίσουν αν σκέφτονταν ότι το ΖΕΩ(πχ) σημαίνει "βράζω"(περίπου).
Υ.Γ Σκεφτείτε τι θα γίνει όταν καταλάβουν ότι η ΖΕΙΔΩΡΟΣ ΑΡΟΥΡΑ αναφέρονταν στην με διοχέτευση ζεστού νερού στο υπέδαφος με σωληνώσεις καλλιεργεια, κάτι που κάνει και η υδροπονία που εξελίσσεται για την πιθανή μετοίκηση στο διάστημα.
καλησπέρα σας.
Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε την Τροία για παράδειγμα δείτε που έπεσε κομήτης μια και η Τένεδος είναι ΖΑΘΕΗΝ.

1 σχόλιο:

ria είπε...

είμαι πολύ κουρασμένη για να σκεφτώ. να το πάρει το ποτάμι;;;