Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Μήπως κάτι πρόκειται να συμβεί;

Διαβάζω από το in.gr το παρακάτω άρθρο για το χώμα του Άρη. Καμιά τοξικότητα κανένα πρόβλημα.Θα μπορούσαμε να καλιεργήσουμε λαχανάκια βρυξελλών υποστηρίζουν από την ΝΑΣΑ και αναρωτιέμαι όλα αυτά περί μη ύπαρξης ατμόσφαιρας και περι τοξικών και άλλων συνθηκων που υποτίθεται ότι υπάρχουν στον Άρη δεν αποτυπώνονται στο έδαφος του πλανήτη; Είναι δυνατόν; 

Ακόμη μια απορία.

Γιατί συνεχίζουν και χρωματίζουν όλες τις φωτογραφίες του Άρη; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν βλέπουμε το κανονικό τους χρώμα ή απλά έτυχε;

Δείτε λοιπόν το άρθρο για να απολαύσετε τον τρόπο με τον οποίο ξεπερνάνε τόσο εύκολα τα ψέμματα τόσων χρόνων και μιλάνε για ένα απόλυτα "γήινο" χώμα.

Το άρθρο

Το επιφανειακό χώμα στον αρκτικό κύκλο του Αρη μοιάζει πολύ με το έδαφος της Γης και καλύπτει τις προϋποθέσεις για την υποστήριξη ζωής, διαπίστωσε η αποστολή Phoenix της NASA.

«Δεν υπάρχει τίποτα στο χώμα που θα απέκλειε τη ζωή. Μοιάζει μάλιστα πολύ φιλικό [...] δεν υπάρχει τίποτα τοξικό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σαμ Κουνάβις, επικεφαλής του πειράματος σε ένα από τα όργανα του ρομπότ, το οποίο είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει την ύπαρξη πάγου νερού.

«Είναι το είδος του χώματος που μπορεί να έχετε στην αυλή σας, δηλαδή αλκαλικό. Θα μπορούσες να καλλιεργήσεις σπαράγγια» είπε ενθουσιασμένος.

Στο τελευταίο του πείραμα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός της Γης, το Phoenix χρησιμοποίησε το ρομποτικό του βραχίονα για να πάρει ένα κυβικό εκατοστό εδάφους, από βάθος τριών εκατοστών, και να το μεταφέρει σε έναν μικρό θάλαμο, όπου το δείγμα αναμείχθηκε με νερό από τη Γη και αναλύθηκε.

Οι επιστήμονες της αποστολής διαπίστωσαν «έκπληκτοι» ότι το επιφανειακό χώμα δεν είναι όξινο, αλλά αλκαλικό, με pH 8 έως 9. «Βρήκαμε επίσης συστατικά αλάτων τα οποία δεν είχαμε ακόμα χρόνο να αναλύσουμε και να ταυτοποιήσουμε, περιλαμβάνουν όμως μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο και χλώριο» ανέφερε ο Δρ Κουνάβις.

Τα αποτελέσματα αυτά προήλθαν από ένα δεύτερο πείραμα, στο οποίο ένα δείγμα εδάφους θερμαίνεται μέσα σε έναν θάλαμο μέχρι τους 1.000 βαθμούς Κελσίου και τα αέρια αναλύονται από το όργανο TEGA. To ρομπότ έχει επίσης εξετάσει δύο δείγματα με το οπτικό του μικροσκόπιο.

Τα αποτελέσματα των πειραμάτων επιβεβαιώνουν ότι το έδαφος είχε έρθει σε επαφή με υγρό νερό. Ο Δρ Κουνάβις διευκρίνισε πάντως ότι τα αποτελέσματα του «υγρού» πειράματος είναι προκαταρκτικά και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε βιαστικά συμπεράσματα.

Το Phoenix, που προσεδαφίστηκε κοντά στο βόρειο πόλο του Αρη στις 25 Μαΐου, είναι σχεδιασμένο να ελέγξει αν ο Κόκκινος Πλανήτης διαθέτει τα συστατικά που θεωρούνται απαραίτητα για την εμφάνιση μικροβιακής ζωής. Δεν μπορεί όμως να ελέγξει άμεσα για αρχαία ή σύχρονα μικρόβια στο έδαφος. 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1000 facebook likes
buy facebook likes

http://www.visualizing.org/visualizations/egypt-influence-network http://www.crowdedhouse.com/news/vote-best-crowded-house-live
get facebook likes 1000 facebook likes get facebook likes
Hi Ok my grandma got a new desktop a few weeks ago, it came with a free trial of McAfee which I installed for her no probs (have it myself at home) She already bought a different antivirus package (Bulldog?) which I was going to install when the McAfee trial was up. Anyway my little brother has been up for xmas and since there's only a few days of the McAfee trial left thought he would install it now for her. Since then the pc goes on to the desktop and thats about it, it wont let me open anything in the controll panel and cant get on the internet. It wont even turn off so have to do it by the button! Its as if its loading up constantly but doesnt do anything at all. I'm pretty sure it's cos of the 2 antivirus software together am I right? How do I sortr it? I wanted to go into add/remove programmes and get rid of McAfee but I cant get into it? Thanks for any advice

buy facebook likes 1000 facebook likes [url=http://1000fbfans.info]get facebook likes [/url] facebook likes