Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΧΑΟΣ-Ερμηνεία και προεκτάσεις-Γέννεση κόσμου Α' μέρος-Παγκόσμια πρώτη

Αγαπητοί φίλοι
Τα μυστικά του σύμπαντος είναι ήταν και θα είναι για πάντα μπροστά μας το αν εμείς δεν θέλαμε να τα κοιτάξουμε είναι ένα άλλο θέμα.
Σήμερα λοιπόν θα ξεκλειδώσουμε άλλο ένα κομμάτι αυτό της αρχής του κόσμου μας. Αυτό που πρέπει να διευκρινίσω όμως είναι ότι αυτό που γνωρίζουμε είναι όχι το σημείο μηδέν αλλά λίγο μετά.
Μας λέει λοιπόν ο Ησίοδος ότι:"Ἦ τοι μὲν πρώτιστα Χάος γένετ".
Αυτή η μικρή προτασούλα σε άπταιστα ελληνικά σημαίνει ότι έχουν ήδη δημιουργηθεί, άγνωστο πως όπως και τι υπήρχε πριν κάποιοι θύλακες ή "φούσκες" οι οποίες βρίσκονται μέσα σε κάτι που δεν περιγράφεται προφανώς λόγω φυσιολογικής άγνοιας.
Η εικόνα λοιπόν του κόσμου τότε έμοιαζε σαν μια συστάδα από μπαλόνια μέσα σε αυτό το αρχικό "κάτι".
Τότε λοιπόν εκείνη την στιγμή δημιουργήθηκε το ΧΑΟΣ.
Τι είναι όμως το χάος και κατά πόσο η έννοιά του συμβαδίζει με αυτό που έρχεται αμέσως στο μυαλό μας. Εδώ λοιπόν έρχεται πάλι η ετυμολογία να απαντήσει.
Μας λέει λοιπόν ότι δημιουργήθηκε εξωτερικά αυτών των "μπαλονιών" μια ενέργεια, μια αντίδραση, ένα φορτίο ηλεκτρονίων, ένα αρχικό "κεφάλαιο" που θα αποτελούσε την αφορμή για την δημιουργία του κόσμου χτίζοντας συνεχώς στοιχεία στην συνέχεια.
Αυτή η πρώτη αφορμή λοιπόν που οδήγησε στην συνέχεια σε περιστροφική κίνηση τα "μπαλόνια" και στην συνέχεια σε παραγωγή μαγνητικού πεδίου ήταν το χάος.
Το ΧΑΟΣ λοιπόν με λίγα λόγια είναι η αιτία ή η αφορμή για κίνηση και δημιουργία στην συνέχεια εξ αιτίας αυτής. Άλλωστε όταν όλα κινούνται γύρω μας δημιουργούν ένα μικρό χάος.
Αποτέλεσμα αυτής της ερμηνείας είναι ότι το σύμπαν μέσα στο οποίο βρισκόμαστε προφανώς δεν είναι το μοναδικό αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη με τα οποία είμαστε συνδεδεμένοι και προφανώς θα υπάρχει και κάποιος τρόπος επικοινωνίας και περάσματος από το ένα στο άλλο. Έτσι για να δικαιωθούν όλοι οι συγγραφείς και οι θιασώτες της επιστημονικής φαντασίας.
Αυτήν την προσέγγιση την έχουν κάνει και άλλοι οφείλω να πω και στην κλασσική περίοδο απλά η διαφορά είναι ότι τώρα ξέρουμε ότι αυτή την έκανε και ο Ησίοδος 15000 χρόνια πριν σε εποχή που η διαγαλαξιακή πραγματικότητα ήταν πολύ κοντά χρονικά και άρα κάτι παραπάνω ήξερε.
Σε λίγες ημέρες η συνέχεια της Γέννεσης του κόσμου μας.



2 σχόλια:

ria είπε...

έχω μπερδευτεί αρκετά,
είδες όμως τι είναι να γνωρίζεις τη γλώσσα; όλο και κάπου σε οδηγεί.
καλές γιορτές σου εύχομαι. υγεία και ευτυχία στην πολυπληθή οικογένειά σου. και περιμένω την επίσημη πρώτη του βιβλίου.

ρίξτε και μια χιονόμπαλλα για μένα που είμαι κρυωμένη και σε κατ' οίκον περιορισμό!!!

Pausanias είπε...

Αγαπητή φίλη
Είναι αρκετά μπερδεμένα όλα το ξέρω.
Θα προσπαθήσω να βάλω ένα σχήμα στο επόμενο για να γίνει πιο κατανοητό.
Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω και περαστικά σου.Όσον αφορά από χιόνια έχουμε πολλάαααα.
καλές γιορτές