Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Το παλάτι του Οδυσσέα

Αγαπητοί φίλοι
βρίσκομαι σε αναγκαστικές διακοπές λόγω ανοησίας του ελληνικού κράτους και γι' αυτό και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε ακόμη.
Εντούτοις θα ήθελα να σας πω ότι σχετικά με το παλάτι του Οδυσσέα που υποτίθεται ότι ανακάλυψαν οι δ΄υο αυτοί καθηγητές, σημαντικό εύρημα κατά τα άλλα, έχει τόσο σχέση με τον Οδυσσέα όσο "ο φάντης με το ρετσινόλαδο".
Ίσως ένα κοινό στοιχείο, και μοναδικό, είναι ότι και τα δύο υπήρξαν σε τόπους που με διαφορά κάποιων χιλιάδων ετών ονομάστηκαν Ιθάκη.
Ειλικρινά θα ήθελα να μπορούσα να τους προκαλέσω να μας αποδείξουν τα λεγόμενά τους γιατί με συμπτωματικά στοιχεία θα μπορούσα να ονομάσω παλάτι του Οδυσσσέα ακόμη και το ....σπίτι σου.
καλημέρα
Υ.Γ Μόλις επανέλθω μαζί με τα χαρακτηριστικά του παλατιού του Οδυσσέα θα σας έχω πολλά και συνταρακτικά στοιχεία.

2 σχόλια:

ria είπε...

για να το λες κάτι θα ξέρεις.
πάντως με τα στοιχεία που έδωσε ο σύζυγος της αρχαιολόγου που κάνει την ανασκαφή και που είναι και αυτός καθηγητής αρχαιολογίας, εμένα με πείσανε ότι πρόκειται για αυτό το παλάτι. αναφέρει στοιχεία από την οδύσσεια που επιβεβαιώνονται με την τοποθεσία και στοιχεία όπως το κρεββάτι που ήταν χτισμένο σε ένα δέντρο...

περιμένω την άποψή σου!

τι έκανε το παιδί;;;

Pausanias είπε...

Από Παυσανίας
Αγαπητή φίλη
Πρώτα να σ' ενημερώσω ότι πέρασε ΤΕΙ Λογιστικής και το σημαντικότερο στην θεσ/νίκη, οπότε γλυτώνει την μετανάστευση και εμείς τα έξοδα.
Όσον αφορά το θέμα μας δυστυχώς δεν τον άκουσα τον ίδιο αλλά επειδή εγώ γνωρίζω που ακριβώς είναι το παλάτι επιμένω ότι κάνει λάθος.
Αυτό δεν το κάνω από πείσμα και εγωισμό αλλά γιατί τα όποια στοιχεία κατάφερα να βρω ότι ανέφερε είναι συμπτωματικά μια και αναφέρετε σε χτίσματα που μπορούν να αντιγράφονται και όχι στην Γεωγραφία του τόπου που είναι και το σημαντικό.
Είναι σαν να βρήκες ένα σπίτι παρόμοιο με το δικό σου στην Γαλλία. Μπορεί τα σπίτια να μοιάζουν αλλά η γεωγραφία όχι.