Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Το επίθετο Πολιός 3. Φωτογραφικές αποδείξεις

Αγαπητοί φίλοι
Τελικά το διαδίκτυο είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο όταν χρησιμοποιείται σωστά. Το λέω και θα το λέω συνέχεια. Μετά την διαμάχη για το αν το ΠΟΛΙΟΣ εκφράζει ή όχι το άσπρο το φωτεινό σκέφτηκα ότι αυτό που είπα για την πόλωση του Φωτός και ότι το επίθετο ΠΟΛΙΟΣ εκφράζει αυτήν την διαδικασία και γι' αυτό και ταυτίστηκε στην συνέχεια με το φωτεινό λευκό ίσως να μπορώ να το αποδείξω. Τι έκανα λοιπόν;
Το απλούστατο. Μπήκα στην WIKIPΕDIA και το έψαξα.
Ευτυχώς εκείνοι, μη γνωρίζοντας τον Βυζάντιο, αστειεύομαι, έγραψαν το παρακάτω που το συνοδεύουν και από μια υπέροχη φωτογραφία:
"Παράδειγμα πόλωσης από σκέδαση έχουμε στο ορατό φως το οποίο προσπίτπει στα μόρια του αέρα, απορροφάται και επανεκπέμπεται σε όλες τις κατευθύνσεις χωρίς να αλλάζουν οι συχνότητες των επιμέρους ακτίνων του."



Ελπίζω τώρα να λύθηκαν όλες οι απορίες σχετικά με το τι εννοούσαν ΠΟΛΙΟΣ και αν ήταν άσπρο ή Γκρι.
Υ.Γ Στις σελίδες(επάνω δεξιά πάνω από την ΓΗ) υπάρχει η περικοπή από το βιβλίο του Βυζάντιου που ενώ στην αρχή αναφέρει ότι το Πολιός σημαίνει ΓΚΡΙ όλες οι παραπομπές του από μετά τον Πίνδαρο συγγραφείς, αναφέρονται σε άσπρο. Αλλά μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

12 σχόλια:

ria είπε...

άσε γιατί άμα βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

με την ανάρτηση αυτή νομίζω ότι λύθηκε το θέμα.

καλό βράδυ.

titus είπε...

Αφού επανεκπέμπεται στις ίδιες συχνότητες πάει να πει δεν αλλάζει τίποτε, πάλι το ίδιο άσπρο φως είναι.
Η φωτογραφία είναι από...ΣΥΝΝΕΦΑ

Τόσο καραγκιόζης είσαι ;

titus είπε...

Φυσικά μόνο καραγκιόζης δεν αναφέρει την αμέσως επόμενη παράγραφο όπου το χρώμα από την πόλωση είναι ...ΜΠΛΕ

Παράδειγμα πόλωσης από σκέδαση έχουμε στο ορατό φως το οποίο προσπίτπει στα μόρια του αέρα, απορροφάται και επανεκπέμπεται σε όλες τις κατευθύνσεις χωρίς να αλλάζουν οι συχνότητες των επιμέρους ακτίνων του. Την πόλωση του φωτός από τον ουρανό την χρησιμοποιούν οι μέλισσες για πλοήγηση[4]).

Στην πόλωση από σκέδαση οφείλεται ότι ο αίθριος ουρανός, (ατμόσφαιρα), έχει κατά την ημέρα παντού το μπλε χρώμα το οποίο διαχέεται και δεν είναι σκοτεινός-σκούρος με πηγή φωτός μόνο τον ήλιο.

Σε προκαλώ να δώσεις το λινκ στους αναγνώστες σου πλην φυσικά της (χαζομα)Ρίας

Pausanias είπε...

Προφανώς είσαι ο ίδιος ο gpointofview.Τέτοια συμπεριφορά; τόσο κόπμλεξ; Γιατί; Τι αλήθεια σου φταίνε οι αναγνώστες μου; Αν κάποιος φταίει είσαι εσύ.Δεν μπορείς να απαντήσεις και βλέπεις εχθρούς.
Δεν έχεις την στοιχειώδη λογική να καταλάβεις ότι το άσπρο φώς που φαίνεται στην φωτογραφία και είναι από το άρθρο με την πόλωση και το σημείο με την σκέδαση, αφορά τα σύννεφα που έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση και φυσικά πιο έντονο το φαινόμενο της πόλωσης;Πως τα σύννεφα είναι άσπρα; Τα βάφεις εσύ καθημερινά; ή ο Βυζάντιος;
Κρίμα που λες ότι είσαι μαθηματικός.
Αυτά μαθαίνεις στα παιδιά;φαντάζομαι πόσα παιδάκια έχεις κάψει.Μήπως πρεπει να το σκεφτείς ν' αλλάξεις επάγγελμα;
Δεν χρησιμοποιώ όπως βλέπεις χαρακτηρισμούς γιατί και τον καραγκιόζη τον τιμώ και τα διάφορα ΖΩΑ.
Άλλωστε οι χαρακτηρισμοί αφορούν πάντα αυτόν που τους λέει.
όσο για την πρόκληση φόρα πρώτα παντελόνια και βγες με το δικό σου όνομα και μετά τα λέμε.Άλλωστε έχεις να δώσεις εσύ πολλές απαντήσεις.

Gee Pontius είπε...

Στο λινκ που σε προκαλεί να δώσεις ο Titus δεξιά έχει κινούμενο σχήμα πόλωσης του φωτός όπου βλέπεις την κίνησή του περί άξονα (που λέγεται πόλος εξ ου και πόλωση και καμία σχέση με το πολιός, στο ξανάγραψα). Φυσικά αν διάβαζες και την επόμενη παράγραφο θα καταλάβαινες την παρανόησή σου αλλά νόμισες πως βρήκες λαβράκι και την πάτησες όπως συμβαίνει με όσους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ και νομίζουν ότι κρυμμένοι πίσω από μια οθόνη και με την ... βικιπαίντεια έγιναν ...θεοί!!

Πήγαινε σε κάποιο σχολείο, ρώτα ένα φυσικό να σου πει τι είναι η πόλωση, δεν έχει σχέση με ... λεύκανση στο έχω ξαναγράψει, κατάτησες γραφικός.
Φτωχέ μου Παυσανία άν δεν υπήρχαν τα σύννεφα στην φωτογραφία πως θα καταλάβαινες με το σκέτο μπλε πως ήταν ουρανός ;;
Δεν το σκέφθηκες αλλά νόμισες πως ήταν ... φωτογραφική απόδειξη.
Σαν τον Δον Κιχώτη φαντάζεσαι πράγματα κι αποδείξεις φωτογραφικές και εχθρούς αντί να παραδεχθείς ΕΝΑ λάθος σου. Δεν είναι όλοι στο επίπεδο της Ρίας να πείθονται απ' ότι ξεφουρνίζεις.
Ανακατεύεσαι με πράγματα που δεν τα ξέρεις -όπως τι είναι η πόλωση του φωτός - και μπερδεύεις το σάρωθρον με το μέλαθρον για να μη στο πω όπως το λέει ο λαός. Είσαι για λύπηση.

Και φυσικά δεν είμαι ο titus

Ad dio

Gee Pontius είπε...

Το μέγεθος της ασχετοσύνης σου φαίνεται από την απάντησή σου όπου ενώ αντιγράφεις για πρόπτωση του φωτός σε μόρια του ΑΕΡΑ θεωρείς το (δήθεν) αποτέλεσμα σε μόρια ΥΔΡΑΤΜΩΝ όπως είναι τα σύννεφα για να βρεις κάτι...άσπρο.
Οσο για το ποιός τα βάφει...άσπρα, βράσε λίγο νερό στην κουζίνα σου και δες το ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΥΔΡΑΤΜΩΝ, χαχαχαχ, φαίνεται ότι και εκεί...πολώνεται το φως γι΄αυτό βάφονται... άσπροι οι υδρατμοί !!!
Τέτοιες πατάτες γράφεις από την λύσσα σου, δυστυχισμένε.

Pausanias είπε...

Είσαι διχασμένη προσωπικότητα απ' ότι φαίνεται μια και μιλάς για τον εαυτό σου σε τρίτο πρόσωπο. Σίγουρα το ρουχάκι που κουμπώνει πίσω και δένει μπροστά με ιμάντες είναι άσπρο.
Σε παρακαλώ επειδή έχω βαρεθεί να ασχολούμαι με τα προσωπικά σου προβλήματα πάρε το κουβαδάκι σου και παίξε σε άλλη παραλία.
Τα μηνύματά σου από εδώ και πέρα θα τα σβήνω γιατί έχεις ρίξει το επίπεδο του μπλογκ και αυτό δεν στο επιτρέπω. Όσο για το τι γράφω, εγώ είμαι υπεύθυνος γι' αυτό που γράφω και όσοι τα διαβάζουν μπορούν να τα κρίνουν. Δεν χρειάζονται ούτε την χειραγώγησή σου ούτε τίποτα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ελεύθερους ανθρώπους που μόνοι τους επέλεξαν το μπλογκ. Ούτε τους δένω ούτε τους φοβίζω και ούτε βέβαια τους βρίζω. Υπήρξαν και άλλες διαφωνίες στο παρελθόν αλλά ανάμεσα σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ υπάρχει ο σεβασμός της άποψης και της προσωπικότητας.
Μπορείς λοιπόν τώρα να πας στον πνευματικό σου και να του μιλήσεις για το ανδραγάθημά σου.

Pausanias είπε...

Επανέρχομαι μετά από δεύτερη σκέψη να πω τα εξής:
Η πόλωση λοιπόν φίλοι μου είναι το αποτέλεσμα της πτώσεως του ηλιακού φωτός, εντός του μαγνητικού πεδίου της Γης. Αυτό το αποτέλεσμα διαφέρει ανάλογα με το σώμα τη ένταση του ηλιακού φωτός και την γωνία προσπτώσεως. Τα νέφη λοιπόν, που αποτελούνται από υδρατμούς, και όχι τα μόρια του αέρα που λόγω της σύστασής τους εκπέμπουν γαλάζιο φως, κατά την διάρκεια της ημέρας και σε Κ.Σ (κανονικές συνθήκες) εκπέμπουν το άσπρο φως, όπως το ίδιο φως εκπέμπει και ο πάγος και το χιόνι. Σε μη Κ.Σ εκπέμπονται και άλλα χρώματα που όμως δεν φτάνουν μέχρι το ΔΑΦΝΙ για να τα δουν.

Ανώνυμος είπε...

φιλε παυσανια,παρακολουθησα την διαμαχη σου με τον gpointofview.για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι ο ομηρος οπως και ο καθε ιστορικος δεν επινοουν ιστοριες απλα καταγραφουν.ισως γιατι θεωρηθηκε μονο ποιητης ο ομηρος,γιατι ετσι βολευει καποιους,να μην εχει δωθει στην ανθρωποτητα ολοκληρωμενο το ιστορικο του εργο...ακομα

Pausanias είπε...

Ένα τελευταίο σημείωμα για το ΠΟΛΙΟΣ για να τελειώνω με αυτό.Το ΠΟΛ-ΙΟΣ δίνει ακριβώς την κίνηση των μορίων όταν πέφτει επάνω τους η ηλιακή ενέργεια(το ιός-επίθετο που χρησιμοποιήθηκε για τα βέλη-προέρχεται από το ρήμα ΙΗΜΗ που σημαίνει εκσφενδονίζομαι-κινούμαι σαν βέλος.
καληνύχτα κύριε Μπιν.

ria είπε...

η (χαζομα)ρία, έχει iq 143

μπορει να μη γνωρίζει αρχαία ελληνικά γιατί προτίμησε να μάθει πολύ καλά, κάτι άλλο. εσύ μπορείς να πεις titus το ίδιο για τον εαυτό σου;;;

αλλά εκπαιδευτικός λες πως είσαι, αν οι εκπαιδευτικοί είχαν μυαλό δε θα έλεγε ο λαός :
ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι!!!!!!!!!!

Pausanias είπε...

Λυπάμαι που μπήκα σε αυτή την λογική αλλά εδώ βρισκόταν το σχόλιο μιας από τις πολλαπλές προσωπικότητες του gpointofview και το διέγραψα.
Μην συνεχίζεις σε παρακαλώ.Δεν έχει νόημα.θα διαγράφω τα σχόλιά σου. εσύ θέλεις να μαλώσεις, προφανώς ορμώμενος από προσωπικά σου προβλήματα αλλά εγώ δεν έχω καμιά διάθεση να τα ανεχτώ.
Σε παρακάλεσα πολλές φορές και το κάνω ακόμη μία.Μην διαβάσεις ξανά το μπλογκ μου. Υπάρχουν τόσα άλλα καλύτερα και εγκυρότερα κατά την γνώμη σου.Πήγαινε σε αυτά.