Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Παγκόσμια πρώτη.Ποιοι είναι οι Μακεδόνες

Αγαπητοί φίλοι
Προσπαθώντας να είμαι ακριβής σε αυτά που θα πω και θα γράψω, έτσι ώστε να υπάρχει μια αξιοπιστία στα λεγόμενά μου, θα ήθελα να πω ότι η έρευνα για να είναι ακριβής η περιγραφή της Αργούς συνεχίζεται για λίγο ακόμη και θα πρέπει να κάνετε μια μικρή υπομονή για να μπουν όλες οι λεπτομέρειες στη θέση τους. Όμως δεν θα σας αφήσω έτσι. Θα συνεχίσω με την παρουσίαση ξεχασμένων λεπτομερειών από γνωστές αλήθειες που παραγνωρίστηκαν ή παραχαράχτηκαν.
Πρώτα απ' όλα θέλω να επαναφέρω το θέμα των Μακεδόνων και της καταγωγής τους όχι όπως κάποιοι επιθυμούν αλλά όπως αναφέρονται από τον Ησίοδο που έζησε χιλιάδες χρόνια πριν την δημιουργία του τωρινού προβλήματος και φυσικά οι τοποθετήσεις του δεν κρύβουν σκοπιμότητες.
Αντιγράφω λοιπόν από το έργο του(αποσπάσματα δυστυχώς διασώθηκαν) "κατάλογος" ή "Ηοιαι". Εκεί λοιπόν στα πρώτα, όπως έχουν τοποθετηθεί, αποσπάσματα αναφέρεται στην γέννηση του Μακηδόνος, γενάρχη των Μακεδόνων.
"ή δ' υποκησαμένη Διί γείνατο τερπικεραύνο υίε δύω,Μάγνητα Μακηδόνα θ' ιππιοχάρμην, οι περί Πιερίην και Όλυμπον δώματα έναιον."
Πριν αναφερθούμε βέβαια στην απόδοση του παραπάνω κομματιού αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ησίοδος σε αυτό του το έργο, όπως και στα υπόλοιπα φυσικά, αναφέρεται στην γενιά των ανθρώπων που έζησαν μετά τον Δευκαλίωνα. Ο Δευκαλίωνας, αν ισχύουν τα περί κατακλυσμού ή όχι δεν το γνωρίζω, φέρεται ως ο πρώτος μετά τον κατακλυσμό άνθρωπός. Τώρα αυτός ο κατακλυσμός τι μπορεί να ήταν ή μάλλον που συνέβηκε και από τι είναι μια συζήτηση που μπορεί να τραβήξει σε μάκρος χωρίς όμως να υπάρχουν απτά στοιχεία παρά μονάχα λόγια και μάλιστα γραμμένα πολλές χιλιάδες χρόνια μετά. Όμως αυτό που μας λέει ο Ησίοδος είναι ότι ο Δευκαλίωνας είναι πατέρας του Μίνωα, που ήταν ένας και όχι δεκάδες όπως θέλουν οι σύγχρονοι ιστορικοί και ο χρόνος της ύπαρξης του, του Μίνωα και κατ' επέκταση του Μακηδόνα, του Μάγνητα αλλά και του Γραικού που είναι όλοι τους παιδιά του Δία και άρα αδέλφια είναι λίγο πριν τον Τρωικό πόλεμο μια και είναι η γενιά των πατεράδων των Ηρώων του Τρωϊκού πολέμου. Βέβαια το λίγο πριν μην το εκλάβετε ως 20 ή 30 χρόνια αλλά αρκετά περισσότερα μια και οι ενδείξεις λένε ότι οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν πιθανόν πολύ περισσότερα από εμάς χρόνια.
Ας επανέλθουμε όμως στα του κειμένου και ας εντοπίσουμε τα σημαντικά του τμήματα:
α) Αδελφός του Μάγνητα,
β) Υιός του Δία
γ) Ζει γύρω, κοντά, στα Ολύμπια δώματα.
Τα Ολύμπια δώματα είναι οι κατοικίες των Θεών όπως ελπίζω ότι ξέρουμε όλοι. Εκείνο όμως που προφανώς δεν γνωρίζετε είναι που ακριβώς βρίσκονταν αυτά και άρα η πατρίδα των Μακεδόνων.
Σε πολύ παλαιότερη ανάρτησή μου το είχα γράψει αλλά θα το προσεγγίσουμε και πάλι από μια άλλη σκοπιά.Περισσότερες όμως αποδείξεις και όχι ενδείξεις θα υπάρχουν στο βιβλίο μου όταν καταφέρω να το εκδόσω.
Ας πάρουμε την λέξη Μακηδόνας. Όλοι θεωρούν ότι προήλθε από το επίθετο Μακεδνός που σημαίνει,όπως λένε ψηλός ή μακρύς. Αν όμως είναι αλήθεια αυτό τότε θα έπρεπε οι Μακεδόνες να είναι όλοι πάνω από δύο(2) μέτρα για να υπάρχει μια αλήθεια στα λεγόμενά τους μια και όπως έχουμε πει οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν ακριβολόγοι ή όπως έλεγαν " αρχήν σοφίας ονομάτων επίσκεψης". Έτσι δεν μπορεί να ονόμασαν κάποιον που είχε το ίδιο ύψος με τους υπόλοιπους "Ψηλό".Υπάρχει ένα προφανές λάθος και γι' αυτό και δεν αναγνωρίζεται επίσημα και τελειωτικά αυτή η ετοιμολόγηση.
Ας κάνουμε λοιπόν μια άλλη με γνώμονα και τις υπόλοιπες λέξεις της ελληνικής.
Γράφω λοιπόν μια σειρά λέξεις που έχουν το ίδιο αρχικό θέμα: ΜΑΚΑΡ,ΜΑΚΡΥΣ, ΜΑΚΕΛΛΑ,ΜΑΚΟΣ,ΜΑΚΙΣΤΗΡ,ΜΑΚΕΤΙΣ ή ΜΑΚΕΤΗΣ,ΜΑΚΚΟΑΩ.Υπάρχουν και άλλες λέξεις αλλά όλες είναι σύνθετες των προαναφερόμενων. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
ΜΑΚΑΡ=ΜΑΚ+ ΑΡ(Α) ο έχων μεγάλη ευχή( και άρα ευτυχία) ο ευτυχισμένος
ΜΑΚΡΥΣ=ΜΑΚ+ ΡΕΩ-Αυτός που πάει μακριά
ΜΑΚΟΣ=Μήκος
ΜΑΚΙΣΤΗΡ= MAK+ΙΣΤΟΡΩ=Η μακριά και κουραστική διήγηση.
ΜΑΚΕΤΙΣ ή ΜΑΚΕΤΗΣ=(κατά το ΟΙΚΕΤΗΣ) ο ερχόμενος από μακριά.
ΜΑΚΚΟΑΩ=ΜΑΚ+ΚΟΕΩ(αντιλαμβάνομαι) Έχω μακριά(με την έννοια της αργής) αντίληψη-ο ηλίθιος.
Όλες λοιπόν οι λέξεις που έχουν το πρόθεμα ΜΑΚ σημαίνουν κάτι με μήκος.Άρα λοιπόν το όνομα ή καλύτερα ο χαρακτηρισμός "Μακηδόνας" πρέπει να έχει σχέση με κάτι που είναι είτε μεγάλο είτε ψηλά,είτε μακριά είτε όλα αυτά ή κάποια από αυτά.
Το δεύτερο συνθετικό της λέξης το ΗΔΩΝ πρέπει να προέρχεται από το ρήμα "ήδομαι"=ευχαριστιέμαι και μάλιστα μετοχή του ενεργητικού ενεστώτα, που πρέπει να χάθηκε κάπου στο χρόνο, που σημαίνει ο ευχαριστών τους άλλους.
Άρα ο ΜΑΚΗΔΩΝ είναι αυτός που ευχαριστεί ή και υπηρετεί αυτόν που βρίσκεται ψηλά μια και κατοικεί κοντά στα παλάτια των θεών και προφανώς ήταν επιφορτισμένος αυτός και οι συναυτώ με την εξυπηρέτηση τους. Άρα η λέξη ΜΑΚΗΔΩΝ εννοεί τους υπηρέτες των θεών και αυτό εξηγεί γιατί οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ δεν πήραν μέρος στον Τρωϊκό πόλεμο αλλά και ούτε σε κανέναν άλλο μια και η αποστολή τους ήταν η υπηρεσία και η φύλαξη των Θεών. Αυτό προδίδει από την μια την πολεμική αρετή τους και την δύναμή τους αλλά και από την άλλη την μη ανάμειξή τους με τους υπόλοιπους Έλληνες μια και ο ρόλος τους ήταν διακριτός.
Αφού είδαμε το ποιοι ήταν οι Μακεδόνες ας δούμε και που κατοικούσαν.
Ξέρουμε ήδη ότι κατοικούσαν γύρω από τα "Ολύμπια δώματα".Στον Όλυμπο δηλαδή και πέριξ αυτού. Μένει να δούμε που είναι ή καλύτερα που ήταν ο Όλυμπος αυτός.
α) Δεν ήταν στην Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα. Ο Όλυμπος δεν είναι το γνωστό μας βουνό έξω από το Λιτόχωρο αλλά αλλού.
β) Στον τότε Όλυμπο πρέπει να έχουν μείνει ενδείξεις για την θέση του μια και όταν οι Μακεδόνες μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αναγκάστηκαν πριν από 12000 περίπου χρόνια να μετακομίσουν, προσωρινά έστω όπως φαντάστηκαν στην σημερινή Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή (Ιταλική χερσόνησο, Αίγυπτο,Λιβύη,Μικρά Ασία) δεν έφυγαν όλοι από τις πρώτες πατρίδες και φυσικά κάποιοι γύρισαν και πίσω. Αλλά αυτά είναι μια άλλη ιστορία που θα την διαβάσετε στο βιβλίο μου ή μετά την έκδοσή του εδώ.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στον κόσμο. Θα δούμε ότι υπάρχει ένα σημείο του πλανήτη που οι οι εναπομείναντες Μακεδόνες έχουν κρατήσει ζωντανό το όνομά τους και την ιδιαιτερότητά τους.
Όπως είδαμε επίσης ο Μακεδόνας είναι αδελφός του Γραικού.Οι Γραικοί είναι οι κάτοικοι της Γραίας και ίσως συγγενείς προς τις "Γραίες" του Ησιόδου. Οι Γραικοί λοιπόν,πριν ακόμη έλθουν στην Γραία που υπήρχε στην Ιταλική χερσόνησο κατοικούσαν κοντά στην Θήβα.Η δε Θήβα, για όσους δεν παρακολουθούν συχνά και μια μέρα θα βάλω διαγώνισμα για να δω τι μάθατε(χα χα), ήταν κοντά στην τότε Τροία και όχι βέβαια σε αυτήν που όλοι ξέρουν.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους Μακεδόνες θα μου πείτε. Οι Μακεδόνες λοιπόν ένιωθαν τους Θηβαίους πολύ κοντινούς τους συγγενικά, σαν ένας λαός γι' αυτό και στους εναπομείναντες Μακεδόνες της πάλαι ποτέ πρώτης Μακεδονίας βασίλευε για πολλά χρόνια, ως και σήμερα υπάρχουν απόγονοί της, η οικογένεια του Θηβαίου μάντη Τειρεσία,η πιο γνωστή μια απόγονος του, συμβούλου των βασιλέων της Θήβας και περίφημου την εποχή του.
Αν δεν έχετε βρει ακόμη το μέρος της Μακεδονίας και το ποιοι είναι οι κοντινότεροι συγγενείς των Μακεδόνων,αν μπορεί να υπάρξει ο όρος κοντινότερος συγγενής ανάμεσα σε συγγενείς, και βέβαια όχι τα ελληνικά φύλλα των Σ(κ)λάβων, τότε θα σας πω ότι από εκεί πέρασε η Αργώ.
Το μέρος εκείνο ακόμη και σήμερα το λένε Ψηλή ΓΗ.
Οι κάτοικοί του και σήμερα συνεχίζουν παρά τις όποιες αλλοιώσεις να μιλούν αρχαία ελληνικά και να λένε τον Οίνο-οίνο, τον πατήρ(πατέρα)-φατήρ (μετατρέποντας το χειλικό "π" στο χειλικό"φ") την μάτηρ(μήτηρ-μητέρα)-μάτηρ, τον βασιλιά-Ρίγα,τον θεό-δέος ή και Δία,το δόντι-δοντ(ι) το γνώθω-γνάτο(με μετατροπή του ορανικού "θ" στο ουρανικό"τ") το δεινόν(δυνατό-φοβερό)-δυνόν και τόσα άλλα που οι περιορισμένες γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να να ανακαλύψω.Στην χώρα αυτή όλοι λέγονται ΜΑΚεδόνες.
Είναι οι επονομαζόμενοι σήμερα Highlanders ή Σκωτσέζοι των Ορεινών μια και τα βουνά της Σκωτίας ή της σκοτεινής χώρας κατά τον Οδυσσέα είναι ο Όλυμπος των αρχαίων εκείνων Ελλήνων.
Καλή σας ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: