Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ονόματα αριθμών-Συμπληρωματικό-Παγκόσμια πρώτη

Αγαπητοι φίλοι
Στην προηγούμενη ανάρτηση έγραψα μόνο για τα 2,3 και 4. Αυτό έγινε γιατί μόνο αυτών τα ονόματα είχα αποκρυπτογραφίσει. Βέβαια η αίσθηση μου, κάτι που έγραψα και στα σχόλια, ήταν ότι πιθανών οι της πρώτης δεκάδας πρώτοι αριθμοί έχουν την ξεχωριστή έννοια και οι άλλοι είναι είτε πολλαπλάσια είτε η συνέχιση μιας διαδικασίας που επιφέρει αύξηση.
Φυσικά τα μονοπάτια που βαδίζουμε είναι δύσκολα και τα λάθη είναι δεδομένα όπως και οι παρεξηγήσεις.
Μια αντίστοιχη παρανόηση, που ευθύνομαι περισσότερο εγώ έγινε με την φίλη "Άλκηστις" αλλά επειδή δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα έψαξα το απόσπασμα που μου έστειλε και την ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Εκεί υπάρχουν πολλά σημαντικά που δεν είχα ακόμη προσέξει μια και απλά είμαι κάποιος που προσπαθεί εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια με μόνο εφόδιο την περιέργειά του και το όποιο νοητικό και γνωστικό υπόβαθρο να βουτήξει στον περίεργο και άγνωστο αυτόν κόσμο.
Το κομματάκι αυτό είναι από την Ιλιάδα-2 312-313.
Ευκαιρία λοιπόν για έρευνα για μένα αλλά μέχρι να το ολοκληρώσω θα σας δώσω μόνο την έννοια του ΟΚΤΩ που πιστεύω ότι την έχω αποκωδικοποιήσει.
Το ΟΚΤΩ λοιπόν είναι το ΔΥΩ επί ΤΕΣΣΑΡΑ όπως λέχθηκε.
Φυσικά δεν περιμένει κανείς να διαβάσει δύω επί τέσσαρα αλλά ένα φυσικό και μόνιμο φαινόμενο που δεν θα αμφισβητείται.
Το ΟΚΤΩ λοιπόν προσδιορίζει την διαδικασία της μύτωσης δηλαδή του διπλασιασμού του DNA κατά τον διπλασιασμό του κυττάρου. Εκεί οι τέσσερεις βάσεις παράγουν τον εαυτό τους και γίνονται οχτώ για να μπορέσει το κύτταρο να διπλασιασθεί.
καλημέρα σας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην προηγούμενη ανάρτηση γράφετε

Ας δούμε λοιπόν δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα ονομάτων:
Το δύω(2) και όχι ΔΥΟ, το τρίς(3) και το τέσσερα(4).

Είναι φανερό πως δεν έχετε καλή σχέση με τους αριθμούς αλλά δεν πειράζει είναι τόσο ενδιαφέροντα τα άλλα που μας γράφετε !

Αλκηστις

Pausanias είπε...

Προφανώς την πιθανότητα να έγινε ένα λάθος την ώρα που έγραφα μάλλον δεν περιλαμβάνεται στις πιθανές απαντήσεις.
Ποτέ δεν είπα ότι είμαι αλάνθαστος και θα το καταλάβαινες αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις και άλλα αρθράκια.
Επειδή έκανε πάλι την εμφάνισή του ο γνωστός πολυσχιδής ως προσωπικότητα gpointofview πιστεύω ότι μάλλον είσαι μια ακόμη μεταμόρφωσή του οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.
Αν δεν είσαι τότε από την μια θα πρέπει να με αντιμετωπίσεις ως κοινό άνθρωπο πρώτον και θα παρακαλέσω να σχολιάζεις την ουσία αν θέλεις δεύτερον και χωρίς ειρωνείες αν θέλεις.

Pausanias είπε...

Διορθώνω πάντως το σημείο με το τεράστιο αυτό λάθος.

ria είπε...

την ανάρτηση την κατάλαβα. στα σχόλια πάλι, με βλέπω μετεξεταστέα!!!

Pausanias είπε...

Αγαπητή φίλη
Απλά μιλάμε για τον "Οβίδιο" και τις μεταμορφώσεις του προφανώς.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου άνθρωπε
Βρήκα μερικά ενδιαφέροντα σκέψεις στα θέματα σου και αντί να χαρείς που βρήκες μια προσεκτική αναγνώστρια με αμφισβητείς και μου γράφεις κάτι ακατάληπτα. Κάτσε λοιπόν με τους άλλους που σε κοροίδεύουν γιατί αν διάβαζαν τα γραφόμενά σου θα είχαν αντιληφθη το λάθος σου

Αλκηστις

Pausanias είπε...

Προφανώς δεν με διαβάζεις και εσύ μια και θα έβλεπες ότι όχι μόνο δεν αποσιώπησα το μύνημά σου αλλά το ανέδειξα στην ανάρτηση. Εκείνο που δεν μου άρεσε ήταν το ύφος σου και το ότι αν και το έσβησα αμέσως μετά έγραψε ο προαναφερόμενος "οβίδιος".Το έχει ξανακάνει ο κύριος αυτός με τον ίδιο τρόπο.
Αν όλα αυτά είναι μια παρεξήγηση ζητώ συγνώμη αν σε παρεξήγησα. Το αν θέλεις να μελίνεις ή όχι αυτό αφορά εσένα. Εγώ δεν πουλάω κάτι εδώ κάνω το χόμπυ μου και εκπληρώνω μια εσωτερική μου ανάγκη. Άρα και μόνος μου να μείνω θα συνεχίσω να γράφω.Άλλωστε όταν πριν από μήνες έγινε μια έκρηξη στην επισκεψιμότητα προσπάθησα να απέχω για να κρατήσω μόνο αυτούς που μπορούν να εναρμονιστούν με τους ρυθμούς μου.
Θέλω τα σχόλιά σου αλλά στην ουσία.Τα λάθη που θα κάνω πολλά ακόμη ευχαρίστως να τα ακούσω και να τα διορθώσω αλλά όχι ειρωνείες. Αυτό να μου επιτρέψεις να μην το ανέχομαι.

Pausanias είπε...

Η επόμενη ανάρτηση αφορά τον Κύκλωπα και τα ΔΥΟ (ναι 2) μάτια που είχε.