Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Μια ακόμη παγκόσμια πρώτη ανακοίνωση

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες.
Αρχικά παρενθετικά να πω ότι προβληματίζομαι για το πως μπορώ να καλύψω στο να έχω την ίδια στιγμή και τις αναρτήσεις και τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που γίνονται στο blog όπως αυτή με τον Βαγγέλη και που δεν μπορώ να τις κάνω προσιτές σε όλους μια και διεξάγονται πάνω σε κείμενα που έχουν εδώ και καιρό αναρτηθεί. Αυτό αν υπάρχουν ιδέες για το πως μπορεί εύκολα να γίνει μια και δεν είμαι και τόσο καλός με την τεχνολογία ευχαρίστως να το ακούσω και να το ακολουθήσω.
Τώρα όσον αφορά την νέα ανακοίνωση ή μάλλον τις ανακοινώσεις για να είμαι ακριβής αυτές είναι δύο η μια πιο συγκλονιστική από την άλλη.
Ας αρχίσω από την πιο ήπια ας μου επιτραπεί.
Όλοι γνωρίζετε, όσοι τουλάχιστον παρακολουθείτε αυτό το blog ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω αναρτήσει το άρθρο για το ποια είναι η Ατλαντίδα και ότι αυτή είναι η περιοχή Αυστραλία-Ν.Γουινέα-Παπούα.
Εκείνο που δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα είναι ότι η μεγάλη αυτή νησιωτική ήπειρος με τα πολλά κοντινά νησιά ήταν το νησί των ΜΑΚΑΡΩΝ.
Ναι φίλοι μου. Το ότι δεν βρίσκουμε αναφορές στην Ατλαντίδα παρά μόνο στον Πλάτωνα δεν αφορά την άγνοια αλλά την διαφορετική ονομασία και οφείλω να παραδεχτώ ότι έκανα και εγώ λάθος. Η Ατλαντίδα είναι το νησί των Μακάρων όπου εκεί βασίλευε μετά την επανόρθωσή του ο Κρόνος, με ότι και αν αυτό σημαίνει.
Όλοι γνωρίζαμε ότι τα νησιά και όχι το νησί για να ακριβολογώ είναι πέρα από τις Ηράκλειες στήλες όπως και η Ατλαντίδα όμως κανείς μέχρι σήμερα δεν φαντάστηκε ότι η περίφημη Ατλαντίδα και τα νησιά των ΜΑΚΑΡΩΝ είναι ένα και το αυτό.
Για να κλείσω αυτό το κομμάτι με τους ΜΑΚΑΡΕΣ ας κάνουμε και λίγο ετοιμολογία για να αντιληφθούμε ποιοι ή καλύτερα τι είναι αυτοί.
Όλοι μα όλοι γνωρίζουν ότι οι Μάκαρες ή Μακάριοι είναι οι ευτυχισμένοι. Ακόμη και εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό το ίδιο πίστευα. Όμως η καλή μου Μούσα επέμενε σ' ένα θέμα που νόμιζα ότι είχε ήδη κλείσει και φυσικά είχε δίκιο.
Η λέξη ΜΑΚΑΡΙΟΣ είναι σύνθετη παράγεται από το γνωστό πρόσφημα ΜΑΚ όπου και οι ΜΑΚ-ΗΔΟΝΕΣ αυτοί που ευχαριστούν-υπηρετούν τους θεούς. Το ΜΑΚ χωρίς να γνωρίζουμε την πραγματική του έννοια στην Γη συνδέθηκε με την απόσταση και μάλιστα την μεγάλη απόσταση, άλλωστε από εδώ παράγεται και η λέξη MAXIMUM που με την σειρά του προέρχεται από το ΜΑΚ+ΙΗΜΙ= στέλνω ή ρίχνω μακριά, γιατί εδώ κάνουμε έρευνα και δεν παίζουμε τις κουμπάρες, όπως και πολλές άλλες βέβαια λέξεις που έχουν πάντα σχέση με μεγάλο μήκος ή μεγάλη διάρκεια ίσως λόγω του μεγάλου χρόνου που χρειάζεται για να διανύσει κανείς μια μεγάλη απόσταση.
Το δεύτερο τώρα συνθετικό είναι το ρήμα ΑΙΡΩ που είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση ότι σημαίνει σηκώνομαι στον ΑΕΡΑ και ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ δηλαδή ουσιαστικά ΠΕΤΑΩ.
Άρα λοιπών τα νησιά των ΜΑΚΑΡΩΝ είναι τα νησιά αυτών που πέταξαν από μακριά, που ήρθαν δηλαδή από πολύ μακριά. Των θεών όπως του Κρόνου και των υπολοίπων όπως μας ανακοινώνουν όλοι. Για να συμπληρώσω την εικόνα και να μεγαλώσω την έκπληξή σας να σας πω ότι κάποια στιγμή ονομάζονται ως ΜΑΚΑΡΕΣΣΙ. Αν αυτό σας φαίνεται μόνο σαν δοτική πληθυντικού, που είναι και αυτό βέβαια, κάνετε λάθος και θα πρέπει να μάθετε να βλέπετε τις μικρές κρυμμένες λεπτομέρειες. Το ΜΑΚΑΡΕΣΣΙ πια απέκτησε και τρίτο κομμάτι γι' αυτό τα δύο (Σ) και όχι για κάποια ανωμαλία. Τώρα πια γίνεται ΜΑΚ+ΑΙΡΩ+ΑΣΣΩ που σημαίνει, κρατηθείτε, ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΌΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΑΛΜΑΤΑ μια και αυτό σημαίνει, με άλματα δηλαδή, το ρήμα ΑΣΣΩ.
Ξέρετε που αλλού συναντάμε την ίδια ακριβώς ορολογία;
Μα στην γνωστή θεωρεία των διαπλανητικών ταξιδιών μέσω "ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑΣ".
Αν και θα μπορούσε μόνο η μικρή μου αυτή εργασία να με κάνει αν μη τι άλλο με μεταπτυχιακό τίτλο παρ' όλα αυτά ας πάρουμε και το διδακτορικό με την παρακάτω ανακοίνωση που πρώτοι σε ολόκληρο τον κόσμο θα μάθετε.
Τελειώνοντας το πρώτο μου βιβλίο, που ακόμη όλα αυτά που σας γράφω και περιλαμβάνονται κανείς εκδότης δεν τα θεώρησε αρκετά σημαντικά για να τα εκδώσει, προηγούνται βλέπετε άλλα που θα πολτοποιηθούν ευθύς αμέσως, έμειναν πίσω κάποιες εκκρεμότητες με τις ταυτοποιήσεις τόπων που δεν είχα τίποτε άλλο πέρα από το όνομά τους. Ένας τόπος όμως σημαντικός και χωρίς χαρακτηριστικά βουνά ή ποτάμια ήταν σε αυτήν την κατηγορία και τον προσδιόρισα κάνοντας μια όχι τόσο πετυχημένη, τελικά, υπόθεση. Αυτός ο τόπος ήταν το μεγάλο βασίλειο των Μυκηνών.
Έχω όμως όπως έχω πει την καλή μου Μούσα που κάθε τόσο μου υποδεικνύει με τον τρόπο της τα λάθη μου. Έρχομαι λοιπόν να σας ανακοινώσω ότι το βασίλειο των Μυκηνών, αυτό που κάποτε ο Ηρακλής και για χάρη του βασιλιά του Ευρυσθέα έκανε τους 12 άθλους, αυτό που ο Ατρέας είχε τους Θησαυρούς του και που ο Αγαμέμνονας βασίλευε δεν είναι άλλο από το γνωστό μας σήμερα κράτος....
Αν και η επόμενη λέξη εκτός από διδακτορικό αξίζει και ένα ολόκληρο άρθρο μόνη της θα την αναφέρω:
Το μεγάλο αυτό βασίλειο δεν είναι άλλο από το σημερινό μεγάλο κράτος της.....
.
. (προλαβαίνετε ακόμη να κάνετε υποθέσεις)
.
.
.
.
.Λίγο πιο κάτω για να το κάνουμε πιο δραματικό
.
.
.
.
.
.
.
.φτάσαμε σχεδόν
.
.
.
.
.
.
.
.Λίγο ακόμη
.
.
.
.
.
.
.
.
ΚΙΝΑΣ
Μάλιστα φίλοι μου η περιοχή της σημερινής Κίνας είναι αυτό που ήταν κάποτε το βασίλειο των Μυκηνών. Δεν μπαίνω βέβαια στον πειρασμό να συνδέσω το Μυ-κήνα με τον Μ. Κύνα και την Κίνα. Αυτά ας τα κάνουν άλλοι.
Καλημέρα σας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

:O μπoρώ να πω ,φιλε μου Παυσανία, οτι εδω και μερικές μέρες που διαβαζω το blog σου εχω κάψει το μυαλλό μου(με την καλη έννοια)...Συνέχισε την καλή δουλειά!
PS το έχασα λίγο με το "Μ. Κύνα" :s

ria είπε...

πως μας τα κάνεις, πως μας τα φέρνεις, μας αφήνεις με το στόμα ανοικτό!

περιμένω περαιτέρω εξηγήσεις.

καλό βράδυ.