Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Συνέχεια του προηγουμένου

Μετά την πρώτη ανάρτηση έλαβα από τους φίλους "αστροσυμμορίτες" με το πολύ αξιόλογο μπλογκ και κάτω δεξιά θα βρείτε λινκ για να το επισκεφθείτε οποσδήποτε, το παρακάτω σχόλιο:
"Φυσικά και υπήρχαν αρχαιότεροι πολιτισμοί.
Οι Ελληνες δεν τους αντέγραψαν, απλά ανέδειξαν τις πληροφορίες μέσα από τη Σοφία που τους διέκρινε.
Μην ξεχνάμε πως όλοι οι μυημένοι (εκτός του Αριστοτέλη) πέρασαν από την Ινδία.
Αυτό δεν είναι τυχαίο και αποτελούσε προυπόθεση για την εξέλιξη.
Ναι, οι Αρχαίοι Ελληνες ανέπτυξαν έναν απίστευτο πολιτισμό που είχε αντίκτυπο περισσότερο στη Δύση, αλλά δεν ήταν οι μόνοι ούτε οι πρώτοι."
Το σχόλιο των παιδιών μ' έβαλε σε μια διαδικασία σκέψης και αν και απάντησα με σχόλιο θα ήθελα εδώ να μεταφέρω τον προβληματισμό μου.
Αν δεχθούμε ως λογικό στοιχείο ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν κατά μέσο όρο τις ίδιες ικανότητες τότε δεν μπορεί να στέκει η πεποίθηση που κυριαρχεί περί ανώτερων και κατώτερων πολιτισμών. Άλλωστε δεν συνάδει και με τα ιστορικά στοιχεία.
Ένα δεύτερο λογικό στοιχείο που θα πρέπει να δεχθούμε είναι ότι από σκυλιά θα βγαίνουν σκύλοι και από γατιά θα βγαίνουν γάτες και μόνο.Μάλιστα η φύση με το παράδειγμα των μουλαριών μας έχει δείξει ότι ακόμη και αν επιτρέπει να επιζούν κάποιες "παρεκτροπές" δεν επιτρέπει να πολλαπλασιάζονται. Θέλω να πω μ' αυτό ότι δεν θα μπορούσαμε σε καμιά περίπτωση, εκτός αν είσαι καθηγητής πανεπιστημίου με διδακτορικό όπου όλα μπορούν να συμβούν, να δεχθούμε λογικά ότι από λευκούς έγιναν μαύροι ή τ΄αντίθετο ή και οι διάφορες ακόμη χρωματικές αλλαγές μια και παρατηρώντας μιγάδες βλέπει κάποιος ότι τελικά οι γεννεές τείνουν προς κάποιο από τα δύο εν "μείξη" "χρώματα" κάτι βέβαια που στατιστικά είναι το αναμενόμενο.
Άρα τι συμπερένουμε από τα παραπάνω:
Ότι τα κύρια φυλετικά χαρακτηριστικά πρέπει να προϋπήρχαν και άρα "ταυτόχρονα" "γεννήθηκαν" οι πρόγονοι όλων των επί της γης ευρισκομένων "φυλών".
Αν όμως όλοι αυτοί γεννήθηκαν "ταυτόχρονα" γιατί κάποιοι πολιτισμοί υπερείχαν έναντι άλλων και γιατί υπήρξε το ελληνικό φαινόμενο της υπερπαραγωγής γνώσης.
Οι απαντήσεις αυτές είναι που θα αλλάξουν ερωτήσεις του τύπου ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος.
Αν και την άποψή μου την έχω γράψει, μέσα πάντα από τα κείμενα, θέλω να επαναλάβω εδώ ορισμένα βασικά:
Την εποχή του Τρωϊκού πολέμου, κατ' εμέ πριν από 18000 περίπου χρόνια,όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο επίπεδο πολιτισμού, όχι βέβαια την ίδια δύναμη. Με το τέλος λοιπόν του πολέμου μια σειρά από γεγονότα, που κράτησαν για πάρα πολλά χρόνια, είχαν σαν συνέπεια την παγκόσμια πολιτιστική υπαναχώρηση. Όπως έχω ξαναπεί το κερασάκι στην τούρτα ήταν πυρηνική ή πυρηνικές εκρήξεις στην Αυστραλία και στην ευρύτερη περιοχή με την εξάπλωση ενός θανατηφόρου πυρηνικού νέφους σε μια τεράστια περιοχή, που ίσως τους ανάγκασε για χρόνια να ζήσουν σε σπήλαια και προστατευμένες από την ραδιενέργεια περιοχές, και φυσικά ερήμωσε κυριολεκτικά τη Ωκεανία.
Όπως είναι λογικό τα συνταρακτικά αυτά γεγονότα ακολούθησαν και φυσικά με την αύξηση των παγετώνων κ.α.(αυτό το κ.α θα το πούμε κάποια άλλη φορά).
Ακόμη είναι σίγουρο ότι μια τέτοια περίοδο κρίσης αύξησε τις πολεμικές πράξεις μεταξύ των γειτόνων και φυσικά παντού επικράτησε ένα χάος.
Τότε λοιπόν εφαρμόστηκε ένα σχέδιο. Θα μπορούσαμε να το πούμε σχέδιο κιβωτός σωτηρίας. Σε μια περιοχή μακρινή από το σημείο μηδέν που όμως ήταν μέρος του μεγάλου βασιλείου του Άργους μαζεύτηκαν οι βασιλικές οικογένειες με στρατιώτες και τις οικογένειές τους. Κάτι που θα συμβεί και σήμερα αν έχουμε την ίδια κατάσταση.
Όπως ήταν λογικό οι του Άργους, που είχε πια περάσει η εξουσία στους Ηρακλείδες, συνέχισαν "κανονικά" την ζωή τους αν εξαιρέσει κανείς τους πολλούς μετανάστες, απλούς ανθρώπους που υποδέχτηκαν στο έδαφός τους. Έτσι είχαμε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Αιγυπτιακό πολιτισμό.
Αλλά και σε μέρη όπως η Ινδία που στην πραγματικότητα είναι γενέτειρα της μετέπειτα Περσικής αυτοκρατορίας και πολιτισμού λόγω της γειτνίασης με την περιοχή της "κιβωτού" και των γεωγραφικών συντεταγμένων της κράτησε και επαφή ως ένα σημείο αλλά ίσως και κάποιοι επέστρεψαν όπως πιθανόν έγινε στην περίπτωση των Περσών(!!!) που βέβαια δεν προέρχονται από τον Περσέα αλλά από τον Πέρση τον γιό του Νέστορα. Αυτά τα χαρακτηριστηκά τους έδωσαν το δικαίωμα να διατηρήσουν πολλά γνωσιολογικά και πολιτισμικά στοιχεία που διαχύθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.
Δεν συνέβει το ίδιο με αυτούς που σήμερα αποτελούν την Β.Ευρώπη.
Λόγω των παγετώνων σκέψεις για επιστροφή δεν υπήρχαν αν και προσπάθησαν να κρατήσουν επαφή μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες όπως έδειξε και ο "άνθρωπος των άλπεων".
Έτσι στην ζώνη του Ισημερινού και την εύκρατη έχουμε το πολιτιστικό αυτό φαινόμενο.
Θα αναρωτηθείτε βέβαια γιατί στον Ελλαδικό χώρο δεν έχουμε ανάπτυξη;
Για δυο λόγους:
α) Γιατί οι αδίστακτοι ρασοφόροι και τα ενεργούμενά τους κατέστρεψαν όχι μόνο συνολικά αλλά και επιλεκτικά ότι μπορούσε να υπάρξει και
β) Όπως είπα το πνευματικό κέντρο για πολλά χρόνια ήταν αυτό που ονομάζουμε Αίγυπτος σήμερα αλλά και η ευρύτερη περιοχή. Απλά οι διάφορες μυθοπλασίες, ανοησίες, συμφέροντα κλπ μετέτρεψαν τον πολιτισμό αυτόν στο μόρφωμα του "Αιγυπτιακού" που είναι σήμερα. Δηλαδή σημαντικά ευρύματα με λαό "πνευματικά" νάνο μια και τα γραπτά κείμενα ήταν στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Το χεράκι τους και εδώ έβαλαν οι πρόγονοι των ρασοφόρων οι Ιξώς που ισοπέδωσαν κάθε πολιτιστικό στοιχείο και αποβλάκωσαν τον κόσμο αποστερώντας του την μόρφωση. Αυτό βέβαια ήταν ευεργετικό για τον Ελλαδικό πολιτισμό που υποδέχτηκε τους φυγάδες για δεύτερη φορά και μπόρεσε χωρίς κόμπλεξ να παρουσιάσει ξανά την χαμένη αίγλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: