Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Που είναι ο Όλυμπος και που η Ανάφη

Όσοι έχουν διαβάσει τα υπόλοιπα άρθρα θα έχουν δει τις θέσεις μου και τις όποιες αποδείξεις έχω για το που είναι που και τι είναι τι.
Συνεχίζω λοιπόν από το δεδομένο για μένα ότι η Θεσσαλία είναι η περιοχή της βαλτικής μια και αυτή ταιριάζει απόλυτα στα δεδομένα και του τόπου αλλά και του δρομολογίου που ακολουθούν οι Αργοναύτες.Μάλιστα με αυτό το δεδομένο η περιγραφή του Ορφέα στα Αργοναυτικά είναι σαν να διαβάζεις χάρτη.Ας δούμε τώρα μερικά απίστευτα ονόματα τόπων και παρακαλώ πριν τις κρίσεις διαβάστε το αντίστοιχο αρχαίο κείμενο.
Θα παραθέτω το σημερινό όνομα και δίπλα το της εποχής του Ορφέα.Έχουμε και λέμε λοιπόν:
α)ΟΛΛΑΝΔΙΑ---ΟΜΟΛΗ
Β)ΡΗΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ----ΑΜΥΡΟΣ
Γ)ΣΚΩΤΙΑ----ΟΛΥΜΠΟΣ
Δ)ΝΟΤΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑ---ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΑΘΟΥ
Ε)ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ---ΠΕΛΛΗΝΗ
Ζ)ΙΣΛΑΝΔΙΑ---ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Αυτή είναι η ονοματοδοσία που δίνει ο Ορφέας.Λέω ο Ορφέας γιατί αν και θεωρητικά από την Αργοναυτική ως τον Τρωικό πόλεμο είχαμε μια γενιά μόνο εντούτοις άλλαξαν κάποιες ονομασίες αλλά και συμπεριφορές πολιτιστικές λαών όπως φαίνεται από προηγούμενο άρθρο δείγμα του ότι ενδιάμεσα είχαμε αλλαγές(ποιος ξέρει τι φύσεως) που έφεραν μετακινήσεις λαών,όπως οι Φαίακες και βέβαια αλλαγές ονομάτων από τους καινούργιους κατοίκους τους.
Αν κάποιοι αμφιβάλετε για το πως είναι δυνατόν να είναι αληθινά όλα αυτά θα σας δώσω ένα μικρό δείγμα της ακρίβειας με την οποία καταχωρεί τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά ο Ορφέας.Όλοι γνωρίζετε τα διάφορα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα που δημιουργούνται στους πόλους και που δίνουν την περίφημη πολική ημέρα αλλά και νύχτα.θα αντιγράψω εδώ ένα κομμάτι από το wikipedia για το πως περιγράφεται το φαινόμενο.Απολαύστετο:
H ναυτική πολική νύχτα είναι η περίοδος κατά την οποία υπάρχει μόνο μια αμυδρή λάμψη του φωτός είναι ορατή κατά το μεσημέρι. Αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει ναυτικό λυκόφως.Το Ναυτικό λυκόφως συμβαίνει όταν ο ήλιος είναι μεταξύ των έξι και δώδεκα βαθμών κάτω από τον ορίζοντα. Λόγω της διάθλασης όμως, υπάρχει μια θέση στο ορίζοντα,σαφώς πιο φωτεινή από άλλα μέρη. Η ναυτική πολική νύχτα περιορίζεται σε γεωγραφικά πλάτη πάνω από 78 ° 33 ', η οποία είναι ακριβώς 12 βαθμούς στο εσωτερικό του πολικού κύκλου, ή έντεκα και μισή βαθμούς από τον πόλο.Στο Alert, Nunavut, το βορειότερο διευθέτησης του Καναδά και του κόσμου, αυτή την εμπειρία την ζεις από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα μέσα του Ιανουαρίου.
Ώστε λοιπόν τον χειμώνα υπάρχει στο σημείο αυτό του Καναδά,την μοναδική στεριά λόγω θέσεως στο βόρειο ημισφαίριο, αυτές οι μεσημεριανές λάμψεις που φωτίζουν τον ουρανό δημιουργώντας το ναυτικό λυκόφως.ωραία μέχρι εδώ.Δείτε λοιπόν πως το περιγράφει το ίδιο ακριβώς φαινόμενο ο Ορφέας:
"Παιάν δ' άρ' εκηβόλος αγχόθι ναίων,Δήλου από κραναής ήκεν βέλος,εκ δ' ανέφηνε μεσσατίων Σποράδων Ανάφην δε ε πάντες οπίσσω νήσον επικλήσκουσι περικτίονες άνθρωποι."
Δηλαδή:Ο Παιάνας ο μακροσαϊτευτής (ο Απόλλων ο θεός του φωτός)που κατοικούσε κοντά στην Δήλο τηντραχιά έριξε ένα βέλος και με αυτό φανέρωσε ένα νησί στο μέσο των Σποράδων που Ανάφη το λένε όλοι οι άνθρωποι που ζουν στο (πιο)πίσω νησί.
Τι περισσότερο μπορείς να πείς όταν ταξιδεύεις στον βόρειο πόλο γύρω στο μεσημέρι τον χειμώνα και ξαφνικά με το φαινόμενο του ναυτικού λυκόφωτος ξαφνικά φωτίζετε ένα κομμάτι ενός νησιού στην μέση της ατελείωτης πολικής νύχτας;Δεν είναι Ανάφη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: