Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Το παλάτι του οδυσσέα 2

Επανέρχομαι φίλοι μου στο θέμα του Οδυσσέα μια και όπως σημείωσε η φίλη ΡΙΑ στο σχόλιό της ο λόγος του εν λόγω ζεύγους ήταν πειστικός μια και αναφέρονταν και τμήματα από την Οδύσσεια για την απόδειξη των λεγομένων τους.
Οι αντιρρήσεις μου είναι γνωστές και δεν επανέρχομαι απλά θέλω να θέσω ξανά ένα προς σκέψη και έλεγχο πιθανό και βέβαιο όσον αφορά εμένα γεγονός.
Όπως ξέρετε ανά τον κόσμο υπάρχουν αντίγραφα κτιρίων όπως ο παρθενώνας ή οι πυραμίδες αλλά και νεωτέρων αρχιτεκτονημάτων.
Αν για παράδειγμα παρατηρήσετε σπίτια στην Αθήνα ή και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος που χτίστηκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και όχι μόνον, θα διαπιστώσετε ότι είναι αντίγραφα σπιτιών της Ευρώπης, κυρίως, αλλά και όχι μόνο, που χτίζονταν την περίοδο εκείνη. Οι λόγοι γνωστοί και κατανοητοί.
Μπαίνοντας σε κάποιο από τα αντίγραφα και ξεχνώντας τον περιβάλλοντα χώρο δεν μπορείς να μαντέψεις σε πιο μέρος του κόσμου είσαι. Ο περιβάλλοντας χώρος είναι που δίνει το στίγμα του τόπου και όχι το κτίσμα. Έτσι και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι συμπτωματικά και μόνο μια και αφορούν ένα αντίγραφο του πραγματικού παλατιού.
Όσο λοιπόν δεν μπορούν να ταυτίσουν τον χώρο τόσο θα τους αμφισβητούν, πλην εμού, οι συνάδελφοί τους.
Θέλω να κλείσω λέγοντας σας ότι έψαξα να βρω τον κύριο Παπαδόπουλο αλλά το email του από το πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί και δεν έχω άλλον τρόπο επικοινωνίας μαζί του. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ή τον ίδιο θα ήθελα να με ενημερώσει για το πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του.
Επίσης ακόμη είμαι εγκλωβισμένος στην ζώνη του "τίποτα" του ελληνικού δημοσίου μια και κανείς δεν γνωρίζει το τι πρέπει να κάνω και ως εκ τούτου μένω εγκλωβισμένος μακριά από τον υπολογιστή μου και γι' αυτό και δεν έχω να προσφέρω πολλά ακόμη στην εν λόγω συζήτηση.Μόλις βγω από την ζώνη του Λυκόφωτος θα δημοσιεύσω φωτογραφίες από την πραγματική Ιθάκη και αν είμαι τυχερός και από το παλάτι του Οδυσσέα.
Μέχρι τότε υπομονή.
Υ.Γ
Καλωσορίζω τους νέους φίλους και ελπίζω ότι θα με τιμήσουν με τα σχόλια τους.

5 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Ανάγκη επιστροφής και απεγκλωβισμού άμεση.
Λύσε την ζώνη και φύγε.
Ει δυνατόν.
Το παλάτι δυσκολεύεται να περιμένει τον περιβάλλοντα χώρο για να αποδείξει τους κατοίκους του.

ria είπε...

φίλε παυσανία, αυ΄τη τη φορά δε με έχεις πείσει...

περιμένω πιο τεκμηριωμένη άποψη. το ότι ο παρθενώνας είναι μοναδικός δινεται και από αλλα στοιχεία.

όσα αντίγραφά του και να υπάρχουν, δε γίνεται να είναι σε λόφο άορνο, δε γίνεται να φαίνεται ο ναός του ποσειδώνα από το σούνιο όταν τον χτυπά ο ήλιος δε γίνεται να είναι τόσα στάδια από το λιμάνι, δε γίνεται να είναι τόσα στάδια από το ναό του ολυμπίου διός.
αυτά τα στοιχεία καταγράφονται σε διάφορα κείμενα της αρχαιότητας. σε πέντε χιλιάδες χρόνια πενήντα ναοί να ανακαλυφθούν, μόνο ένας θα πληρεί τις προϋποθέσεις του αυθεντικού παρθενώνα.

ήταν ένα απλό παράδειγμα. τι έκανε το παιδί στις εξετάσεις;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Είδα το θέμα με το παλάτι του οδυσσέα.φυσικά και δεν είναι αυτό.αυτό που θεωρούν τεκμήριο είναι μια επιγραφή που χρονολογείται στο 1200 π.χ,δηλαδή η συμβατική χρονολογία του τρωικού πλέμου.έχουν βρει άλλα 4 παλάτια στην ιθάκη και κάθε φορά λένε ότι αυτό είναι το παλάτι του οδυσσέα.το μέρος δεν ταιριάζει με την ομηρική περιγραφή.

Pausanias είπε...

Αγαπητοί φίλοι
χαίρομαι που αντιμετωπίζω την πρόκληση του να σας αποδείξω τα λεγόμενά μου αλλά αυτήν την στιγμή απλά αδυνατώ για τους γνωστούς λόγους.
Ελπίζω ότι σήμερα ή αύριο το πολύ θα λήξει η αταξία αυτή και θα μπορέσω ίσως και την Κυριακή να καταθέσω τεκμηριωμένη την άποψή μου.
Αν κάποιος έχει κάποιο λινκ για το τι ανέφεραν για το θέμα ο κος παπαδόπουλος και η γυναίκα του θα παρακαλούσα να μου το στείλει για να απαντήσω σε κάθε μία αιτίαση.
Κάντε λοιπόν υπομονή λίγο ακόμη. Που θα πάει το τέρας του ελληνικού δημοσίου κάποια στιγμή θα κάνει έστω και στοιχειωδώς την δουλειά απλά λειτουργώντας.
Όσον αφορά για το γιό μου αγαπητή φίλη πέρασε Λογιστική και ο μεγάλος μου Υδατοκαλλιέργειες.
Υ.Γ Να ξέρετε ότι υποφέρω που δεν μπορώ να γράψω. Αλλά σύντομα και πολλές ακόμη νέες ανακαλύψεις.

ria είπε...

συγχαρητήρια και στα δυο παιδιά.
ειδικά για το μεγάλο χαρηκα ιδιαίτερα. ίσως χρειαστώ τις γνώσεις του σε λίγα χρόνια.
ο μικρός θα βγάλει σίγουρα χρήματα... άνεργος δε θα μείνει!