Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Για να μάθουν όλοι πως γράφεται η Ιστορία

Αν ελέγχεις τα ΜΜΕ μπορείς όχι μόνο την Ιστορία να αλλοιώσεις αλλά και τον γάιδαρο να κάνεις να πετάξει. Βέβαια οι Ισραηλινοί, γιατί περί αυτών πρόκειται κάνουν την δουλειά τους και μπράβο τους εμείς δεν κάνουμε αντίστοιχα την δική μας μια και μένουμε δεμένοι στα άρματα του ενός και του άλλου που εξυπηρετούν τα προσωπικά τους σχέδια.
Για να γίνει πιο κατανοητό το τι θέλω να πω μεταφέρω πρώτα την είδηση από το in.gr. Οι επισημάνσεις δικές μου.
Στην πόλη των Χαναναίων
Μινωικού τύπου τοιχογραφίες βρέθηκαν στο Ισραήλ
Οι νέες τοιχογραφίες ανακαλύφθηκαν κατά την πρόσφατη ανασκαφική περίοδο (φωτ. αρχείου)
Αθήνα

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Χάιφα, οι οποίοι πραγματοποιούν ανασκαφές στην πόλη Τελ Κάμπρι, ανακάλυψαν τις μοναδικές μέχρι σήμερα μινωικού τύπου τοιχογραφίες που έχουν βρεθεί στο Ισραήλ, οι οποίες είναι παρόμοιες σε στιλ με αυτές που βρέθηκαν στο Αιγαίο (Κρήτη και Σαντορίνη) και χρονολογούνται πριν από 3.600 χρόνια περίπου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ισραηλινών ερευνητών, υπό τον δρα Ασαφ Γιασούρ-Λαντάου, επρόκειτο για μια συνειδητή επιλογή των ηγεμόνων Χαναναίων εκείνης της εποχής, οι οποίοι ήθελαν να υιοθετήσουν την μεσογειακή κουλτούρα της Δύσης και όχι εκείνη της Μεσοποταμίας και της Συρίας, όπως άλλες πόλεις στην περιοχή είχαν κάνει.

«Οι Χαναναίοι ζούσαν στην ανατολική Μεσόγειο και ήθελαν να αισθάνονται Ευρωπαίοι» δήλωσε ο δρ Γιασούρ-Λαντάου, ο οποίος διευθύνει τις ανασκαφές.

Οι νέες τοιχογραφίες, σε τιρκουάζ-μπλε φόντο, ανακαλύφθηκαν κατά την πρόσφατη ανασκαφική περίοδο και έρχονται να προστεθούν σε άλλες παρόμοιες αιγαιακού στιλ που έχουν βρεθεί στο Τελ Κάμπρι σε προηγούμενες ανασκαφές.

Η πόλη Τελ Κάμπρι των Χαναναίων, η σημαντικότερη στη Δυτική Γαλιλαία εκείνη την περίοδο, άκμασε κατά την Μέση Εποχή του Χαλκού, μεταξύ 2.000 - 1.550 π.Χ. και το παλάτι των ηγεμόνων της βρισκόταν στο κέντρο του οικισμού.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 1986 από τον αποθανόντα καθηγητή Αχαρόν Κεμπίνσκι, σταμάτησαν το 1993 και ξανάρχισαν τα τελευταία χρόνια από τον δρα Γιασούρ-Λαντάου και τον καθηγητή Έρικ Κλάιν του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Το Τελ Κάμπρι είναι μοναδικό, επειδή όταν η πόλη ερημώθηκε, δεν χτίστηκε άλλη από πάνω της, συνεπώς είναι η μόνη πόλη των Χαναναίων που μπορεί να ανασκαφεί στην ολότητά της, όπως και το παλάτι της.

Μέχρι τώρα -σε προηγούμενες ανασκαφές- είχε ανασκαφεί μια τοιχογραφία παρόμοια με αυτές του πολιτισμού του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη. Το ότι αυτό δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός, αποδεικνύεται πλέον, κατά τους ερευνητές, από το ότι η νέα ανασκαφή έφερε στο φως παρόμοιες τοιχογραφίες, που δείχνουν ότι η πόλη δεν είχε απλώς περιστασιακές εμπορικές σχέσεις με τον Αιγαιακό και Μινωικό κόσμο, αλλά προτιμούσε επίσης να «συγγενεύει» πολιτισμικά μαζί τους.

Αλλού στη βόρεια Γαλιλαία, όπως έδειξαν ανασκαφές στο Τελ Χαζόρ, τη μεγαλύτερη πόλη των Χαναναίων εκείνη την εποχή, ήρθαν στο φως πολυάριθμα ευρήματα που παραπέμπουν σε συριακή και μεσοποταμιακή επιρροή. «Αντίθετα, οι κάτοικοι του Τελ Κάμπρι συνειδητά επέλεξαν τη μεσογειακή εναλλακτική λύση, να σχετιστούν με τις Αιγαιακές κουλτούρες, οι οποίες αναμφίβολα τους φαίνονταν πιο εξωτικές» όπως ανέφερε ο δρ Γιασούρ-Λαντάου."

Βλέπετε! Ούτε για μια στιγμή οι Ισραηλινοί δεν επέτρεψαν να πει κάποιος ότι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής ήταν ΜΙΝΩΙΤΕΣ όπως λογικά θα έπρεπε να υποθέσει κάθε λογικός άνθρωπος. Αυτοί όμως έπλεξαν ένα παραμύθι περί προσομοίωσης του δήθεν πολιτισμού τους προς τον Μινωικό και το θέμα έκλεισε εκεί.

Φανταστείτε ότι όλοι γνωρίζουν ότι οι σημερινοί Ισραηλίτες τότε δεν υπήρχαν στην περιοχή του Ισραήλ αλλά ως Υξώς στην Αίγυπτο και όμως όλοι παραδέχονται τα ανιστόρητα λόγω της δύναμής τους και της θέλησής τους να υπερασπιστούν το κράτος τους που βασίζεται η ύπαρξή του σε αυτό το ιστορικό ψέμα.

Όπως είπα αυτοί για το κράτος τους καλά πράττουν εμείς;

κοντεύουμε να πιστέψουμε και οι ίδιοι ότι οι σκοπιανοί είναι Μακεδόνες και εμείς αυθαίρετα ευρισκόμενοι.

Πότε επιτέλους θα αποκτήσουμε Έλληνες ιστορικούς και αρχαιολόγους στις διάφορες έδρες και υπηρεσίες; Γιατί μέχρι σήμερα μόνο θλιβερά ανθρωπάρια γεμίζουν με τον όγκο τους τον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: